Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GELECEĞE NEFES İÇİN FİDANLAR DİKİLDİ

İlçemizde ve Evren’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle düzenlenen fidan dikim etkinliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliği, 81 ilde eş zamanlı olarak Şereflikoçhisar’da ve Evren İlçesinde gerçekleştirildi.

Bu yıl “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında bu yılki fidan dikim etkinlikleri pandemi önlemleri kapsamında düzenlendi.

İLÇEMİZDE 1250 FİDAN DİKİLDİ

İlçemizde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurumu ve Kuruluşlarının Başkanları ile çok az sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

İlçemizdeki fidan etkinliği, Boğaziçi Mahallesi, Aile Piknik mesire alanı yol güzergahında gerçekleştirilirken söz konusu alana 1250 adet sedir çeşidi fidan dikildi.

EVREN İLÇESİNDE DE 1000 FİDAN DİKİLDİ

Söz konusu proje kapsamında Evren İlçesi’nde de 1000 adet sedir ve 200 ceviz ağacının dikildiği öğrenilirken aynı gün vatandaşlara da ceviz ağacının dağıtıldığı belirtildi.

Ayrıca, Evren’de de fidan dikimine; Kaymakam Murat Demirbilek, Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, Kamu Kurumu ve Kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat