Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizde de Sağlık çalışanlarına “Aşı Uygulaması” Başladı

Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de sağlık çalışanlarına Covid-19 aşısı uygulanmaya başlandı. İlk aşılananlar arasında Başhekim Uzm. Dr. Murat Özcan, İlçe Sağlık Müdürü Hüseyin Keskin ve birçok sağlık çalışanlarının olduğu öğrenilirken İlçemizde aşılar; hastanede, ASM’lerde ve TSM’lerinde yapılıyor.
Çin’in Covid-19 aşısı CoronaVac’a Acil kullanım onayının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de sağlık çalışanlarına yönelik aşılama çalışması başlandı.
İlçemizde de başlayan aşılama çalışmasına e-devlet, mhrs.gov.tr ve ALO 182 üzerinden randevu alan tüm sağlık çalışanları katılabiliyor.
İlçemizde ilk Covid-19 aşısı olanlar arasında İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Murat Özcan’ın, İlçe Sağlık Müdürü Hüseyin Keskin’in ve birçok sağlık çalışanların da olduğu belirtilirken İlçemizde aşıya sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.
KESKİN; İLÇEMİZDE AŞILAR HASTANEDE, ASM’LERDE VE TSM’LERDE YAPILIYOR
İlçemizde de aşıların hastanede, ASM’lerde ve TSM’lerinde randevu alınarak yapıldığını belirten İlçe Sağlık Müdürü Hüseyin Keskin; “Belli kademelerle öncelikli sıralamalar yapıldı. Tabi sağlık çalışanları öncelikli. Sağlık çalışanlarından bir ayrım olmadan yani temizlik görevlisinden, hizmetliden hekime kadar özel sektörde çalışandan devlette çalışana kadar tüm sağlık sektörünü kapsıyor. Ayrıca; serbest çalışan diş hekimleri, eczacılar ile yanlarında çalışanlar da dahil aşı olacak. Biz ilçemizde hepsini personel sayılarını bir liste belirleyip Ankara’ya bildirmiştik. Sonra bizlere de aşı dağıtımı yapıldı” dedi.
İlçemizde aşılar; Devlet hastanesinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde yapılıyor. Bu yerlerde saydığımız sağlık çalışanları randevu alarak aşı yaptırabilirler diyen Keskin; “Aşılar, bir uygulama kapsamında yapılmaktadır. İkinci grup 80 yaş gruplarda aşı yapılacak. Onlarda eğer kendileri başvurma şansları varsa saydığım yerlere başvurabilecekler. Başvurma durumları olmazsa ya evde sağlık ekipleri ya da toplum sağlığının mobil ekipleri yerlerinde aşı yapılacak.
Toplam Sağılığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezinde toplam 68 aşı geldi, Hastanede bu rakam yaklaşık 400 aşı geldi” dedi.
Koçhisar’da görevli olan sağlık çalışanlarından aşı olmak isteyip başvuru sırasında aşı yok diye olumsuz bir durumla karşılaşma yok. Onlarda aksaklık yaşamadık yaşamayacağız da inşallah diyen Keskin; “Ayrıca aşıları saklama koşulları bizim normal standart dolaplarımızda saklanabilecek türden aşılar. O nedenle depolamada da sorunumuz yok. Genel olarak Ülkede yürütülen aşılama açısından bakıldığında Koçhisar’da herhangi bir sıkışmışlığımız, aksamamız gibi problemimiz yok” dedi.
KORONAVİRÜS AŞISI KİMLERE YAPILACAK?
İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.
İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.
Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamaktadır.
Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat