Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlköğretim Haftası Kutlandı

2021-2022 eğitim-öğretim yılı nedeniyle kutlanan İlköğretim Haftası, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenen törenle kutlandı. Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni ile başlayan program, Şehit Filiz Koçak İlkokulu’nda öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle devam etti.
2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı nedeniyle kutlanan İlköğretim Haftası, tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de düzenlenen programla kutlandı.
İlköğretim Haftası ile ilgili programın ilk kısmı, Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan’ın Atatürk büstüne çelenk sunması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra sona erdi.
ŞEHİT FİLİZ KOÇAK İLKOKULU’NDA YAPILAN ETKİNLİKLER
Çelenk sunma töreninin ardından İlköğretim Haftası programı, Şehit Filiz Koçak İlkokulu’nda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı. Konuşmayı da okulun öğretmenlerinden Talha İlgen yaptı. İlgen konuşmasında;“2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı başlangıcı ile okula tekrar adım atmanın heyecanını, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanızın mutluluğunu ve öğrencilerine yeni ufuklar kazandırmak için canla başla çalışan biz öğretmenler bugün büyük bir gurur yaşamaktayız.
Değerli misafirler; eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek, eğitimle biçimlenip değişecek ve bu değişim a’dan z’ ye her şeyi etkileyecektir. İşte bugün hep birlikte, geleceği biçimlendirecek, dünyayı değiştirecek, Türkiye’nin aydın insanları olacak, siz değerli öğrencilerimiz için çalışmaya başlıyoruz.
İnsanlığın ilk eğitim aldığı yer ailesi, ilk öğretmenleri annesi ve babasıdır. Bu sebeple biz öğretmenlere en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir. Okul; donanımlı, bilgili, yön verilen değil yön veren, hakkını arayan ve savunan aydınlatan birey olarak yetiştirmeye çalışır. Öğrencilerimizin okulda kazandığı davranışları ve becerileri hayatı olumlu yansıtmasında velilerimizin çok büyük katkısı olacaktır. Öğretmen – öğrenci – veli ilişkisinin pozitif yaklaşımlarla sürdürülmesi, hedeflerimize daha hızlı ve daha sağlıklı ulaşmamızı sağlayacaktır.
Sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı, zorluklarla baş eden, yenilikçi gençler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı Cumhuriyetimizin Türkiye’mizin temelleri daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır. Bu umudun yeşermesinde, hayalden gerçeğe ulaşmasında öğretmenlerin gayreti, sabrı, azmi asla unutulmamalı.
Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlara ulaşabilmenin yolu Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışmak olmak.”
Sevgili öğrenciler, konuşmamı bitirmeden önce sizlere şunları söylemek istiyorum. Biliyorsunuz ilçemizin çok onurlu bir unvanı vardır. Bu unvanı sizlere kazandıran atalarınız tarihimizin en zor dönemlerinin birinde ülkemizi kurtarmak için canlarını vermekten hiç çekinmemişlerdir. Sizler de bu unvanı devam ettirmek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Bunun için öncelikle derslerinize çok iyi çalışıp ülkemizi en ileriye götürmeniz gerekiyor. Hepinizin mutlu ve güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi dilerim” dedi.
Berat Can Çelik isimli öğrenci tarafından “okula dönüş” isimli şiirin okunmasının ardından 4.sınıf öğrencileri tarafından 1.sınıf öğrencilerine temsilen “hoş geldiniz” çiçeği verildi.
Tansu Altındağ isimli öğrenci tarafından “bayrak” isimli şiirinin okunmasından sonra program, öğrenciler tarafından hazırlanan “bir resim yap çocuğum” isimli gösteri ile devam etti. Gösteri sonunda da parçaların birleştirilmesi sonucunda Atatürk ve Türk bayrağının ortaya çıkmasıyla birlikte programa katılanlar da alkışlarla eşlik etti.
Ana sınıfı öğrencisi Zehra Öztürk tarafından “açıldı okulumuz” isimli şiirinin okunmasına müteakip 4/A sınıfı öğrencilerince hazırlanan “Atatürk Çocukları” isimli gösterisi izlendi.
Kamuran Apaydın isimli öğrenci tarafından “Yeni Ders Yılı” isimli şiirinin okunmasından sonra 3/A sınıfı öğrencileri tarafından gösterilen “bahçe duvarından aştım” isimli oyunu izleyenleri adeta mest etti.
İlköğretim Haftası programı, Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Yıldız ve Tuzgölü İlkokulu öğrencisi Elif Mina Yıldız tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat