Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İSMET ANDAÇ’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER!

İsmet Andaç’ın geçtiğimiz hafta yapmış olduğu yazılı açıklamasına tepkiler çığ büyüyor. Gerek Anfa çalışanları gerekse aileleri Andaç’ın açıklamasına tepki gösterdiler.
Osman Şahin; “Andaç’ın açıklaması Partiyi ve Başkanı karalamaktır”
CHP’den ihraç edilen İsmet Andaç’ın yaptığı basın açıklamasına yönelik Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve Gölbaşı’na giden personellerinden Salih Şahin’in babası Osman Şahin de bir basın açıklaması yaparak; “Andaç’ın yaptığı açıklamasının amacı, partiyi ve Başkanı karalamaktır. Başkan personellerden oğlum da dahil gidiş-geliş için 100 TL değil 40 TL almıştır” dedi.
Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan haberimizde, CHP’den ihraç edilen İsmet Andaç’a ait “Andaç’tan zehir zemberek açıklama” başlıklı açıklamasında yer alan mevcut ilçe Başkanının kendi dolmuşu ile Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınan personellerden Gölbaşı’na gidiş-geliş için 100 TL gibi fahiş bir fiyat istediğini belirtmesi üzerine söz konusu personellerden Salih Şahin’in babası Osman Şahin de, yapılan açıklamanın yanlış olduğunu belirterek; “Andaç’ın yaptığı açıklamasının amacı, partiyi ve Başkanı karalamaktır. Başkan, personellerden oğlum da dahil gidiş-geliş için 100 TL değil 40 TL almıştır” şeklinde bir açıklama yaparak cevap verdi.
ANDAÇ’IN SÖZ KONUSU AÇIKLAMASI ŞÖYLE İDİ
İsmet Andaç’ın açıklaması ise şöyle idi;
“İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’nın kendi dolmuşu ile park ve bahçelere alınan elemanları Gölbaşı’na götürüp, getirmek için 100 TL gibi fahiş bir fiyat isteyerek işgal ettiği makamı ekonomik menfaate çevirmeye çalışmasının araştırılması”
OSMAN ŞAHİN’DE CEVAP VERDİ
Gölbaşı’na giden personellerden Salih Şahin’in babası Osman Şahin, yayınlanan söz konusu haberden sonra gazetemiz bürosuna geldi ve İsmet Andaç’ın açıklamasının yanlış olduğunu belirterek; “Başkan, oğlum Salih Şahin’den ve arkadaşlarından gidiş-geliş için 100 TL değil 40 TL almıştır. Andaç’ın açıklaması yanlıştır. Yapılan bu açıklamanın amacı, partiyi ve Başkanı karalamaktır” diyerek Andaç’ın açıklamasına cevap verdi.
HIZIR KESKİN’DE AÇIKLAMA YAPTI
CHP Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Keskin’de açıklama yaptı. Keskin açıklamasında; “Geçen hafta yerel basında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığını ve yöneticilerin hedef bir yazı kaleme aldım. Maalesef bu açıklamayı yapan yıllarca beraber siyaset yaptığımız İsmet ANDAÇ gazetelere yalan ve yanlış beyanlarda bulunmuştur. Kişisel düşüncelerinden dolayı içerisinde oğlumun da bulunduğu park çalışanlara yönelik yalan ve iftiracı niteliği bulunan bir açıklama ile çalışanlardan yüz lira aldığını söylemiş.
Birincisi, günlük 7 kişinin gittiği Ankara’da 100 değil 40 lira alınmış ve sabahtan akşama kadar araç ile Başkan mogan parkında çocukları beklemiştir.
İkincisi, bizim hayat anlayışımızda “eleman” kelimesi yoktur. Emekçi vardır, işçi vardır. Kendisini başkasının elemanı gibi görenler bizleri anlayamazlar.
CHP varsa herkes var, CHP yoksa kimse yoktur.
Çocuklar işe başladığında bir gün olsun belediye meclis üyesi olarak çocukların halini ve hatırını sormadı. Eğer meclis üyesi olmuşsa bu çocukların oylarıyla oldu” dedi.
ANFA ÇALIŞANLARI DA AÇIKLAMA YAPTI
Büyükşehir Anfa çalışanları Mustafa Ertürk, Süleyman Keskin, Ali Rıza Yıldız, Aziz Tekin, İsmail Ok, Salih Şahin, Gökhan Alıcı ve Erhan Taştan’ın toplu olarak yaptıkları basın açıklamasında şunları söyledi;
“Yerel basında yer alan İsmet Andaç’ın yazısına cevaben park, bahçeler çalışanları olarak bir açıklama yapıyoruz.
Bu haber tamamıyla yalan ve iftira niteliği taşımaktadır. Biz işe ilk girdiğimizde 17 gün boyunca Ankara’ya işe gittik. Ücret olarak 100 TL değil mazot parası bile olmayan gidiş-geliş 40 TL para verdik. Çoğumuz eğer başkan bu imkanı sağlamasaydı işe bile gidemeyerek işten atılacaktık.
Başkan Mustafa Alıcı sabah bizi 06.00’da aldı, akşam eve geldiğinde saat 20.00’de bize abilik, babalık yaparak kol kanat geldi.
Eğer biz 100 TL verdiysek ve bunu iddia eden kişi ispatlamazsa namerttir.
Bizim oyumuzla seçilen Belediye Meclis Üyesi olan bir gün bile halimizi hatırımızı sormayan İsmet Bey’e şunu deriz;
Eleman kelimesini kabul etmiyoruz. Eleman kelimesi tamda İsmet Bey’in şahsına uygun olduğunu düşünüyorum” dediler.
Öte yandan CHP Eski Gençlik Kolları Başkanı şimdi Büyükşehir Anfa personeli olan Erhan Taştan da yaptığı açıklamasında;
“01.06.221 tarihinde Ankara Mogan parkında işe başladım. İsmet Andaç Beyt2in geçen hafta gazeteye vermiş olduğu ve İlçe Başkanına ekonomik çıkar sağladığı ile yapılan açıklamada yalan beyanda bulunduğunu bildirmek isterim. İşin aslı 100 TL olmadığı günlük 40 TL’ye gidip geldiğimizi söylemek isterim.
Arkadaşımın döneminde Partimin Gençlik Kolu Başkanıydım. Eğer bana sorulsaydı, işin aslını söylerdim. Bu kişisel hırsla bir yere varılamaz. Geçmişte olduğu gibi şimdide partimi ve yöneticilerimin arkasındayım” dedi.
“Babam Hamza Alıcı’nın kemiklerini sızlatmaktadır”
Yine personellerden Gökhan Alıcı tarafından da basın açıklaması yapıldı. Alıcı’nın, “İsmet Bey, bu beyanatıyla rahmetli babam Hamza Alıcı’nın kemiklerini sızlatmaktadır” dediği açıklamasının tamamı şöyle;
İsmet Andaç’ın geçen hafta yerel basında soru niteliğinde verdiği beyanatın gerçeği yansıtmadığını tamamen yalan bir beyan olduğunu kamuoyuna açıklama gereği duydum.
Ben Gökhan Alıcı’nın CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’yla yakından uzaktan akrabalık bağı yoktur.
İsmet Andaç Bey’le yol arkadaşlığı yapan babam Hamza Alıcı’nın oğlu olarak işe başladım. İsmet Bey, bu beyanatıyla rahmetli, babam Hamza Alıcı’nın kemiklerini sızlatmaktadır.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat