Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kara avı 22 Ağustos’ta açılıyor

Av tutkunlarının dört gözle beklemiş olduğu kara avı 22 Ağustos Cumartesi günü açılıyor.

Yaklaşık 5 ay önce sona eren kara avcılığı 22 Ağustos Cumartesi günü itibari ile yeniden açılıyor. Merkez Av Komisyonu, Av döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 12 Ağustos 2020 tarihli ve 31211 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Av döneminde Merkez Av Komisyonu kararlarına uyulmasının istenildiği açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi: “Avın açılış ve kapanış tarihlerini, Avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, Avlanma günlerini, Avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, Escort sitesi Ataşehir Av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, Devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, Mücadele amaçlı avlanma usulünü, belirlemiştir. Buna göre avlanma, tüm bölgelerimizde aynı gün 22 Ağustos 2020 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir.”

Cumartesi günü başlayacak kara avcılığı öncesi açıklamalarda bulunan İlçemiz Tuz Gölü Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Timuçin Altunbay, yeni sezonun av camiasına hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak, “Mart ayında sona eren av sezonu Cumartesi günü kara avcılığı ile yeniden başlıyor. İlk defa silah alacaklar Sağlık Ocağından Silah almak için rapor almaları gerek. Silahı olup da avcı belgesi almak isteyen kişiler ise, silah ruhsatı fotokopisi ve aslı, Avcılık Sertifikası aslı ve fotokopisi, 1 adet biyometrik, 1 adet de vesikalık fotoğraf getirmeleri ve derneğimize üye olmaları gerekli.  Tüm bu evraklar sonrası bizim vereceğimiz bir belge ile Vergi Dairesine avcılık harcını yatıracaklar” dedi.

Geçmiş dönemde avcılık belgesi olanlar ve yenilemek isteyen kişiler ise, Geçtiğimiz yıl almış olduğu avcılık belgesi, 1 adet biyometrik fotoğraf, Vergi dairesine avcılık belge harcını yatırarak bize gelecekler” dedi.

Avcılığın katliam değil, spor olduğuna dikkat çeken Altunbay; “ Limitlere uyalım. Pandemi kurallarını uygulayalım. 2020-2021 Av sezonun tüm avcı arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat