Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KOYUNLARI TELEF OLDU, YARDIM BEKLİYOR!

İlçemiz eski Mustafacık Mahallesinde besicilik işi ile uğraşan Mehmet Bağçeci’ye ait yaklaşık 80 koyun bilinmeyen bir nedenden dolayı telef oldu. Kredi çekerek koyun aldığına vurgu yapan Bağçeci, yetkililerden kendisine ulaşacak yardım elini bekliyor.
Cumartesi günü İlçemiz eski Mustafacık Mahallesi E90 Karayolu yaşanılan talihsiz olayla ilgili Gazetemize bilgi veren Mehmet Bağçeci, Hayvanlarımızı her zaman ki gibi yaylıma gönderdik. Çoban aradı, Pancar sökümü yapılmış, orada yaylım yapayım mı dedi. Bende 15 dakikadan fazla durma, dedim. Yaklaşık 2 saat sonra çoban telefon etti. Toklu’nun birisi rahatsızlandı dedi. Rahatsızlanan hayvan sayısı artınca hasta olanları araziden çekmeye başladık. Sonra sürüyü eve getirdik. Ölecek gibi olanları bir ayrı, sağlam olanları bir ayrı yere koyduk. Bu arada veterinerleri aradım, ilçemizde bulunan veterinerlere ulaşamayınca, Aksaray’daki veterinerleri aradım. İlaç ismi verdiler, onları uyguladık. Sabaha karşı ölümler arttı. Yapacak bir şey olmayınca bekledik. Yaklaşık 500 davarım pancar sökümü yapılan yere girdi. Bundan 70-80 kadarı öldü.
Sabah ilçemizdeki yetkililerle görüştüm. İlçe tarımdan yetkililer geldi, Veterinerler geldi. Sürünün komplesine sirayet ettiğini söylediler. Hayvanlarda bir zehirlenme belirtisi olduğunu ifade ettiler. Şuanda 70-80 hayvan öldü, bir kısmı ise düşkün vaziyette” dedi.
Ölen hayvanları ölüm nedeninin anlaşılması için Araştırma Merkezine gönderdiklerini ifade eden Bağçeci, “Yaklaşık 4- 5 hayvanımızın bazı organlarını alarak araştırılma yapılması için Etlik Araştırma Enstitüsüne gönderdik, bakalım sonuç ne çıkacak” dedi.
Hafta sonu olması birçok yerin kapalı olması nedeniyle kendimizi çaresiz hissettiğine dikkat çeken Mehmet Bağçeci, “Devleti yanımızda görmek istedik. Tatil olması nedeniyle ulaşamadık. Bir gün sonra Sağ olsunlar, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, Jandarma Komutanı, İlçe Tarım yetkilileri, Veterinerler geldiler, baktılar ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Kendi insani görevlerini yaptılar. Yalnız olmadığımı hissettirdiler” dedi.
SEBEBİ BELLİ DEĞİL
Her ne kadar bazı hayvanlarının sigortalı olduğunu ancak, tüm hayvanları sigorta yaptıramadığını, hele hele yurt dışından gelen hayvanların biraz pahalı olduğuna dikkat çeken Bağçeci, “ Bugün 8-10-15 ölü olsa tamam der, altında kalka bilirim. Ancak şuanda 100’e yakım ölüm var. Bunun altından kalkmak zor. Ben bu işi 30 senedir yapıyorum. Şayet bir insan eli varsa bunu gevur bile yapmaz. Artık insan elimi, yoksa, burada Şereflikoçhisar’ın kanalizasyonu var, oradan mı etkilendi, yoksa pancardan dolayı ot değişiminden dolayı mı oldu bilinmiyor” dedi.
DEVLETİMDEM YARDIM BEKLİYORUM!
Devletin şefkat elinin uzatılacağı gün benim için bugün diyen Bağçeci; “Bugüne kadar devletimden bana şöyle yap, böyle yap demedim. Allah razı olsun devletimiz normal şartlarda kendi görevini yaptı, bende kendi görevimi yaptım. Ama elimde olmayan bir sebep beni ters düz etti, eğer ki devlet burada bana yardım elini uzatırsa, çark devam edecek. Yardım elini uzatmazsa, dişlinin bir tanesi kırılmış tekerin birisi paylamış olacak. Bundan sonra yolculuk yapmak benim için oldukça zor olacak. Bizlerin elinden tutulması gerekiyor. Bana o yönde yardım edip, destek olacaklarını söylediler. Artık onlardan gelecek yardım elini bekliyorum” dedi.
Öte yandan yaklaşık 100’e yakın hayvanı ölerek maddi yönden büyük kayıp yaşayan Mehmet Bağçeci’nin ölen hayvanların satışı ya da kesimini yapmadığı, ölen hayvanları çukur açarak itlaf ettiği öğrenildi.
Talihsiz bir olay sonrası maddi zarara uğrayan hemşehrimiz Mehmet Bağçeci’ye devlet tarafından her hangi bir yardımın yapılıp, yapılmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat