Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Milletvekili Hacı Turan; “Kolejin yurt olması için çalışmalara başladık”

Ak Parti Milletvekili Hacı Turan, E-90 Karayolu kenarında atıl vaziyette bulunan ve yurt olması için 2019 yılında KYK’ya devredilen Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu’nun, Öğrenci Yurdu olarak faaliyete geçmesi için çalışmalara başladı.
AK Parti Ankara 3.Bölge Milletvekili Hacı Turan, 15 Temmuz darbe girişinden sonra yurt olması için KYK’ya devredilen Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu’nun yurt olarak faaliyete geçmesi için çalışmalara start verdi.
Geçtiğimiz hafta içinde ilçemize gelen Milletvekili Hacı Turan, Belediye Başkanı Memiş Çelik ve Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan ile birlikte hem Üniversitenin yanında bulunan mevcut yurdu hem de koleji inceleyerek gerekli çalışmaları yapacağı öğrenildi.
600 KİŞİLİK ERKEK YURDU OLACAK!
15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konularak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine tahsis edilen Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu (Kolej), uzun bir bekleyişten sonra yurt yapılmak amacıyla 2019 yılında kesin olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredilmişti.
Devirden sonra kolej binası, KYK tarafından bakım-onarım yapılarak yaklaşık 600 kişilik erkek öğrenci yurdu olarak hizmet verecekti.
Ancak edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ödenek gelmediği için o günden bugüne kadar kolejde hiçbir çalışma yapılmadığı öğrenildi.
MİLLETVEKİLİ TURAN KONUYLA İLGİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Mevcut yurtta kalan bir öğrenci tarafından kendisine, “kaldıkları yurdun bir odasında 8 öğrenci kaldıklarını, konuyla ilgilenmeleri” gerektiğini iletmesi üzerine geçtiğimiz hafta içinde ilçemize gelen Milletvekili Hacı Turan, yurtla ilgili çalışmalara start verdi.
Konuyla ilgili gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü ile telefonda bizzat görüşerek bilgi veren Milletvekili Hacı Turan; “İlçeyi ziyaret ettiğim gün daha önceden bana iletilen yurtla ilgili sıkıntıyı çözmek için Belediye Başkanı Memiş Çelik ve İlçe Başkanı Erkan Seyhan ile birlikte mevcut yurdu ve KYK’ye bağlanan kolej binasını inceledim. Konuyu, daha önceden KYK Ankara İl Müdürüne iletmiştim. Söz konusu binalarını da inceledikten sonra konuyu Gençlik ve Spor Bakanımıza da ileteceğim. Konunun çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları başlattım. Bir ay sonra Şereflikoçhisar’a tekrar geleceğim” dedi.
Yıllardır atıl vaziyette duran bina ile ilgili ne gibi çalışmaların yapılacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat