Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Müftüden Pandemi tedbiri

İlçe Müftüsü İsmail Göksü Pandeminin yayılmaması için çok yerinde bir karar aldı. Cuma namazında Camilerde sadece Farz namazının kılınması kararlaştırıldı. Uygulamadan dolayı cemaatin ise son derece memnun kaldığı dikkatlerden kaçmadı.

Ülkemizle birlikte son günlerde ilçemizde de artan Koronavirüs salgını sonrası Kurum amirleri virüsün daha fazla yayılmaması için tedbirleri artırıyor. Kimi kurumlarda esnek çalışmalar uygulanırken kimi kurumlar amirleri ise kendi inisiyatiflerini kullanarak halkın sağlığını tehlikeye atmak istemiyor. Bu yönde İlçe Müftüsü İsmail Göksu Din görevlilerine Cuma namazının ilçemizde bulunan tüm camilerde sadece Farz namazının kıldırılmasını söyledi. Bu hafta uygulanan tedbir vatandaşlar tarafından tam not aldı.

İlçemizde alınan tedbirle ilgili olarak gazetemize bilgi veren İlçe Müftüsü İsmail Göksu;  “son günlerde Dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgını dolayısıyla,  Başkanlığımız tarafından camilerimizde insanların yoğun bir şekilde  katılımını engelleme ve sosyal mesafeyi koruma ile ilgili hususlarda, alınan kararların uygulanması için, İlçe Müftülüğümüzce gerekli tedbirlerin alınması gerektiği hususu bildirilmiştir. Bizlerde şu zor günlerde halkımızın ve cemaatimizin sağlığını korumak için Cuma namazının sadece farzının kılınması yönünde karar aldık. İnşallah bu sayede bu virüsün daha da yayılmasını engellemiş olacağız” dedi.

Vakit namazları içinse şuan için her hangi bir değişiklik olmadığına vurgu yapan Göksu; “ Vakit namazları aynı şekilde camilerimizde cemaat halinde kılınıyor. Şayet uygun görürsek bu yönde de tedbirlerimizi artırabiliriz” dedi.

Camii cemaatine de çağrıda bulunan Müftü Göksu; “ Cemaatimizden ricamız sosyal mesafeye uysunlar, maskesiz camilere gelmesinler ve mümkünse seccadelerini de yanlarında getirsinler” dedi.

HALK MEMNUN!

Bu hafta ilçemizde bulunan tüm camilerde Cuma günü alınan tedbirden dolayı camii cemaatinin de bir hayli memnun oldukları dikkatlerden kaçmadı. İlçemizde çok sayıda vaka olduğuna dikkat çeken camii cemaati; “ bu virüs kalabalık yerlerde daha çabuk yayılıyor. Bu tedbiri kim almışsa Allah razı olsun. En azından camilerimiz alınan tedbirler sonrasında kapatılmaktan kurtulur. Yoksa geçmiş aylarda yaşadığımız gibi camilerimiz kapanırsa hiç iyi olmaz. Keşke tüm kurum amirleri kendilerince kararlar alarak bu virüsün yayılmaması için gerekli tedbirleri alsalar daha iyi olur” dediler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat