Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Muhtarlar Günü Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Gün nedeniyle ilk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilirken ilçemiz Belediyesi tarafından da muhtarlar onuruna yemek verildi.
Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de, 19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Günün ilk programı, hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunma töreni idi. Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın’ın, Atatürk büstüne çelenk sunmasından sonra tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Muhtar Derneği Başkanı Abdullah Kargın; “Bugün burada Muhtarlar gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessési 1829 dan bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olup muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Muhtarlar mahalle halkının vekilidir. Mahalledeki tüm sorunları başta kaymakamlık ve belediye başkanlığına tüm kurum ve kuruluşlara bildirerek çözüm yollarını aramaktır iş birliği yapmaktır. Vatandaşla Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamaktadır.
Bu amaçla 19 EKİM gününün muhtarlar günü olarak bildirilmesi genelgeyle uygun görülmüştür. Çalışma şartlarımızın her geçen gün daha iyileşeceği yönünde düzenlemeler açıkça ifade edilmiştir.
Başta Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak belirleyen tüm Devlet büyüklerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız.
Cumhur Başkanımızın muhtarlarla düzenli olarak yapmış olduğu toplantılara ve muhtarlarımız vermiş olduğu değerinden ve önemden dolayı kendilerine Teşekkürlerimizi bildiriniz.
Bu kapsamda muhtarlar olarak bizlerde üzerimize düşen sorumlulukları ve görevler en iyi şekilde yerine getirerek, başta milletimize ve devletimize şükran borcumuzu ödemeliyiz.” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.
Törenin ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın, bazı muhtarla ile birlikte, 19 Ekim Muhtarlar Derneği olması nedeniyle Kaymakam Zafer Engin’i makamında ziyaret etti.
MUHTARLAR ONURUNA YEMEK VERİLDİ
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilçemiz Belediyesi tarafından muhtarların onuruna yemek verildi.
Yemekte önce konuşmalar yapıldı.
*İlk konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın; “Muhtarlar; devletle, kaymakam, belediye Başkanlığı gibi birimlerle mahalle arasında aracı bir rol oynayan yani vatandaşın isteklerini, taleplerini, birimlere ileterek nasıl bir yardım alır, nasıl bir görev verir? Bu görevi yapmaktadır. Biliyorum muhtar arkadaşlarımızın ayrı ayrı sorunu var. Mahalleyi idare etmek öyle kolay değil. Asfalt olmaz, gel muhtar. Kanalizasyon olmaz, gel muhtar. Her türlü konuda muhtarlar” diyerek muhtarlar gününü kutladı.
*Belediye Başkanı Memiş Çelik’te yaptığı konuşmasında; “19 Ekim 2015 yılında 29507 sayılı Başbakanlık genelgesiyle Türkiye’de muhtarlar günü olarak ilan edildi. Muhtarlar, Türkiye’de yerel yönetimlerin bir ayağa. Muhtarlık, devlet ile millet arasında köprüdür. Devletin yeri geliyor özü oluyor, yeri geliyor kulağa oluyor ve yeri geliyor sesi oluyor. Bu hususta Cumhurbaşkanımızın da bir söylemi vardır. Kalkınma yerelde başlar. Yani bir Ülkenin kalkınması da muhtarlık müessesesidir. Yani her şey muhtardan beklenir. İşte kalkınma buradan başlar.
Ben bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum ve birlik ve beraberlik içerisinde bizlerde Belediye olarak koordineli çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışacağız. Çünkü amacımız hizmet.”şeklinde konuştu.
*Son konuşmayı yapan Kaymakam Zafer Engin de; “Ben Şereflikoçhisar’a geleli bir yıl oldu. Bir yılı devirdik. Geçen yıl da programı birlikte yapmış, derneğin açılışını gerçekleştirmiştik. Geriye dönük muhasebesini yaptığım zaman gerçekten muhtarlarımız başta olmak üzere ki onlar hizmetin vatandaşa en yakın birimleri, uyumlu bir çalışmamız oldu. Devletimizin yereldeki ilk birimi muhtarlıklardır. Yerelde muhtarlarımız, Belediyemiz, garnizonumuz hep birlikte uyum içinde çalışıldığı zaman oluyor. Bundan sonra da öyle olacak. Muhtarlarımızın her zaman yanındayız. Güzel bir dönemi tekrar geçireceğiz” diyerek Muhtarlar Gününü kutladı.
Konuşmalardan sonra yemek, sohbet eşliğinde sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat