Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ORTA REFÜJDEKİ MAZILAR BAKIMSIZLIKTAN KURUYOR

İlçemiz E90 Karayolu orta refüjüne yıllar önce dikilen mazılar birer birer kuruyor. Kuruyan mazılar Büyükşehir Personeli tarafından sökülürken yerine her hangi bir ağacın dikilmemesi ve kuruyan yerlerin her geçen gün artması tepkilere neden oluyor. Kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşan “mazıların sökülerek kuru peyzaj çalışması yapılacak!” iddiası ise ilçe halkını tedirgin ediyor.
Bir önceki dönem Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek zamanında İlçemizin daha güzel görünüme kavuşması için yaklaşık 13 km boyunca E90 Karayolu orta refüje dikilen ve gerekli bakım ve sulamaların yapılması sonrası ilçemize hoş bir görünüm kazandıran mazılar bakımsızlıktan dolayı birer birer kuruyor. Hemen hemen her geçen gün birer birer kuruyan mazılar Büyükşehir çalışanları tarafından sökülüyor. Şuan için parça parça yaklaşık 1 km’lik alanda kuruyan ağaçların sökülmesi sonrası boş kalan yerlere ise her hangi bir ağacın dikilmemesi olayı görenlerin tepkilerine neden oluyor.
GEREKLİ ÖZEN GÖSTERİLMİYOR!
Genellikle İlçemiz E90 Karayolu Hastane kavşağı Ankara istikametine doğru bulunan ve yıllar önce dikilerek gerekli bakımların zamanında yapılması sonrası, ilçemize çağdaş bir görünüm kazandıran mazıların kurumasına tepki gösteren ve gazetemizi arayan vatandaşlarımız bu olaya bir an önce çözüm yolu bulunmasını istiyorlar. Yıllar önce dikilen ağaçların damlama sulama sistemi ile sulanmasına rağmen kurumasına anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlarımız; “ tahminlerimize göre bu damlamalara zamanında su verilmedi. Gerekli bakım çalışmaları yapılmadı. Geçtiğimiz yıllarda Ankara’dan gelen ekip buralarda çapalama ve budama işlemi yapıyordu. Son yıllarda bu bakımlar zamanında işinin ehli kişilerce yapılmadığı için kurumaya başladı. Burası birçok insan için bir şey ifade etmiyor olabilir ancak; bunların bir maliyeti var, bunların bir vebali var, sorun ne olursa olsun, bu konuya gerekli ihtimamın gösterilmesi gerekiyor” dediler.
KURU PEYZAJ ÇALIŞMASI MI YAPILACK!
Öte yandan bazı vatandaşlarımız ise, İlçemiz E90 Karayolu orta refüjde bulunan ve bakımsızlıktan dolayı kuruyan mazıların bakımlarının zor olması nedeni ile gerekli özenin gösterilmediğini adeta kurumasına müsaade edildiğini iddia ederek; “ sanırım burasının bakımı işçiliği zor olduğu için gerekli önem verilmiyor. Zaman zaman kulağımıza bu mazıların sökülerek yerine bakımı daha kolay kuru peyzaj çalışması yapılacağı yönünde duyum alıyoruz. İnşallah duyumlarımız doğru çıkmaz. İlçemize güzel bir görünüm kazandıran mazılar sökülmez” dediler.
YERİNE NEDEN YENİLERİ DİKİLMİYOR?
Öte yandan kuruyan mazıların söküldüğünü ve sökülen yerlerin ise boş kaldığına tepki gösteren vatandaşlarımız; “ ağaç kuruyabilir, ancak neden yerine yeni mazılar dikilmiyor. En azından kuruyan yerlere yenileri dikilirse daha güzel olur” dediler.
Orta refüjde bulunan ve kuruyarak sökülen mazılar hakkında yetkililerin kamuoyunu tatmin edici cevap verip vermeyecekleri ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat