Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

PANDEMİYE RAĞMEN Ticaret Odası Borcu olanları askıya aldı

Pandemi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan İlçemiz esnafı son günlerde ticaret odası üyelik aidatı ve borcu nedeniyle üyeliğinin askıya alınması sorunuyla boğuşmaya başladı. Bir yıldır pandemiden dolayı zor günler yaşayan esnaf, Ticaret Odasından gelen telefon sonrası “Üyeliğiniz aidat borcunuzdan dolayı askıya alınmıştır” sözü ile ne yapacağını şaşırdı.
1 yıldır pandemi koşulları nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de esnaf çok büyük maddi ve idari güçlükler yaşıyor. Şikayetleri dinlendiğinde esnaf, birçok yetersizliğin yanında kendi meslek örgütlerinden yeterince destek görememekten de yakınıyor. Zor günler yaşayan ilçe esnafının tüm sıkıntıları yetmezmiş gibi şimdilerde ise Ticaret Odasına aidat borcu olması nedeniyle üyeliklerinin askıya alınması sorunu ile karşı karşıya kaldı.
“İçinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ile, bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıya alınır” kanun maddesi kapsamında aidat borcu olan üyelerinin üyeliklerini askıya alan Ticaret Odasının bu uygulaması tepkilere neden oldu.
PANDEMİ DÖNEMİNDE BARİ TÖLERANS TANINSAYDI!
Esnafın pandemiden dolayı bir hayli sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden üyelikleri askıya alınan kişi ya da kişiler, zaten esnafın hali ortada. Bu yönde önceden alınmış kanunlar ya da kararlar olabilir. Ama pandemi olağan üstü bir durum. Bu zor günlerde bari askıya alma işi olmasaydı” dediler.
İLÇEMİZDE YAKLAŞIK 40-50 KİŞİ ASKIYA ALINACAĞI ÖĞRENİLDİ
İlçemizde yaklaşık 450-500 aktif üyenin olduğu iddia edilen Ticaret Odasında, askıya alınacak esnaf sayısının ise 40-50’lerde olduğunun iddia edilmesi işin ciddiyetini bir kat daha artırıyor.
Her hangi bir ihale, her hangi bir resmi işlemlerde bağlı bulunmuş olduğu odadan evrak lazım olacak kişiler ise borçlarından dolayı evrak alıp alamayacaklarını, her hangi bir komisyona seçilemeyecek olmaları seçimlerde oy kullanamayacak oldukları için kara kara düşünürken, Ticaret Odası yetkililerinin bu yönde nasıl bir yol izleyecekleri ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat