Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ticaret Odası Başkanından Gazetemize “AMBARGO”

Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, Ticaret Odası ile ilgili açıklama, ziyaret ve basını bilgilendirme konularında gazetemize “Ambargo” uyguluyor! Ambargo nedeninin ise geçtiğimiz günlerde Levent Koçak hakkında yapmış olduğumuz “Ticaret Odasına yakışmayan paylaşım! “Koçak’tan bir gaf daha!” başlıklı haberlerimizden dolayı Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak’ın rahatsız olmasından dolayı olduğu tahmin ediliyor. Ticaret Odası ile görüşen Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Özdemir’e Ticaret Odası personeli Yavuz Kılıçaslan; Odamız hakkında yapmış olduğunuz haberlerde tarafsızlığınızı yitirdiğinizi düşündüğümüz için çağırmadık” dedi. Ticaret Odası Üyesi olan gazetemize, Koçak’ın ambargo uygulaması esefle kınıyor, bir oda Başkanına yakışmayan hal ve hareketler olduğunu belirtmek istiyoruz.

Oda seçimleri öncesi çeşitli vaatlerde bulunarak, bir önceki dönem Aydıncık escort bayan Oda Başkanını eleştiren ve “Göreve geldiğimiz zaman Ticaret Odası’nı çalışır hale getireceğiz” diyen Koçak¸ “İnsanların bütün projelerinin peşinden koşacağız. Bizzat kendimiz koşacağız. Başkalarının projelerini sahiplenmeyeceğiz” demiş, dediği gibi ilçemizde bu güne kadar Oda Başkanlığı yapan Ticaret Odası başkanları içerişinde sadece kendisine ait olan “Gazeteye ambargo koyma projesini” hayata geçirmiş oldu.

Gazetemizde yayınlanan ve genellikle odayı ilgilendiren haberleri beğenmediği için, Gazetemize karşı tavır koyan Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, son aylarda Oda ile ilgili yapmış olduğumuz haberleri beğenmediği için Oda hakkında yapılan basın açıklamaları ve ziyaretlere Gazetemizi çağırmıyor. En son geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Beraberindeki heyetin ziyaretine ilçemizde yayın yapan diğer gazeteleri çağırırken gazetemizi yine çağırmadı. Odaya ait bir olayı şahsi meselesi gibi gören ve adeta odayı kendi babasının yeri gibi gördüğü için egosuna yenik düşen Koçak’ın bu tavrı bardağı taşıran son damla oldu. Geçtiğimiz haftaya kadar yapmış olduğu açıklama ve basın duyurularına gazetemizi çağırmayan Koçak’ın geçtiğimiz günlerde ilçemize yapılan ziyarete de gazetemizi çağırmaması art niyetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

NE YAZMIŞTIK?

28 Mayıs 2020 tarihli gazetemizde; “Ticaret Odasına yakışmayan paylaşım!” başlığında;

ATB Başkanı Faik Yavuz’un geçtiğimiz günlerde İlçemize yapmış olduğu ziyaret sonrası Ticaret Odasının sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yapmış olduğu paylaşım tepki çekti. İlçemize kazandırılan Borsa binası ve Borsa Satış Salonunda çok büyük emeği olan Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ş.K.Yem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Çetin’in isminin her hangi bir şekilde yer almaması tepki topladı.

2019 yılı başlarında projesi hazırlanan ve birkaç ay sonra ihalesi yapılarak hızlı bir şekilde Ankara Ticaret Borsası tarafından yapımına başlanılan Ticaret Borsası Satış salonu tamamlandı. Salonda inceleme yapmak ve bilgi vermek için ATB Başkanı hemşehrimiz Faik Yavuz geçtiğimiz günlerde ilçemize geldi.  ATB Başkanı Faik Yavuz, ATB Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Çetin ve ATB Genel Sekreteri Eyüp Ş. Ömeroğlu, Kaymakamı Sedat Yıldırım, Belediye Başkanı Memiş Çelik ile Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak’a tesisi tanıtarak, uygulanacak prosedür ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sonrası İlçemiz Ticaret Odası Başkanlığı resmi internet sitesi ve Sosyal medya hesaplarından; “ Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi hemşehrimiz Sayın Faik Yavuz, ilçemize kazandırılan Ticaret Borsasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanımız Levent Koçak, İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla birlikte istişarelerde bulundular. İlçemiz “Ticaret Borsası” çok yakında çiftçilerimizin hizmetine açılacaktır. İlçemize hayırlı olsun” paylaşımı yapıldı. Paylaşımda gerek borsa binası gerekse Satış Salonunda emeği olan Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ş.K.Yem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Çetin’in isminin yer almaması tepki çekti.

Ticaret Odası Başkanlığı facebook, twwitter ve resmi internet sitesinden yapılan paylaşım sonrası bazı kişiler paylaşımın altına; “ Sen ticaret odası başkanısın. Tarım borsasının değil. Bu Levent Koçak’ kim yönlendiriyorsa çok komik hale düşürüyor. Yazık bu adama” yorumu yapıldı.

ŞAKİR ÇETİN, HİCVETTİ

Ticaret Odası Başkanlığının Twwitter hesabından yapılan ve yine burada da tepkiye neden olan paylaşımın altına ATB Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Çetin yorum yaptı. “Levent bey müteşebbis bir oda başkanı olarak, kurduğunuz salça fabrikası, süt fabrikası, Organize Sanayi sitesi ve domates kurutma sonra tesisinden sonra bu tesise verdiğiniz emeklerden dolayı size teşekkür ediyor ve tebriklerimi sunuyorum. Ve sizi en kısa zamanda bir odanız mensubu olarak, bizi ziyarete bekliyorum” yorumunu yaptı.

YORUMLAR SİLİNDİ!

Ancak Twwitter paylaşımında gerek bir başka hemşehrilerimizin gerekse konunun muhatabı Şakir Çetin’in yapmış olduğu yoruma cevap vermek yerine yorumlar silindi. Paylaşım ise her hangi bir değişiklik yapılmadan sosyal medya hesabında yerinde durdu.

Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak’ın Ticaret Odasına ait sosyal medyada yapılan paylaşımlardan haberinin olup olmadığı, haberi yoksa bu paylaşımın kim ya da kimler tarafından yapıldığı, şayet haberi var ise neden böyle bir paylaşım yaptığı ve yapılan yorumlara cevap vermek yerine, neden sildiği merak konusu oldu.” Demiş

Yine 9 Temmuz 2020 tarihli sayımızda;

Koçak’tan bir gaf daha…”

Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak son günlerde yapmış olduğu ve tepkilere neden olan paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Ticaret Borsası Satış salonunun açılması sonrası teşekkür ilanı yayınlayan Koçak, asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, asfalt atılmasında katkısı olan CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları ile, Borsanın ilçemize kazandırılmasında emeği olan ATB Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Çetin’in ismini yazdırmadı.

                Odaya ait Sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu paylaşımlar sonrası tepkilere neden olan Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak gaflarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İlçemizde yapımı tamamlanarak ATB Başkanı Faik Yavuz tarafından açılışı yapılan Borsa Satış Salonu hakkında gazetelerde teşekkür ilanı yayınlayan Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, Borsa Satış Salonunun etrafında asfalt çalışması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çalışmanın yapılmasında desteklerini esirgemeyen CHP İlçe Teşkilatı ile İyi Parti İlçe teşkilatını Başkanlarının isimlerini yazdırmadı.

Borsa satış salonunun açılışına birkaç gün kala etrafında düzenleme yapıp, gece gündüz demeden hummalı çalışma yaparak etrafına Asfalt atan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere, burada bulunan ve asfalt atılması için destek veren CHP İlçe Başkanı ile İttifak ortağı olan İYİ Parti İlçe Başkanının isimlerinin yazdırmaması tepkilere neden oldu.

Öte yandan yine aynı teşekkür ilanında Borsa Binası ve Satış salonunun ilçemize gelmesinde en büyük katkıya sahip olan ATB Yönetim Kurulu Üyesi, Ş.K. Yem Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Çetin’inde isminin yer almaması oluşan tepkilerin dozunu bir kat daha artırdı.

Levent Koçak’ın geçtiğimiz haftalarda yine Borsa Satış Salonu ile ilgili sosyal medyada paylaşımı olmuş, yine bazı kişilerin ismini yazmamıştı.

Koçak’ın Ne borsa binasının yapımında ne de Borsa Satış Salonunun yapım ve çalışmalarında her hangi bir katkısının olmadığı halde bu gibi paylaşımlar ve ilanlarla katkısı olan kişilerin isimlerini neden yazmak istemediği ise merak konusu oldu.

BAŞKANLAR TEPKİ GÖSTERDİ!

Ticaret Odası Başkanının vermiş olduğu ilanda kendilerinin isminin yazılmamasına ve en büyük teşekkürü hak eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın isminin yazılmamasına CHP İlçe Başkanı ve İyi parti İlçe Başkanı tepki gösterdiler.

YILDIRIM; “ BİZİ BIRAK MANSUR BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİLMELİYDİ!”

İyi Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım; Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak tarafından gazetelere verilen teşekkür ilanını gördüğünü ve kendilerini boş ver Büyükşehir Belediye Başkanın isminin geçmesi güzel olurdu. Çünkü kabul edilsin ya da edilmesin Borsa Satış Salonunun etrafına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Başkanın talimatı ile yaklaşık 6,5 km asfalt atıldı. Hem de gece gündüz demeden. En azından Mansur Başkana ve ekibine teşekkür edilseydi iyi olurdu. Bu paylaşım çok hoş olmadı” dedi.

ALICI; “ MANSUR YAVAŞ’A DA HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİLMELİDİR”

Ticaret Odası Başkanının vermiş olduğu ilana bir tepkide CHP İlçe Başkanından geldi. CHP İlçe Başkanı Alıcı; “Şereflikoçhisar’daki çalışmaların parçası olan, Ticaret Borsası Alt yapı ve asfalt serim çalışmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşları, Ticaret Odası başkanı teşekkür etsin diye bu hizmeti yapmadı. Eğer ki borsanın yapımında emeği geçenlere teşekkür edilecekse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmelidir. Bu yönü ile Ticaret Odası Başkanı sayın Koçak, haftalardır gazetelerdeki asfalt hizmeti için mahalle muhtarları ve sakinlerinin ilanlarını görmesi yeterli olacaktır” dedi.

Ticaret Odası Başkanının yapmış olduğu davranış ve Başkanların vermiş olduğu tepkiler sonrası ne yapacağı ise merak konusu oldu” demiştik.

Gazetemizde çıkan haberler sonrası tek satır açıklama göndermeyen Ticaret Odası Başkanı adeta suçunu kabul edercesine sessizliğini korurken, o günden bu yana şahsı adına olmayıp, oda adına yapılan tüm bilgilendirme,  basın toplantıları ve ilçemize Oda adına yapılan ziyaretlerde gazetemizi çağırmadı.
TARAFSIZLIĞIMIZI KAYBETMİŞİZ!

Ticaret Odası Başkanı Levent Koçak, Gazetemize karşı olumsuz tavrını gizleme gereği duymazken, bu davranışının daha önceden gazetemizde yer alan gerek haberlerden gerekse teşekkür metninde isimleri telaffuz edilmeyen CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarıyla ilgili haberleri beğenmemesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Özellikle İlçemize yapılan Ticaret Borsası satış salonunda her hangi bir dahli ve katkısı yokken, sanki kendisinin katkısı varmış gibi lanse etmek istemesi, yayınlamış olduğu paylaşımlarda katkısı olan kişileri hiçe sayarcasına Oda adına vermiş olduğu teşekkür metni sonrası Gazetemize karşı Ambargo uygulamaya başlanılan Ticaret Odasını arayan Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yusuf Özdemir’e Ticaret Odası personeli Yavuz Kılıçaslan, oda hakkında yapılan haberleri dile getirerek, adeta haberlerin hoşlarına gitmediğini ve gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, tarafsızlığımızı kaybettiğimiz için bir nevi bize ambargo uygulandığını kabul etti. Yapılan haber öncesi kendilerinin aranması gerektiğini ifade eden Kılıçaslan, aranmadıkları için böyle bir yola başvurduklarını ima etti.

Şimdi Levent Koçak Başta olmak üzere odada çalışan ve gayet normal olarak Oda başkanını kayırmaya çalışan personellerine sormak istiyoruz!

Oda hakkında haber yaparken size bilgi verme zorunluluğumuz mu var?

Odanız ya da Başkanınız hakkında çıkan her olumsuz haber sonrası Taraflı mı oluyoruz?

Gazetemizde çıkan ve gerek Oda Başkanını gerekse şahsınızı memnun etmeyen ve sözde tarafsız olmadığımızı düşündüğünüz haber için cevap ya da tekzip hakkınızı kullandınız da biz mi yayınlamadık!

Ayrıca Gazete olarak; kazazedelere, kavga edenlere, hapçıya, çöpçüye, hırsızlara, ırzcılara, şeref yoksunlarına vs vs  “bu suçu ya da eylemi neden işledin?” diye sorma zorunluluğumuz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

HABER / YORUM

Sevgili okurlarımız özellikle şunları belirtmek isteriz;

Hiç kimse ve bu arada Ticaret Odası Başkanı ve çalışanları da olmak üzere Tuzgölühaber Gazetesini beğenmek zorunda değildir.

Her kişi ve kurum, bu arada Ticaret Odası Başkanı da ilgili açıklamayı, bilgilendirmeyi, etkinlikleri istediği gazeteye duyurur, istediğine duyurmaz.

Ticaret Odası Başkanının Gazetemize karşı olan tavrı ve uyguladığı ambargo kendi bileceği bir şeydir.
Burada anlaşılmaz olan ve yadırganan, bu ambargoyu Oda üyesi olan bir gazetenin, gerçekleri yazdığı ve hoşuna gitmeyen haberleri beğenmemesinden kaynaklanmasıdır. Artı her yapılan haberi beğenme ya da beğendirme zorunluluğumuz yoktur.

Şunu peşinen belirtelim ki; Gazetemiz kişilerin, partilerin, Odaların, bu arada Ticaret Odası Başkanı Koçak’ın hoşuna gitsin diye haber yapmaz.

Haberimizi beğenmeyen, yalan ya da yanlış olduğunu iddia edenin kullanacağı yasal hakları vardır.

Şayet görmek istediğiniz gaflarımı, yanlışlıklarımı, verdiğim söz ya da vaatlerimi, işlemiş olduğum handikaplarımı kimse yazmasın adeta bana ve kurumuma karşı “Yandaş Basın” uygulamasını, ilçemizde görmek istiyorlarsa, o gazete Tuzgölühaber, o gazeteciler de çalışanlarımız değildir.

Ticaret Odası Başkanının Odaya ait faaliyetlerini açıklama ve bilgilendirmelerde Gazetemize ambargo uygulaması, gazetemize bir şey kazandırmayacağı gibi, bir şey de kaybettirmez. Sade ve sadece muhatabının Egosunu tatmin etmesi olur.

NEDEN YAZDIK?

Bu konuyu okurlarımızla paylaşmanın nedenine gelince;

Ola ki okurlarımız İlçemiz Ticaret Odası ile ilgili toplantılar, etkinlikler, ziyaretler ya da basın notları ile ilgili neden haberler çıkmıyor diyebilir. Bunun tek sorunlusu, gazetemizde şahsına ait haberleri gerçek yanları ile yazdığımız Ticaret Odası Başkanının gücü kendinde görerek, gazetemize bilgi paylaşımı yapmamasından kaynaklanmaktadır.

Bunun nedeni her fırsatta toplayıcı ve yapıcı bir tutum sergileyeceğini iddia eden, Biz geldiğimiz zaman düzgün bir şekilde Ticaret Odası’nı çalışır hale getireceğiz” diyen bir oda başkanına yakışmayan ambargo uygulamasındır.

2003 yılında kurulan ve günümüze kadar yapmış olduğu gazetecilik anlayışı ile, objektif ve tarafsız haberciliğini birileri beğensin ya da beğenmesin sürdürecektir.

Okurlarımıza olan saygımız gereği, bu konuyu kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Saygılarımızla.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat