Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Vaka sayısı da Tedbirsizlikte ARTTI

İlçemizde son günlerde artan Koronavirüs vaka sayısı vatandaşlarımızı korkutmaya başladı. Hemen hemen her gün onlarca vatandaşımızda görülen belirtiler sonrası İlçemiz Devlet Hastanesinde yoğunluk yaşandığı ve şuan ilçemizde yaklaşık 300-350 kişinin virüs belirtisi nedeniyle tedavi altında olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Son günlerde Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış yaşanmaya başladı. Çok değil yaklaşık 1 ay öncesine kadar ilçemizde çok az kişide belirtileri çıkan Koronavirüs vakası son günlerde artmaya başladı. Günlük hemen hemen 15-20 kişinin Koronavirüs belirtileri nedeni ile İlçemiz Devlet Hastanesine gittikleri, bazı kişilerin testleri negatif çıkmasına rağmen hastalık belirtileri ile evde karantina altına alındıkları öğrenildi.

TEDBİR DİYE BİRŞEY KALMADI!

İlçemizde Mature escort Ataşehir çok değil 1 ay öncesine kadar bir elin parmağının geçmeyecek sayıda vaka sayısı yaşanmışken ve o dönemlerde vatandaşlarımız daha dikkatli ve tedbirli olurlarken son günlerde vaka sayısında artış yaşanmasına ve buna vatandaşlarımızın da duymasına rağmen adeta koronavirüsü hiçe sayarcasına hareket etmeye başladık.

Normalleşme sürecini sanki virüs bitmiş gibi düşünen ve bu yönde hal ve hareketlerde bulunan vatandaşlarımız, maske takmamaları, sosyal mesafeye uymamaları ve tedbirleri elden bırakmaları sonrası vaka sayısı ilçemizde son günlerde hat safhaya çıktı.

KAMUOYUNA BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMIYOR!

Öte yandan bazı vatandaşlarımız yeni tip koronavirüsün artmasındaki en büyük nedenin ise kamuoyuna gerekli bilgi paylaşımının yapılmamasından kaynaklı olduğunu ifade ediyorlar. Daha önceki aylarda olduğu gibi ilçemizdeki vaka sayıları hakkında yetkililer tarafından gerekli açıklamaların yapılamaması nedeniyle sanki vaka yokmuş gibi algılanmasından dolayı çok rahat hareket ettiklerinin altını çizdiler.

BELİRSİZLİK KORKUTUYOR!

İlçemizin küçük bir ilçe olması ve hemen herkesin birbirini tanıması nedeniyle ilçemizde yaşanılan bazı olaylar kulaktan kulağa duyulmaya başlıyor. Son günlerde resmi makamlarca vaka sayısı ile ilgili her hangi açıklama yapılmazken birçok vatandaşımız tanıdıkları kişilerin gerek testlerinin pozitif çıkması gerekse pozitif çıkmamasına rağmen ev karantinasına alındıklarını duymaları sonrası vaka sayısındaki artışı bu şekilde tahmin etmeye çalışıyorlar.

TESTLER NEGATİF AMA BELİRTİLERİ VAR!

İlçemizde son günlerde birçok vatandaşımızın Koronavirüs şüphesi ile ilçemiz devlet hastanesine gittiği, yapılan tetkikler ve testler sonrası test sonuçlarının pozitif çıkmamasına rağmen, vakaya özgü belirtiler görünmesi nedeniyle evlerinde karantinaya alındıkları, kendilerine 7 gün boyunca kullanmaları için hap verildiği ve zaman zaman sağlık çalışanları tarafından kontrollerinin yapıldığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

EN BÜYÜK ETKEN KALABALIK ALANLAR!

Konunun ciddiyetini anlayan ve yetkililer tarafından yapılan ikaz ve uyarılara uyarak gerekli tedbirleri alan vatandaşlarımız ilçemizdeki vaka sayısının artışını yine vatandaşlarımıza bağlıyorlar. Virüsün çıkmaya başladığı ilk aylarda vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı ve tedbirli davrandıklarına vurgu yapan duyarlı vatandaşlarımız; “ suçlu aramaya gerek yok. Tek suçlu yine bizleriz. Şöyle etrafa bakın! hangi bir kişide maske var, ya da maske takanlar maskeyi ağızları yerine nereye takıyorlar.  Sosyal mesafe deseniz yok, tedbir deseniz yok. Adamın bir yakını koronavirüs şüphesi ile hastaneye gitmiş, evde karantinaya alınmış, onunla temas halinde olan kişi çarşı Pazar geziyor. Düğünler deseniz ona keza, Parklar bahçeler adam dolu” dediler.

TEDBİRLER ARTTIRILMALI!

İlçemizde koronavirüs vaka sayısının her geçen gün artması sonrası korku dolu anlar yaşadıklarını belirten duyarlı vatandaşlar; “ bence bir an önce gerekli tedbirler alınmalı. Pazar yerleri kapatılacaksa kapatılmalı, parklara yaşlılar girmeyecekse girmemeli. Ve en önemlisi testi pozitif çıkan kişiler ve evde karantina olup tedavi gören kişiler takip edilmeli. Üzülerek belirtelim ki, geçtiğimiz haftalarda evde karantina altında olan üç kişinin karantina sürecini ihlal edip, dışarıya çıktığı için ceza yediğini duyduk. Kim bilir o kişi ya da kişiler daha kaç kişi ile temas ettiler” dediler.

AĞAÇÖREN PAZARI KAPANDI

İlçemizle birlikte hemen yan komşu İlçe olan Aksaray Ağaçören İlçesinde vaka sayısındaki artışlar nedeniyle semt pazarı iptal edildi. Konu ile ilgili Sosyal Medya üzerinden açıklama yapan Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Çarşamba günleri kurulan semt pazarı ikinci bir karar alıncaya kadar kurulmayacaktır” dedi.

İlçemizde her geçen gün artan vaka sayısı sonrası yetkililerin nasıl bir yol izleyeceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat