Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yerli kavunlar Tezgahlarda Yerini Aldı Kavunda Verim %50 Azaldı

Yaz mevsiminde sofralarımızın vazgeçilmez ürünlerinden olan yerli kavunlar, tezgahlarda yerini alırken bu yıl kavunda verimin %50 azaldığı belirtildi. Kuraklık nedeniyle bu yıl verimin düşük olduğunu belirten üreticiler, kavun satışlarının da azaldığını söyledi.
Yaz mevsiminde sofralarımızın vazgeçilmez ürünlerinden olan yerli kavunlar, tezgahlarda yerini alırken bu yıl kavunda verimin %50 azaldığı belirtildi.
Gerek sokak aralarında gerekse Pazar yerinde satışa sunulan Tepeköy kavunu dediğimiz yerli kavunların, bu yıl mantar hastalığı nedeniyle kuruduğu da ifade edildi.
Yerli kavun satan Doğan Candan ile Mustafa Şahin Adak isimli üreticiler; “Geçen yıla göre bu yıl kuraklık nedeniyle kavunlarda verim %50 düştü. Geçen yıl dekara aldığımız 1 ton ürün, bu yıl dekara 500 kilo veriyor. Geçen yıl 2 liradan satışa sunduğumuz kavun, bu yıl 4 liradan satışa sunuyoruz. Satışlarımız da bu yıl %50 azaldı. Ve bu yıl tarlada kavunlar mantar hastalığı nedeniyle kurudu.” denildi.
Bu yıl verimden ve satıştan memnun olmayan kavun üreticileri; ellerindeki kavunları da satarak ekmek paralarını kazanmak için ne kadar da çok emek sarf etmelerine rağmen yetersiz olduğunu belirttiler ve kavun üreticilerine, gerek devletin gerekse ilçe yetkililerinin maddi destekte bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat