Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MEZBAHAYA GEÇİCİ ÇÖZÜM BULUNDU

Gerek masrafları karşılamadığı gerekse kesim elemanı bulunmadığı için geçtiğimiz hafta kesimi durdurulan İlçemiz Mezbahasına geçici çözüm bulundu. CHP İlçe Başkanı ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanının dahil olduğu konu, mezbahanın haftada 2 gün kesim yapılması kararı ile geçici olarak çözüme kavuşturuldu.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda İlçemiz mezbahasının işletmesini yapan kişi tarafında gerek masrafları karşılamaması gerekse kesim elemanı bulunmaması sonrası kesime kapandığını duyurmuştuk. Mezbahanın kapanması sonrası İlçemiz kasapları konuyu CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’ya ilettiler. Alıcı yapmış olduğu görüşmeler sonrası İlçemiz Mezbahasının haftanın Salı ve Cuma günleri olmak üzere 2 gün kesim yapılması kararlaştırıldı.
Yayınladığımız haberde; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kesimhanenin işletmeciliğini alan Ruhi Arıduru, “Kesim az geliyor. Zarar ediyorum. Kesimler masrafı kurtarmıyor” diyerek kapatmıştı.
Kasaplarda ayaklanarak; ‘böyle giderse kaçak kesim artacak, vatandaşın sağlığı hiçe sayılacak. Yetkililerin bu konuda acilen bir çözüm yolu bulması gerek’ demişlerdi.
Haberden sonra söz konusu sorun esnaflar tarafından CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin’e iletildi.
CHP İlçe Başkanı ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı birtakım görüşmeler gerçekleştirdi.
Mustafa Alıcı, ABB Sağlık Daire Başkanına konuyu aktardıktan sonra yine ABB Veteriner Şube Müdürüyle bağlantı kurup ilçemiz mezbaha işletmecisi Ruhi Arıduru’yla görüşmeler yaparak konuyu tatlıya bağladıkları, böylece kasapların sorununa çözüm buldukları belirtildi.
ALICI; MEZBAHAMIZ SORUNUNA ÇÖZÜM YOLU BULDUK
Konuyla ilgili gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü ile görüşen Mustafa Alıcı, ‘mezbahamız sorununa çözüm yolu bulduk. Şereflikoçhisar esnaflarımızın bana yapmış olduğu müracaatları neticesinde Şereflikoçhisar kesimhanesinin kapalı olduğunu, et kesiminin geçen hafta itibariyle kapandığını anlattılar. Esnaflarımıza çare olmak için Ankara Büyükşehir Belediye’nin Sağlık Dair Başkanlığını arayarak, durumu ilettim. Sağlık Daire Başkanlığı da bizi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Veterinerlik Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Yönlendirme sonucunda Veteriner Dairesi Şube Müdürü Mustafa Şener ile birlikte yapmış olduğum istişareler neticesinde Koçhisar’daki kesimhane işletmesi Ruhi Arıduru’ya ulaştık.
Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener’in görüşmeleri sonucunda kesimin az olduğunu, fiyatların kilo başına kurtarmadığını söylemelerine rağmen almış oldukları ihale neticesinde açmaları gerektiğini uyarıları yapıldıktan sonra haftada Salı ve Cuma günleri olmak üzere iki gün kesimhanede kesim olacak. Bugün de açık”dedi.
Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener bir müjde vererek; “Seçimden önce en kısa zamanda ihaleye çıkacağını, açılışın yapılacağını” söyledi.
Alıcı ayrıca, “keza, esnaflarımızın konu hakkında bilgi sahibi olmaları için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin’i de arayarak bilgilendirdim” şeklinde konuştu.
MEHMET ÇETİN; SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN UĞRAŞTIK
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin; “Kasap esnaflarımızı konuyu bana anlatarak bir çözüm yolunun bulunmasını istediler. Ben de ABB Sağlık Daire Başkanlığını aradım, konuyu izah ettim. Onlar daha sonra CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’yla görüşüp sıkıntılı konuya bir çare bulmuşlar. Haftada Salı ve Cuma Günleri olmak üzere iki gün kesim yapılacak. Esnaflarımıza ve ilçe halkımıza hayırlı olsun”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat