Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ak Parti tarihinde bil ilk…

Evet haftalardır, hatta ayladır kamuoyunun dört gözle beklediği Ak Parti Belediye Başkan Adayı dün itibari ile resmi olarak açıklandı. Mevcut Belediye Başkanı ile birlikte 10 Aday Adayının olduğu Ak Parti’de ipi göğüsleye isim Memiş Çelik oldu. Gazetemizi ve köşe yazımı takip edenler hatırlayacaklardır, 16 Kasım 2023 tarihinde yazmış olduğum köşe yazısında aynen şu ifadeleri kullanmıştım. “Yani kısa bir beyim jimnastiği yapacak olursak, Levent Sarıkaya, Memiş Çelik’in adayıydı ve İlçe Başkanı oldu. Eeee Memiş Çelik’te 2024 Yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı. Evet evet… Memiş Çelik’in bu seçimlerde ilçemizde bir tarih yazması an meselesi. Yine birileri “sen hayal görüyorsun, Ak Parti bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanını tekrar aday göstermedi!” şeklinde karınlarından konuşmaya başlasalar da, çok çok büyük bir aksilik olmaz ise yine söylüyorum, Memiş Çelik ilçemizde tarih yazacak gibi. Önce adaylık sonra Başkanlık… Çok değil bu sorunun cevabını da, bu ayın sonu olmadan hep birlikte göreceğiz” demiştim. Gerçi o dönem birçok kişi hayal gördüğümü düşünse, hatta bıyıklarının altından gülseler de aylar sonra söylediğime geldiler.
Peki Memiş Çelik’in yeniden seçilmesi konusu kolay oldu mu? Bence çokta zor bir süreç yaşandı. Hatta Ak Parti’de kıran kırana bir mücadele sergilendi. En çok çekişme ise defaatle söylememe rağmen her ne kadar duyanlar inanmak istemese de bir dönem İlçe Başkanlığı yapan ve yapmış olduğu Başkanlık döneminde ilçemiz adına birçok hizmeti olan Sait Başaran’la Mevcut Belediye Başkanı Memiş Çelik arasında yaşandı. Hele hele son 15 gün içerisinde adeta Adaylık Çelik ile Başaran arasında geldi gitti. Bu esnada siyasette vefa örneği yaşandı. Bir dönem birtakım sıkıntılar yaşayan Ak Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın arkasında kapı gibi duran sayılı Belediye Başkanlarından olan Memiş Çelik’e Özcan adeta vefa borcunu ödedi ve tercihini Memiş Çelik’ten yana kullandı. Hatta Çelik’in aday olması için elini değil, vücudunu taşın altına koydu. Hal böyle olunca Memiş Çelik İlçemiz tarihinde bir ilki yaşadı ve adeta siyasette tarih yazarak üst üste seçilen ikici Aday oldu.
Peki ya bundan sonrası işte burası çok önemli. Malum 9 Aday adayı Başkanlık için mücadele etti. Hatta son günlerde siyasette bazıları sırf Belediye Başkan adayı olmak için siyaseten hoş olmayan yollara başvurdu. Kimileri dedikodu çıkarıp konuyu şikayete kadar götürürken kimisi ise sessiz kalarak mücadele etmeyi tercih etti. Asıl merak edilen konu bu 9 aday adayının bundan sonra ne yapacağı. Davamız deyip Ak Parti’de mi kalacaklar yoksa, sırf çıkar ve menfaat uğruna başka partilere mi geçecekler bunu da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.
Başka Partilere geçme konusu derken, ilçemizde bir dönem Belediye Başkanlığı yapan, hatta o dönem ismi Fetö ile anılan ve bu yönde soruşturma geçiren, dahası 5 hakimden 3 hakimin imzası ile soruşturması kapatıldığı iddia edilen, Ak Parti’den Belediye Başkan Adayı olmak için başvuru yapan, şoförün İyi Parti Belediye Başkanlığı için bir takım girişimlerinin olduğunu ve hatta bazı sohbet ortamında İYİ Partiden Belediye Başkan Adayı olmayı düşündüğünü ikrar ettiğini duydum. Şaşırdım mı derseniz çokta şaşırmadım. Ancak siyasetinde bir ahlakının, siyasetinde bir terbiyesinin olduğunu düşünüyorum. Bugün şu partiden, olmazsa yarın öteki partiden olmak, çok etik olmasa gerek. Gerçi herkes kendisine yakışanı yapar. Bir önemli konu ise İYİ Parti yetkililerinde öyle her önüne geleni aday olarak göstermemesi konusu. Gerçi şuan kim kiminle ne iş yapar, kim Teröre maşa olup, pkk’lıların elini sıkar, aynı masada pazarlık yapıp, pkk’lılara selam gönderir, pek belli olmadığı dönemi yaşıyor olsak ta, birazda seçmene saygılı olmak gerek. Bakalım bunun cevabını da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yine biraz zamana ihtiyacımız var.
Peki ya bundan sonrası? Bunda sonrası gayet açık. Adaylıkların açıklanması sonrası sırada Belediye Meclis Üyelikleri var. Aday olan kişiler sık eleyip ince dokuyarak Belediye Meclis Üyesi tercihi yapacaklar. Her ne kadar basit bir iş mi görünse de Meclis Üyeliği seçimleri de adaylar kadar önemli bir konu. Bence Başkan adayları, Meclis üyesi seçimlerinde seçici olmalı. Her ne kadar Cumhur İttifakında Meclis üyeliği seçimleri İl başkanları tarafından yapılacak olsa da diğer partilerde toplum tarafından kabul gören, sevilen, saygı duyulan, işinde başarılı, geçmişinde şaibe olmayan kişileri tercih etmeleri kendi faydalarına olacaktır.
Konuyu toparlayacak olursak, yine söylüyorum, Bence bu adaylık sürecinin galibi Memiş Çelik oldu. Kabul edilsin ya da edilmesin Çelik İlçemiz siyasetinde bir ilk gerçekleştirerek Tarih yazdı. Hele hele adaylık sürecinde olduğu gibi, seçimde de yeniden Başkan seçilirse ismi altın harflerle yazılacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde ilçemiz siyasetinde be gibi gelişmeler yaşanacak, bunu da hep bilikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması, dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat