Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Burnu yere sürtülsün, hakkım haram olsun!

Peygamber Efendimizin Ramazan ayını değerlendiremeyenler için “Burnu yere sürtünsün” şeklinde bir hadisi var. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir keresinde minbere çıkarken, her adımda “âmin” dedi: Bir adım çıktı, “âmin…”; bir adım daha çıktı, “âmin…”; bir adım daha çıktı, “âmin…”Hutbesi bittikten sonra: “Yâ Rasûlallah! Minbere çıktığınız zaman ‘âmin’ dediniz, her adımınızda bunu neden söylediniz?” diyerek sebebini sordular.
Buyurdu ki: “Cebrail (a.s.) üç dua etti, ben de onlara amin dedim. Birincisi: Cebrail (a.s.): ‘Annesine, babasına veya sadece onlardan birine ulaşmış bir evlat, (onlara güzel hizmet edip, onların hayır duasını alıp) cenneti kazanamadıysa, ona yazıklar olsun/burnu yerde sürtünsün!’ dedi,.
Ben de amin dedim.” Demek ki insanın bir evlat olarak, anne babasının rızasını kazanması, onların elini öpmesi, gönlünü alması, hizmet eylemesi, böylece cenneti kazanması gerekiyor. Ve bu yoldan cenneti kazanmak çok da kolaydır. Buna rağmen bunu başaramayana, anne babasının rızasını almadığı için cennete giremeyene yazıklar olsun ve olacaktır.
İkincisi: “Cebrail (as): ‘Sen peygamber olarak bir insanın yanında anıldığın zaman, sana salat-ü selâm getirmezse; ona yazıklar olsun!.. Onun burnu yere sürünsün!’ dedi. Ben de ona amin dedim.” “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere hep salat (rahmet ve sena) ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve tam bir içtenlikle selâm verin.”(Ahzab, 33/56) mealindeki ayet de salavat-ı şerifenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Allah’ın bu açık teşvik ve davetine rağmen, yanında ismi anıldığı halde Peygamber Efendimize (s.a.s.) salavat getirerek kısa yoldan büyük sevaplar kazanmayı düşünmeyen kimse, herhalde “yazıklar olsun”u çoktan hakketmiştir.
“Üçüncüsü: “Cebrail (a.s.): ‘Ramazan’a eriştiği halde bir insan, buna Ramazan’ın feyzinden, bereketinden istifade edememiş, Ramazan gelmiş geçmiş de hâlâ Allah’ın mağfiret ettiği bir kul olamamışsa, Allah’ın affını, mağfiretini kazanamamışsa; yazıklar olsun o kula!.. Burnu yerde sürtsün!’ diye dua etti. Ben de ona âmin dedim.”
Şimdi bende yıllar önce vermiş olduğum oyların değerini bilmeyen, rahmetli Erbakan hocamızın kemiğini sızlatıp, teröristlerle iş başı yapan, sonrada çıkıp, hiçbir şey yokmuş gibi ortalıkta adamım diye gezen, yalakalara hakkımı helal etmiyorum.
Kat sayı kalleşliği ile Üniversiteye gidemediğim için, okulda derece yapmasına rağmen sırf başörtülü diye sınava alınmaya bacım için, 28 Şubat’ta mağdur olan kardeşlerim için, ikna odalarına çekilip, saatlerce dini değerlerinden vazgeçmeleri halinde işlerinin daha da kolaylaşacağı tehdidine maruz kalan din kardeşlerim için, her hangi bir sınava girerken annemin saçı açık resminin istendiği için, başörtülü diye törenlerde aşağılan ve törenden kovulan masumlar için, TBMM’ye gelen başörtülü vekile “bu kadına haddini bildirin diye, salya akıtanlara destek verildiği için, Ezanı susturacağız, İmam Hatipleri kapatacağız, zorunlu din dersini kaldıracağız! Diyenlere destek olduğu için, en ama en acı yanı ise, sağcı görünüp, solu desteklediği rahmetli Erbakan hocamızın kemiğini sızlattığı, tüm bu yanlışları görmesine rağmen, Müslümanı değil, gayri Müslümleri yanında olduğu için hakkımı helal etmiyorum. Rabbim inşallah tez zamanda burnunu yere sürtsün.
Rabbim bizleri Peygamberimizin aminlerinde yer alan zümreden bizleri uzak eylesin. Peygamberimizin adı anıldığında salavat getiren, anne ve babasının hayır duasını alanlardan eylesin. Ramazan’a erişip kendini Allah’a affettiren kullardan eylesin. Ve sırf menfaat ve çıkarı için, düşmanların safında yer alanlardan uzak eylesin. Ve rabbimden tek dileğim, o zulüm yıllarında çekmiş olduğumuz tüm zor günlerin hesabını bu gibi şahsi çıkarları için vatanını, davasını, satanlardan tek tek hesabını hem de bu dünyada tez zamanda sorsun.
Her şey gönlünüzce olsun selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat