Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK!

Bir gün Nasreddin Hoca’nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi:
– Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası:
– Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de :
– Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış:
– Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?
İlçemizde son yaşanılan olay bunun bir benzeri. Malum bu hafta ilçede en çok konuşulan, tartışılan konunun başında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Ankara Valiliği Destekli, İlçemiz Belediyesi tarafından İlçemizin tek baya Muhtarı olan zatı muhtereme yapılacak olan muhtar evi, ya da yazıhane olayı. Öncelikle beni az çok tanıyanlar bilir, ben siyasetin kaba tabir ekşin yanını sever, zaman zaman da ilçemizde siyasetin uyku modunda olduğunu, yıllarca ne muhalefetin, ne iktidar temsilcilerinin bu üzerlerindeki mahmurluktan çıkmadıklarını, kimsenin kimseyi eleştirmediğinden dem vurur bir yerde siyasetin böyle yapılmayacağını ifade ederim. Ancak Parka yapılacak muhtar evi için siyasilerimizin arasında yaşanılan bu tarz tartışmanın her iki kişiye de yakışmadığını ifade etmek isterim. Bir yerde kabul edilsin edilmesin seçilmiş bir Belediye Başkanı, diğer tarafta Muhalefet Partisinin ilçe temsilcisi. Bence üsluplar daha yumuşak ve kalp kırıcı olmasa daha iyi olurdu. Burada halkın gözden kaçırdığı bir husus var. Muhtar evini yapacak kişi ile muhtar evi yapılacak olan kişi arasında geçen görüşmeler. Yapılan açıklamalardan anladığım buraya yapılacak olan Muhtar evinden Ekici Mahallesi Muhtarı Kahibe hanımın aylar öncesinden bilgisi varmış. Yani bu hemen birkaç günde olan bir gelişme değilmiş. İşin özü, muhtar hanıma daha önce Mahallesinde bulunan birkaç yer gösterilmiş ve Muhtar hanım yapılacak yerin uzak olması hasebiyle, bunu istemeyip, en son Atatürk parkına yapılmasına karar kılınmış. Buraya kadar normal. İşin acı yanı bunda sonra başlıyor. Çalışmaları yapmak için olay yerine gelen iş makinalarına engel olunması. Haklı gerekçeler olabilir, ancak yapılacak olan çalışmaya engel olmak ne derece doğru burası tartışılır.
Ve üsluplar, emin olun bu üsluplar hoş üsluplar değil. Siyasi yönden en ağır eleştirileri yapabiliriz, varsa illegal bir iş en ağır cümleler seçilebilir, eleştiri olur ama, kimse kusura bakmasın mahalle ağzıyla da konuşmak kimseye fayda etmez.
Ve CHP Milletvekilin olay yerine gelmesi. Burası da tuhaf, Bu güne kadar ilçemizde yaşanılan onca olay varken, ilçemizde birçok alanda eksiklikler varken, ilçemizin kalkınması için çaba sarf edilmezken, yarım kalan, eksik olan çalışmalar varken, bir muhtar evi için bir vekilin ilçemize gelmesi! Şaşılmayacak konu değil.
Ve algı operasyonu. Öyle bir algı oluşturuldu ki, sanki Atatürk parkı komple yıkılacakmış gibi. Aslında 40 metrelik bir kulübe yapılacaktı. Aslına bakarsanız ister Muhtar Hanım istesin, ister vali bey talimat versin, be oraya o yapıyı yapmak istemezdim orası da ayrı bir konu.
İşin en acı, en vahim yanı ise muhtar hanımın bu konu hakkında sessiz kalıp ortadan kaybolması. Aslında olayın buralara gelmesindeki en büyük neden muhtar hanımın tutarsız davranışı. Olayın yaşandığı gün Belediye Başkanının makam odasında Başkanla görüşen Muhtar Hanım ilk anda olay yerine gelse, “ben burayı istedim, ancak konunun buralara kadar geleceğini düşünemedim, yapılan çalışma şahsım için güzel olsa da ilçem için zarar vereceği için yapılmasını istemiyorum” deseydi, kalpler kırılıp, araya nifak tohumları saçılmış olmaz, vatandaşta boş yere kimsenin günahına girmemiş olurdu.
Ama şuna bir kez daha tanıklık etmiş olduk, algı operasyonu çok güzel bir operasyon. Ama yerli yerinde kullanmak gerek.
Son söz olarak, bir hafta boyunca herkes birilerine suç buldu. CHP İlçe Başkanını seçilmiş Bir Belediye Başkanına karşı söylemiş olduğu ya da söylenmesine izin verdiği için ayıplayanlardan, halkın ailesi ile oturup çay içeceği bir alana sırf bir kişinin menfaati için muhtar evi yapmaya çalışan Belediye Başkanına kızanından tutun, bir vekilin çok basit bir olay için ilçemize gelmesinin yanlış olduğuna kadar çok kişi eleştirilerde bulundu.
Hemen hemen herkes birilerini suçladı. Kimisi CHP’lileri, kimisi Belediye Başkanını hep bir suçlu aradık. Bende doğal olarak Nasreddin hoca misali soruyorum, Muhtarın hiç mi suçu yok?
Her şeyin gönlünüzce olması, dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat