Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İkinci turda heyecan düştü!

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin birinci turu yapıldı. Öyle hareketli öyle hararetli, öyle çekişmeli, hatta bazıları için seçim sonucu kendilerince belliydi. Seçimi kesin, hatta ezici bir üstünlükle alıyorlardı. Yazılarımı takip edenler bilirler, geçtiğimiz hafta bu konuya az da olsa değinmiş, ilçemiz de şua sözüm ona siyaset yapan kişi ya da kişilerin ilk defa seçime girdiklerini, halk tabiri ile hanyayı konyayı görmediklerini, sözüm ona üç-beş ev ziyareti, 8-10 esnaf ziyareti yapınca ve ziyaretlerde karşıdaki kişilerin tavır ve davranışları sonucu seçimi kesin alacağız gözü ile bakıyorlardı. Eee O’nlarda haklı. Bu güne kadar iş yeri ile evi arasında mekik dokumuş, toplumdan uzak, kendi dünyalarında yaşayınca ve ilk defa siyasetin içerisinde olunca böyle garip garip duygulara kapılmaları normal. Ama ne zaman 14 Mayıs akşamı oldu sandıklar açıldı, mevtanın sapıtmaya başını vurması gibi seçim sandığının köşesine kafalarını vurunca dünyalarının değiştiğini anladılar. Siyasetin S’sini bilmeyenler sonucun bu şekil olacağını tahmin edemiyorlardı.
14 Mayıs seçimine günler hatta aylar kala kendi dünyalarında oluşturmuş oldukları algılarla, gerek sosyal medyadan gerekse yapmış oldukları ziyaretlerde üst perdeden konuşanlar, seçim sonucu sonrası adeta ölüm sessizliğine büründüler. Ne sosyal medyadan tek satır yazı yaza bildiler, ne de üst perdeden konuşabildiler. Genel Başkanları gibi üç-beş gün kendilerine gelemeyenler, belli bir süre sonra üzerlerindeki rehaveti atınca isteksizde olsa yeniden çalışmalara başladılar. Kimse inkar etmesinde zorla evlendirilen kız misali biraz gönülsüz, kırgın, zoraki evlilik gibi çalışıyorlar. Eski heyecanları kalmamış, bazı şeyleri yapmak için yapıyorlar.
Her zaman söyledim yine söylüyorum, seçimler gelip geçici şeyler. İlçe küçük, hepimiz hepimizi tanıyor, düğünde olmasa cenazemizde ortak mekanda buluşuyoruz. Herkes hür iradesi ile bir oyu var istediği kişiye vermekte serbest. O yüzden kalp kırmaya, yaşanmışlıklarımızı yok saymaya, dostluklarımızı bozmaya gerek yok. Söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Bize oy veren “iyi insan”, bize oy vermeyen “kötü insan” düşüncesinde vaz geçmeliyiz. Ne çirkin laflar kullanılıyor. Koyunlar… Koministler, Tövbe haşa Allahsızlar… Mum söndücüler… Kızılbaşlar… Ateistler… Kasetçiler… Hizbullahçılar… Bir insan sizin üyesi ya da mensubu olduğu partiye oy vermeyince en aşağılık söze maruz kalıyor, ama aynı insan size oy verince çok yüce, çok büyük, çok iyi insan oluyor. Halbuki, kişi aynı kişi, değişen sadece oy vermiş olduğu parti.
Bakın hani bir oy için birbirimizi yiyor, dostluklarımıza birkaç kelamla siliyoruz ya, ne için bir oy için. Bakın 14 Mayıs seçimlerinin üzerinden 2 haftaya yakın zaman geçti. Hangi bir seçilmiş vekilimiz ( bazıları hariç) ilçemizi ziyaret etti. Yahu eyyy Şereflikoçhisarlılar, sizlerin sayesinde meclise girdim. Sizlerin sayesinde belli bir ücret maaşım olacak, sizlerin sayesinde söz sahibi oldum. Sizler çok mübarek, çok temiz, çok iyi insanlarsınız. Sizler olmasanız belki seçilemeyecektim. İlçenizin hangi sorunu var! Ne gibi istek ve talepleriniz var?” dedi.?
Ve seçim heyecanı. 14 Mayıs seçimlerinde yaşanılanlar nasıldı? Şimdi yaşadığımız nasıl?. Sanki seçimin sonu belli. Kimse artık bir şeyler yapmak istemiyor. Ve siyasetçiler. Gerek konumu gerekse üstlenmiş olduğu görevi ile bazı ağır eleştirileri tolere etmesi gerekmektedir. Ve bu yönde Yargıtay’ın belirlemiş olduğu kriterleri çok iyi bilmelidir. Yoksa ben siyasetçiyim, be falanca partinin yetkilisiyim, kimse bana bir şey söyleyemez, kimse beni eleştiremez, benim kendimce haklarım var” düşüncesi kişiye faydadan çok zarar getirecektir. Mümkünse sayın siyasilerimiz, haklarını ve karşısındaki kişilerin haklarını okuyup, araştırıp bilgi sahibi olmak zorundadır. Yoksa çok komik durumlara düşmesi an meselesidir.
28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler şimdiden ülkemize ve ilçemize hayırlı olması dilek temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat