Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İnsanların hayvan kadar değeri yok mu?

Hemen hemen herkesin bildiği bu sözleri, Fransa kraliçesi Marie Antoinette söylediği ifade edilmektedir. Halk ekmek bulamayıp açlık ve yoksulluktan kırılırken, kral ve soylular saraylarda vur patlasın, çal oynasın bir yaşam sürüyordu. Versay Sarayı lüksün, şatafatın, debdebenin merkeziydi. Soylular, gösterişli perukları, pahalı parfümleri, şık ve renkli elbiseleriyle partiden partiye koşturuyordu. Kral ve kraliçe su gibi para harcıyor; pahalı kıyafetler ve mücevherler satın alıyordu. Ama bu arada ülkenin hazinesi boşalıyor, para suyunu çekiyordu. Yani emekçiler saraylarda yaşayanların umurunda değildi. “Halk aç, ekmek yok” sözünü duyan Marie Antoinette’in, “o zaman pasta yesinler” dediği günümüze kadar gelmiştir.
İlçemizde son yıllarda aynı o şekilde. 2019 yerel seçimleri sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İlçemiz Belediyesi ayrı partiden seçildi, seçildiği günden bu yana adeta İlçemizi tanımayan ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçemize gözle görülür bir hizmet yapmadı. Yavaş’ın ilçemizi tanımamacasına yapmış olduğu hal ve hareketler sonrası İlçemiz ABB yetkilileri ya da partilileri kusura bakmasınlar ama kendilerince yapmış oldukları fındık kabuğunu doldurmaz çalışmaları ile tribüne oynayıp, şov yapıp, algı oluşturmaktan öteye gidemediler. Asli görevlerini icraat ve çalışma olarak sayan, kaldırımda sökülen 3-5 kilitli taşı sanki çok büyük iş yapmışçasına kamuoyu ile paylaşan, birkaç camii önünü yıkayıp dünyayı kurtarmışçasına “Büyükşehir İş Başında!” naraları atan ABB İlçemiz yetkilileri ilçenin kanayan yarası haline gelen ve her hafta kazalara neden olan terminal kavşağı için her hangi bir şey yapmıyor, yapmak istemiyor, güçleri yetmiyor. Hemen hemen birçok konuda olduğu gibi görev ve yetkililerini bilmeyen ilçemiz ABB yetkililerine, yapmış olduğumuz haberlerde kısa kısa bilgiler vererek, “bakın şurası sizin işiniz, şöyle bir sorun var!” demeye çalışsak ta adeta 3 maymunu oynuyorlar.
Geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinden İlçemiz E90 Karayolu terminal Kavşağında sık sık yaşanılan kazaları kaleme almış, haberin içerisinde ise “Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nün EDS için ABB’ye birkaç kez dilekçe verdiğini, ancak aradan yıllar geçmesine rağmen her işte olduğu gibi en ufak bir adım atılmadığını” dile getirmiş, ufak ufak ipucu vermiştik. Sanırım anlayan olmamış. Sanırım, sayın yetkililer bilmem hangi dağın başında yabani hayvanlar için su çıkarmanın derdinde, ya da bilmem hangi köyde üzüm bağı varmışta suyu kesilmiş, üzümü sulama derdinden ilçenin kanayan yarası haline gelen eksikliği göremeyecek kadar kör olmuşlar. Ya da bir tanker suyla birkaç camiinin önünü yıkama telaşında. Daha düne kadar başörtüsü zulmü yaşatan, seccadeye ayakkabı ile basan zihniyet, şimdilerde camii önünü yıkama derdine düşmüş.
Bakın sayın beyler, bakın sayın yetkililer. Önce insan sağlığı ve insan hayatı. Hayvanlar ya da üzüm bağları için çaba sarf etmeyin demiyorum ama, öncelik insan olmalı. Bakın dün yine E90 Karayolu terminal kavşağında kaza oldu. Yine aynı olay. Halk sizden o alana EDS koyulmasını istiyor. Bu işte Büyükşehir Belediyesinin işi. Mümkünse bu konuyu şayet iletebiliyorsanız ABB Başkanı Mansur Yavaş’a iletin. Yok Fransa kraliçesi Marie Antoinette gibi “halk ekmek bulamıyorsa pasta yesin!” diyorsanız söyleyecek sözümüz yok.
Ve son günlerde biri ya da birileri tarafından ilçemiz Yeni Mahalleye konulan hız tümsekleri. Allah aşkına her işte olduğu gibi bu işte de işin dozunu kaçırmış gibiyiz. Yahu 50 metre arayla hız tümseğini koymaktaki amaç ne? Bu tümseği kim ya da kimler neye göre nasıl koyuyor? Her isteyen istediği gibi tümsek koyma hakkına sahip mi? Örneğin Geçtiğimiz haftalarda Belediyenin önünden gelip, mescit sokağa inerken Emek Kırtasiye önüne bir adet hız tümseği konuldu. Tamam, esnaf istemiş olabilir denildi. Yahu bir hafta sonra aynı yerine 50 metre aşağısına bir adet daha koyulmuş. Bakın beyler bir iş yaparken kanun kural araştırmıyorsunuz. Orası Ambulans yolu diye geçiyor. O alana hız tümseği koymak yasal değil. Herkes kafasına göre iş yaparsa kanun kural bunun neresinde?. Hadi bilmeyen birisi koymuş diyelim, ya ilçe yetkilileri “yahu orası Ambulans yolu oraya hız tümseği koymak yasal değil, o’nu oradan kaldırın ya da kaldıralım!” demiyor. İşlerimiz her deve misali. Hani Deveye sormuşlar ya “ Neden boynu eğri!” diye o’da “nerem doğru ki!” demiş.
Ve son konu. Eli kanlı yıkılası İsrail… Neye üzülüyorum biliyor musunuz? Attığı adımı, gezdiği yeri, en ufak hal ve hareketini çok iyi bir halt etmiş gibi çekip, Sosyal medyasına atarak şov yapanlar, Filistin’de elinde ekmeği ile yaralı çocuk ve binlerce şehit için en ufak bir paylaşım yapıp, en azından kınamıyor ya o’na yanıyorum.
Her şeyin gönlünüzce olması dikek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat