Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kazanırsam varım, kaybedersem “YOKUM DİYOR”!

Aslında bayramlar öncesi son yazımda çok etliye sütlüye karışıp, siyaset vs gibi konulara girmezdim. En azından bayram haftası bari güzel şeyler yazayım diye düşünürdüm. Ama ilçe siyasetinde öyle gelişmeler yaşanıyor ki, bu konuları bir hafta bekletmek siyasete ayıp olur.
Gazetemiz haberinde de okuyacağınız üzere, İlçemiz Deva Partisi İlçe Teşkilatında son günlerde öyle olaylar yaşanıyor ki, yıllardır ne duydum ne gördüm. Duyanı da göreni de şaşkına çeviriyor. İşin aslı ben bu işin buralara geleceğini beklemiyor değildim ama bu kadar zamansız olacağını düşünmemiştim. Bence olayın en başından başlayalım. Yaklaşık 3 sene önce Deva Partisi kuruldu. O dönem birçok kişi Deva Partisinin Ak partinin devamı olacağı, hatta Ak partiye alternatif bir parti olarak kurulduğunu düşünmüş, sağ kesimde Ak Partinin tek alternatifi olacağını bekliyordu. Bu yönüyle ilk etapta kurulacak olan İlçe Başkanlıkları için birçok ilçede olduğu gibi ilçemizde ilçe Başkanı olmak için bazı kişiler çaba sarf etti. Aslında Ak Partinin kurulması ve ilk seçimde yaptığı sandık patlamasının ikincisinin yaşanılacağı düşünülüp, bir yerde birileri selin önünden kütük kapmak için adeta birbirleri ile yarışır hale geldi.
Ama bu geçen 3 senelik zaman zarfında Genel Başkanlarının yapmış olduğu konuşmalar, izlemiş olduğu yol, kurmuş olduğu dostluklar, gerek sol kesime, gerekse hdp’ye karşı yaklaşımı, halkın gerçekleri görmesine, aslında Deva Partinin düşündükleri gibi bir parti olmadığını fark etmesiyle başladı. Hatta Kahramankazan’da kongre öncesi Pazar ziyaretinde Pazar alışverişi yapan bir vatandaş Babacan’a “Nankör olmayın. Seni bu hale getiren Erdoğan’dır. Nankörsün” diyerek tepki gösterdi. Pazarcılık yapan başka bir vatandaşın “Allah akıl fikir versin. Seni davar çobanı tutan olmazdı. AK Parti’de itibar kazandın. AK Parti’nin karşısına geçince kime hizmet edeceksin?” sözleri karşısında Babacan zor anlar yaşamıştı.
Hele hele 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Genel Başkanlarının Cumhur İttifakı yerine 6’lı masada yer alması, bir de hdp ile olan yakınlığı ve hdp’ye karşı sarf etmiş olduğu sevgi dolu sözcükler bardağı taşıran son damla oldu. İşte bundan sonra halk Babacan’ın partisinin düşündükleri gibi bir parti olmadığını, bırakın Ak Partiye alternatif, Deva Partisinin Ak Parti düşüncesine tam zıt düşünceye sahip olduğu anlaşılmıştı. İşte bunda sonra halk Deva Partisinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı.
Ülke genelinde yaşanılan gelişmeler ilçe genelinde de yaşanmaya başladı. Zaten ilçe teşkilatını 3 ay gibi bir süre sonra kuran İlçe Başkalığı, yine çok az sayıda kişinin katılıyla ilk kongresini yapmıştı. Hatta bu ilk kongrede ilçe teşkilatında bazı isimleri değiştirerek yeni isimlerle teşkilatı oluşturmuştu. “yeni testinin suyu soğuk olur” misali ilk yılda “şunu yapacağız, böyle olacağız” diye nara atanlar son yılda kabuğuna çekilir hale geldi. Eee her geçen gün kan kaybeden bir partiye halkın bakışı da değişince ilçe Başkanından tutun yönetimine kadar birçok kişi meftanın sapıtma taşına kafasını vurması gibi, kafayı bir yerlere vurmaya başladılar. Ayda bir yapılan parti içi toplantılar iki aya, sonra 4-5 aya çıktı. Tüm bu gelişmeleri gören İlçe Başkanı teşkilatı da bırakıp gidemeyeceği için bence en akıllı olan yolu seçti. En azından olamayacağımı bile bile Milletvekili adayı olayım, nasılsa bana sıra vermezler, en azından bu sayede İlçe Başkanlığı görevinden kurtulmuş olur, yıllarca Deva Partisi nedeniyle kaybetmiş olduğum ticari hayatımda tekrar kazanımlarım olur düşüncesi ile aday olundu. Sonuç, sonuç ortada. Yönetim kurulunda bir arkadaşımızı “şöyle olur, böyle kazanırsın” diye diye İlçe Başkan vekili yaptık. Taşlar yerine oturdu.
Peki bunda sonra ne olmalıydı. Yıllarca siyasetin içerisinde yer almış, az çok faydasını da görmüş biri olarak, yeni hamleler yapılmalıydı. En büyük hamlede yapıldı. Bakalım bu hamle neydi, onu da Rabbim sağlık verirse haftaya ele alalım. Güray Özcan’ın Deva Partisindeki konumu ve kardeşinin yaklaşık 4 sene sonra yeniden istifa ettiği Ak partiye dönmesini ele alalım. Hatta bu ikiliye birde İyi parti İlçe Başkanı Avni beyin son günlerde bazı kişilere sevgi pıtırcıkları göndermesini ekleyip öyle kaleme alalım.
Tüm islam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat