Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Memiş Çelik Tarih mi Yazacak?

Son günlerde gerek sohbet ettiğim, gerekse bazı konularda sorular soran kişilerde çok çok duymaya başladığım söz; “Müneccim misin?” haşaa! Dinimizde müneccimlik diye bir terim ve tabir yoktur ve islama aykırılıktır. Gaybı sade ve sadece Allah bilir. Sadece sevdiğim için ilçe siyasetini yakinen takip ediyor, havayı iyi kokluyorum diyelim. Her ne ise, geçtiğimiz hafta bu köşeden, ilçemizde son günlerde bir takım abuk-subuk sözlerin çıktığını, 2024 yerel seçimlerinde bazı kişilerin gönlünden geçenleri sanki gerçekmiş gibi lanse ettiklerini, sözde Belediye Başkalığını bu seçimde MHP’ye vereceklermiş gibi tamamen hayal ve kurgudan öte olmayan söylemler olduğuna değinmiş, bunu da sayısal verilerle izah etmeye çalışmıştım.
İlçe siyaseti hakkında ise; “Ve ilçe siyaseti. Durağan geçen dönem sanırım önümüzdeki günlerde hareketlilik kazanacak. En büyük hareket İktidar Partisi tarafında yaşanacak. Yaklaşık 7 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve adı Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen Erkan Seyhan’ın önümüzdeki günlerde İlçe Başkalığı görevini bırakması bekleniyor. Aylardır ha bugün istifa etti, ha yarın istifa edecek diye beklenilen Seyhan, kısa bir süre sonra istifa açıklamasını yapmasını bekliyorum. Önünde iki yol var. Ya Kamuoyunda konuşulduğu gibi Belediye Başkan Aday Adayı olacak, ya da Mevcut Başkanın yanında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak siyasete devam edecek. Peki ya Erkan Seyhan’ın istifası sonrası göreve kimin geleceği konusu? İşte burası muamma. Her ne kadar bu konu hakkında gerek Mevcut İlçe Başkanı Seyhan, gerekse Belediye Başkanı Çelik bir açıklama yapıp, bilgi paylaşımında bulunmak istemese de, her iki tarafında akıllarında birkaç aday adayı olduğu bu isimlerinde Seyhan’ın görevi bırakması sonrası açıklanması bekleniyor. Ama şu bir gerçek, atanacak olan Ak Parti İlçe Başkanı, bana göre bir yerde Belediye Başkan adayının müjdecisi olacak” demiştim.
Perşembe günü gazetemizin yayınlanmasının ardından birkaç gün sonra Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan’ı istifası açıklandı. Malum istifa sonrası bu teşkilata bir İlçe Başkanı lazım. Apar topar Pazar günü temayül yoklaması yapıldı. Aslında İlçe Başkanının kim olacağı günler öncesinden belli gibiydi. Her ne kadar bu konu hakkında kimse ser verip sır vermek istemese de… Yapılan temayül yoklaması sonrası 3 aday Salı günü Ak Parti Genel Merkezine çağırıldı. Bu adaylar, Belediye Başkanı Memiş Çelik’in adayı olan Levent Sarıkaya, eski İlçe Başkanı Erkan Seyhan’ın adayı olan Kemal Yiğitbaşı ve kimin adayı olduğu netlik kazanmayan ancak yapılan temayülde çok fazla oy aldığı öğrenilen Aytekin Özlü…
Tabii bu arada ilçe kamuoyu bu birkaç günlük zaman zarfında kimin aday olacağını kulaktan kulağa konuşmaya başlarken, şahsıma soran kişilere İlçe Başkanının Levent Sarıkaya olacağını dillendirmeye başlamıştım bile. Kimisi; “ Olur mu canım, o olmaz, başkası olacak!” diye konuşsa da “birkaç güne netlik kazanacağını ve kamuoyunda birçok sorununda aslında el altından cevabı olacağını ifade ettim. Kumara karşı olduğum için hiç kimseyle iddiaya girmezken, dün akşam saatlerinde Levent Sarıkaya’nın resmen ilçe Başkanı olarak atanmasının ardından telefonum çalmaya hatta hiç susmamaya başladı.
Aslında bu sonuç çokta şaşırılacak bir konu değilken, kamuoyunun farklı beklentileri olduğu ve Ak Partide geçtiğimiz yıllarda işleyişin biraz farklı olması nedeniyle sadece kafaların karışmasına vesile oldu.
Geçen haftaki yazıma dönecek olursak aynen şu cümleyi kullanmıştım. “Ama şu bir gerçek, atanacak olan Ak Parti İlçe Başkanı, bana göre bir yerde Belediye Başkan adayının müjdecisi olacak” İşte tüm detay burada gizli. Siyasetten az çok anlayanlar bilirler, bir Belediye Başkanı çalışacağı İlçe Başkanını seçer. Yukarı diye tabir ettiğimiz sayın yetkililer ise tüm adımlarını bunun üzerinden atar. Yani kısa bir beyim jimnastiği yapacak olursak, Levent Sarıkaya, Memiş Çelik’in adayıydı ve İlçe Başkanı oldu. Eeee Memiş Çelik’te 2024 Yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı. Evet evet… Memiş Çelik’in bu seçimlerde ilçemizde bir tarih yazması an meselesi. Yine birileri “sen hayal görüyorsun, Ak Parti bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanını tekrar aday göstermedi!” şeklinde karınlarından konuşmaya başlasalar da, çok çok büyük bir aksilik olmaz ise yine söylüyorum, Memiş Çelik ilçemizde tarih yazacak gibi. Önce adaylık sonra Başkalık… Çok değil bu sorunun cevabını da, bu ayın sonu olmadan hep birlikte göreceğiz.
Dip not haftaya da Partisinden istifa eden ve şimdiler İlçemiz İyi Parti Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Hakverdi Altuğ ile kurulacak olan Ak Parti İlçe Teşkilatını kaleme alalım.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat