Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Olur mu Dersiniz?

2024 yerel seçimlerine aylar kala ufak ufak hareketlilik yaşanmaya başlıyor. Bazı Partilerde aday adayları Belediye Başkanı olmak için adaylıklarını açıklamaya başladı. Ancak adaylardan çok kamuoyunda farklı beklentiler oluşmaya başladı. Biri ya da birilerinin gönlünden geçenleri birkaç yakın dostuna fısıldaması ile başlayan süreç, geri dönüşü olmayan yollara, çeşitli siyasi adımların atılmasına neden oluyor. Birçoğu da dereyi görmeden paçaları sıvamamın derdinde.
Son günlerde en çok tartışılan zaman zaman şahsıma da sorulan soruların başında; bu seçimde İlçemiz Belediyesinin MHP’ye verilip verilmeyeceği. Ak Partinin kurulması ile başlayan, MHP ile devam eden Cumhur İttifakında ilçemiz hep Ak Parti’ye verildi. Son aylarda MHP’de yaşanılan bazı değişimler ve siyasetin S’sini bilmeyen, kendisini darı ambarında gören bazı kişiler bu seçimde İlçemizin MHP’ye verilmesinde fayda olacağını, hatta bunu da gördüğü, merhaba ettiği herkese yaymanın derdinde. Amaç; bir algı operasyonu oluşturmak. Kendince elini biraz daha güçlü tutup, kirli pazarlıklar yapmanın peşinde. İlçemizde yuvarlak olarak söylüyorum yaklaşık 25 seçmen var. Bunların 21 bini oy kullanırken 20 bin oy geçerli sayılır. Bu geçerli oylarda en son Milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti 8 bine yakın oy alırken, MHP ise 3 binlerde kalmıştı. (Burada bir dip not, bu seçimlerde Ak Partili birçok seçmen MHP’ye vekil sayısının çok olması için ayrıca oy vermiştir.) Yani bu şu demek, ilçemizde kabul edilsin ya da edilmesin Ak Parti’nin en kötü 8 bin oyu var demek. Peki ya MHP’nin? 3 bin, hadi Belediyeyi verdiler diyelim 4 bine çıksın. Yani bu şu demek, Ak Parti ile seçim yapılırsa kazanma ihtimali bir hayli yüksekken, MHP ile girilen seçim çok riskli olacak demektir. Amaç her seçimde olduğu gibi kazanmaksa, risk yerine kesin olan tercih edilecektir.
İşin dahası, bu gibi pazarlıklar, Partilerin Genel Başkanları tarafından yapılırken, kazanma ihtimali olan yerlerde MHP’ye verilmesi gündemde. Yani en son seçimde sözüm ona A ilçesinde Ak Parti 10 bin oy almışken, MHP 8-9 bin oy almışsa ve kazanma ihtimali varsa MHP’ye verilmesi yönünde tercih hakkı yapılacaktır. Yoksa ilçemizde olduğu gibi Ak Parti 8 Bin MHP 3 binlerdeyse bu işin sonu yine İlçemizin Ak Parti’ye verilmesi kesin gibi. Yani kimse darı ambarını görmesin. Ama şuda bir gerçek geçtiğimiz dönem MHP’ye verilen Gölbaşı bu dönem Ak Parti’ye verilmesi an meselesi. Haliyle Gölbaşı gibi bir ilçeyi Ak Parti’ye veren MHP, O’nun karşılığında başka ilçeleri isteyecektir. Ama bu ilçeler arasında ilçemizin olma ihtimali çok çok düşük. O yüzden kimse sağda solda “ilçemiz MHP’ye verilecek, seni Belediye Başkan Adayı yapalım, Meclis Üyesi olarak yazayım, sana Büyükşehir Meclis Üyeliğini verelim” gibi söylemler duyarsa koskoca bir yalan olduğunun bilincinde olsun.
Ve ilçe siyaseti. Durağan geçen dönem sanırım önümüzdeki günlerde hareketlilik kazanacak. En büyük hareket İktidar Partisi tarafında yaşanacak. Yaklaşık 7 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve adı Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen Erkan Seyhan’ın önümüzdeki günlerde İlçe Başkalığı görevini bırakması bekleniyor. Aylardır ha bugün istifa etti, ha yarın istifa edecek diye beklenilen Seyhan, kısa bir süre sonra istifa açıklamasını yapmasını bekliyorum. Önünde iki yol var. Ya Kamuoyunda konuşulduğu gibi Belediye Başkan Aday Adayı olacak, ya da Mevcut Başkanın yanında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak siyasete devam edecek.
Peki ya Erkan Seyhan’ın istifası sonrası göreve kimin geleceği konusu? İşte burası muamma. Her ne kadar bu konu hakkında gerek Mevcut İlçe Başkanı Seyhan, gerekse Belediye Başkanı Çelik bir açıklama yapıp, bilgi paylaşımında bulunmak istemese de, her iki tarafında akıllarında birkaç aday adayı olduğu bu isimlerinde Seyhan’ın görevi bırakması sonrası açıklanması bekleniyor. Ama şu bir gerçek, atanacak olan Ak Parti İlçe Başkanı, bana göre bir yerde Belediye Başkan adayının müjdecisi olacak.
Ve Sait Başaran. Bir dönem Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan ve sonrasında siyasetle adı anılmasa da her daim partisinin yanında olan, bu seçimlerde Belediye Başkan Aday Adayı olacağı kulaktan kulağa dolaşan Başaran’ın önümüzdeki günlerde görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklaması bekleniyor.
Şuan için Ak Parti tarafında görünen manzara bu şekilde. Yani önümüzdeki günlerde sıcak gelişmeler yaşanacak. Bakalım bunu da hep birlikte göreceğiz.
Ve son konu. Malum geçtiğimiz hafta Gazetemizin manşetinden, ilçemizde 9 kasap olmasına rağmen sadece 3 kasabın kesimlerini ilçemizde yaptığını, geriye kalan kasapların ise kesim için ilçe dışına gitmesi, hal böyle olunca mezbaha işletmecisinin masrafları karşılayamadığı ve hatta kesim için personel bulamadığı için mezbahanın kapandığını duyurduk. Gerek halkımız gerekse kasaplarımız için çok büyük eksiklik ve tehlikeli bir durum. Halk et alırken acaba! soruları yaşarken, kasaplar ise ekstra binen maliyetler sonrası zor günler yaşıyor demektir. Yetkililerin bu konuda bir an önce çözüm yolu bulması gerek. Öte yandan birkaç haftaya kadar ABB tarafından ilçemize yapılan mezhabanın da açılacağını düşünürsek, bizi ve kasaplarımızı zor günler bekliyor. Her zaman diyoruz ya zaman! Bakalım bu konuda neler yaşanacak, onu da zaman gösterecek.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat