Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

İyisiyle kötüsüyle bir seçimi daha geride bıraktık. Malum seçimlerin kaderi hep aynıdır, bir kazanan bir kaybeden olur. Kazanmak ne kadar güzel ise kaybetmek ise biraz acıdır. Ve hep pişmanlık vardır kaybedende. Keşkelerle başlayan, şunu da yapsaydıkla biten ve sonu sitem dolu sözler eklenir konuşmalara… Zordur, acıdır… Harcanan emekler, boşa giden zamanlar, kırılan kalpler, verilen vaatler unutulur, tek kalan bu zaman zarfında varsa kazanılmış dostluklar, yeni çehrelerdir.
İşin aslı seçimin bu şekil sonuçlanacağı gün gibi aşikarken, siyasette yeni olanlar, daha önce halkla iç içe olmayanlar, her yüze güleni oy verecek sanıp, şahsına değil, bir başkasının gücünden faydalananlar, kendilerince hayal dünyalarında yaşayanlar için adeta yıkım olmuştur.
Peki şimdi ne olacak? İşte önemli olan bu taraf. Gerek ülke siyasetinde gerekse ilçemiz siyasetinde sonuçların böyle bitmesi sonrası kazanlar kaynamaya, biri ya da birileri için yeni sayfalar açılmaya, gelecek adına umutlar yeşermeye, mevcutlar içinde korku dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Seçimin bu şekilde sonuçlanması, kaybeden tarafta yıkım olarak değerlendirilirken, isyan dolu sözler, başkaldırışlar, ağır eleştiriler ve hatta istifa etmesinin gerektiğini düşünenlerin fısıltıları dolaşır, kulaktan kulağa…
Bence bu seçimde en çok kan kaybeden İYİ Parti oldu. Hem genelde hem yerelde. Genel Başkanın 6’lı masadan kalkıp, gerek dış güçler gerekse iç güçlerin baskısı ile yeniden oturması, bu zaman zarfında Terörle ilgili sarf etmiş olduğu sözler ve uygulamış olduğu yöntem seçmenin tepkisine neden oldu. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyen seçmen, en büyük darbeyi sandıkta vurdu. Çok güzel bir ivme yakalayan İYİ parti, masaya tekrar dönülmesi sonrası tabiri caizde iflas bayrağını çekti. Peki ya ilçemizde! İlçemizdeki durumda farklı değil. Sözüm ona ilçe başkanı olan zatı muhterem, sergilemiş olduğu hal ve haraketler, öteleyici tavır ve davranışları, kişi ve kişilere tepeden bakması, kucaklayıcı değil, ötekileştirici tavrı ile ilk olarak parti içinde daha sonra seçmende büyük tepkilere neden oldu. Hatta Pazar günü yapılan seçim sonrası geçmiş dönemde yönetimde yer alan kişilerden tutun, partiye gönül vermiş kişilere kadar, ilçe Başkanının istifa etmesi gerektiği yönünde olmaya başladı.
Ve CHP… Elinde büyükşehir gibi bir güç varken, CHP bu gücü kullanamadı. Aslında burada ilçe teşkilatının da yapacağı pek bir şey yok. Canı sağolsun sayın Yavaş, yerel seçimden sonra ilçemizi hiç tanımadı, tanımakta istemedi. Ankara’nın 24 ilçesinde en az yatırımı alan, en az çalışma yapılan ilçelerin arasından çıkamadığımız için, bu olumsuz gelişme İlçe teşkilatının elini güçsüz kıldı. Her ne kadar İlçe teşkilatı bu olumsuz gelişmeyi, kendilerinin gayreti ve çalışmaları ile pozitif hale getirmek istese de başarılı olamadı. İlçemizin en büyük eksiği olan ve genellikle seçmenin dikkatini çeken yapılmayan yollar, atılmayan asfaltın karşılığını seçmen sandıkta verdi.
Her şeyi boş verin bu dört yıllık Belediye Başkanlığı zamanında sayın Yavaş’ın ilçemizi ziyaret etmemesi, hem esnaf hem de halkla iç içe olmaması, sorun ve sıkıntıları yerinde görüp çözüm yolu üretmemesi kaybetmenin başlıca nedenleri arasında yer aldı.
MHP tarafında ise Cumhur İttifakının faydasını sandıkta Milletvekilliği seçimlerinde görüldü. Bu güne kadar ilçemizden belki de en çok oyu 14 Mayıs’ta yapılan Milletvekilliği seçimlerinde aldı. İYİ partinin kurulması ile kan kaybı yaşayan MHP İlçe teşkilatı, Erdoğan’la yaptığı ittifak ile yeniden yükselişe geçti. Hatta son seçimde almış olduğu oy ile önümüzdeki seçimlerde ittifak devam ederse bu kez İlçemizin Belediye Başkanı adayını MHP’den olacağı yönünde yorumların yapılmasına kadar yükseldi.
Ve iktidar partisi Ak Parti! Kurulduğu günden bu yana ilçemiz Belediye Başkalığını kazanan Ak Parti, 28 Mayıs’ta Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası trendini korumaya devam etti. Bu yükseliş, parti içerisinde bir takım değişimlerin ve yeniliklerinde kapılarını araladı. Önümüzdeki seçimden sonra Ak Parti’de yaşanılan sonuçları gören bazı kişiler şimdilerde farklı farklı planlar yapmaya başladı. İddia ediyorum en büyük çekişme sanırım İktidar partisinde yaşanacak gibi.
Ve %2 oyları olmasına rağmen hesap uzmanının yanlış hesapları sonrası elde etmiş oldukları Milletvekilleri ile meclise giren diğerleri. Bence bu partilerde de kayıp yaşandı. Her ne kadar ilk seçimleri olmasına rağmen mecliste Milletvekilleri olsa da ilçemizde dönüşler bu yönde olmayacaktır. Emin olun yarın bir gün bu partiler, ilçe Başkanı bulup, yönetim kurmakta güçlük çekecektir. Ya da kurmak için kurulmalar olacaktır.
Velhasılıkelam, bu seçim sonrası ilçemizde Cumhur İttifakının ortakları kazanırken, Milet ittifakının ortakları ise kayıp yaşamışlardır. Bakalım ilerleyen günlerde ilçemiz siyaseti nelere gebe olacak bunu da hep birlikte göreceğiz.
Ve son söz artık seçim bitti, geçim başladı. Hani hala seçim atmosferinden çıkamayıp, kalp kırıcı sözler sarf edenler için dile getireyim dedim. Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat