Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Sona doğru yaklaşıyoruz!

Evet yavaş yavaş 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin aday belirleme aşamasında yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyoruz. İlçemizde siyasi gündem bir hayli yoğun. Belediye Başkanı olmak için adaylık yarışına girenler, hedefi başka olsa dahi hedefini yüksek tutup, bir alt branşta görev almak isteyenler, her ne kadar sonu belli olsa da acaba! Olur mu diye düşünerek son hamlesini yapmaya çalışanlar, ilçemiz siyasetini hiçe sayıp, yukarıda ittifak olur mu diye dört gözle bekleyenler, yani anlayacağınız siyasi trafik bir hayli yoğun.
İlk olarak CHP’den başlayalım. İlçe Başkanı olduğu günden bu yana Belediye Başkan Adayı olmak için çaba sarf eden CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı son gelişmeler sonrası karar değiştirerek, Belediye Başkan aday adayı olmakta vazgeçti. Yerini Mustafa Koçak’a bıraktı. Hatta son aldığım duyum ve bilgi bu yönde Belediye Başkan adayı olmak isteyen kişilere de “kesin adayımız Mustafa Koçak, mümkünse kimse başvuru yapmasın!” sinyalleri verildi. Çok büyük bir gelişme olmaz ise CHP’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak olacak.
MHP’de ise umutlar ve beklentiler hat safhaya çıkmış durumda. Cumhur ittifakının devam etmesine rağmen, MHP’de belki de son yıllarda sayısal yönden yapılmayan aday adaylık başvurusu yapılmaya başlandı. Şuanda 4 kişi Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yaptı. Halbuki Cumhur ittifakı devam etmesine rağmen MHP’de bu kadar Aday adayı başvurusu olması, her ne kadar kamuoyu tarafından farklı farklı yorumlansa, “bu seçimde İlçemiz Belediyesi Ak Parti yerine MHP’ye verilecek şekkinde aslı astarı olmayan iddialar ve söylemler yayılmaya çalışılsa da, bu seçimde yine İlçemiz AK Parti Belediyesine teslim edilecek. Aslında bu sonucun kesin gibi olmasına rağmen MHP’den her ne kadar Belediye Başkanlığı için adaylar başvuru yapsalar da sanırım, birçok kişinin hedefi ya Büyükşehir ya da Belediye Meclis Üyesi olmak. Hani bir söz vardır, “ hedefiniz ay olsun, ıskalarsanız yıldızlara düşersiniz” diye aynı o misal.
İYİ Partide ise gözler ittifakın olup olmayacağında. Gerçi hanımefendi, 6’lı masada yaşadıkları sonrası her ne kadar ittifaka karşıyız dese de yine de taban, ittifakın olma ihtimaline karşı temkinli davranıyor. Çünkü o dönem bir hışımla masadan kalkan Genel başka tekrar masaya geri dönmesi, acaba aynı senaryo tekrar mı yaşanacak beklentisini oluşturdu. Bu yönüyle partiye şu ana kadar her hangi bir adaylık başvurusu dahi yapılmadı. Gerçi bir dönem AK Partiden Belediye Başkanlığı yapan, tekrar seçilemeyince partisini bırakıp, Gelecek Partisine geçen, 6’lı masanın toz duman olması sonrası umduğunu burada da bulamayıp, şimdilerde İYİ Partinin peşinde gezen Hakverdi Altuğ, İYİ Partiden İlçemiz Belediye Başkan Adayı olmak için son sürat çalışmalarına devam ediyor. Şu da bir gerçek Altuğ’un girişim ve beklentileri İYİ Parti İlçe Teşkilatının da işine gelmiyor değil. Çünkü hali hazırda bir aday var. Yoksa sanırım İYİ Parti İlçemizde aday bulmakta zorlanacak gibi.
Ve en çok merak edilen Ak Parti… Şuan mevcut Başkanla birlikte 10 kişinin aday adayı olduğu parti. Yavaş yavaş sular durulmuş durumda. Erkan Seyhan’ın istifası, yerine Belediye Başkanı Memiş Çelik’in destek verdiği Levent Sarıkaya’nın İlçe Başkanı olması suların biraz durulmasına neden oldu gibi. Tabi bu zaman zarfında hiçbir şey netlik kazanmadığı için adaylardan Sait Başaran ve Erkan Seyhan, Ankara’da siyasi ziyaretlerine ara vermeden devam ediyorlar. İktidar Partisinde adayların yarışından ziyade kamuoyunda dedikodu mekanizması bir hayli hızlı işliyor. Kim ya da kimler tarafında çıkarıldığı henüz netlik kazanmayan dedikoduların ardı arkası kesilmiyor. Gün geçmiyor ki, İktidar Partisi hakkında dedikodu çıkmasın. Kimisi Memiş Çelik kesin aday olamaz, Ak Parti bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanı ikinci kez aday göstermedi, bunu da göstermez derken, kimileri ise Memiş Çelik’in adaylıktan çekildiğini kamuoyuna yaymak istiyor. Çelik ise katılmış olduğu her programda, her ortamda aday olduğunu, çekilmek gibi bir konunun söz konusu olmadığını ikrar ediyor. Hatta Memiş Çelik’e yakın kişiler ise Memiş Çelik’in adaylığına kesin gözü ile bakıyorlar.
Ve Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Partiler. Memleket ve Yeniden Refahta ise kayda değer bir gelişme yok gibi. Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı ve yönetimi şimdilerde Harıl harıl üye yapıp, Belediye Meclis Üyesi belirleme yolunda devam ediyor. İlçe halkı ve esnafı tarafından farklı farklı kişilerle görüşen Partililer, akıllarındaki kişilere Meclis Üyesi olmaları yönünde baskı yapıyorlar.
Deva ve Gelecek Partisinde ise yaprak dahi kımıldamıyor. Sanırım bu iki parti İlçemizde Belediye Başkan Adayı dahi çıkarmayacaklar gibi görünüyor.
Ve Bağımsız aday olarak çıkması beklenilen Ercan Alıcıoğlu. Şimdilerde sanırım en rahat olan kişi. Ne başvuru süresi var, ne de iddiası. Gerçi son günlerde bu isimle ilgili birtakım duyumlar ortaya atılsa da bu yönde sayın Alıcıoğlu ser verip sır vermiyor. Acaba Alıcıoğlu bağımsız mı çıkacak yoksa bir Partinin adayımı olacak bunun cevabı da önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
31 Mart Yerel seçimlerinde aday adaylığı konusunda son viraja yaklaştığımız şu günlerde her kesim sır küpü gibi. Ama içeride kazanlar kaynıyor. Kimisi zoraki birliktelik yaşarken, kimileri ise sahte gülücükler dağıtmaya devam ediyor. Şunu da açık açık dile getirmem gerekirse benim en sevdiğim ortam. Biraz adrenalin ve heyecan… beni yakında tanıyan siyasiler az çok bilir, meşhur bir lafım vardır; “çok eğleceğüz! :)” o zaman Eğlence başlasın…
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat