Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!

Ah şu atalarımız ahhh… Hemen hemen her konu hakkında yıllar yıllar önce öyle sözler söylemişler, öyle sözler dile getirmişler ki, yıllar geçse de ilk günkü tazeliğini koruyor. Googleye “Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Diye yazdığımızda; “Suçlu olan bir kimse, kendini aklamak ve haklı çıkarmak uğruna zarar verdiği kişiyi suçlayabilir. Bu tarz kimseler edepten ve ahlaktan yoksundurlar. Tüm istedikleri kar elde etmek ve kendilerinin suçsuzluğunu kanıtlamaktır. Bu gibi kişiler genelde zayıf ve masum kişilere zarar vererek, üstüne de zarar verdikleri kişileri suçlu ilan ederler. Bu gibi insanlardan uzak durmak gerekir” çıkıyor. Rabbim kimseyi Yavuz hırsız yerine koymasın. Ama son günlerde ilçemizde bu hırsızlar öyle çoğaldı ki, elini bırak sallamayı kaldırsan birisine değer oldu. Bizden uzak olsunlar.
*****
Her ne ise yazılarımı takip edenler bilirler, bu hafta konumuz geçtiğimiz hafta yarım kalan Deva Partisi ve İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım hakkında olacak demiştim. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta gazetemizde “Deva Partisi İlçe Teşkilatında neler oluyor? Demiş ; “Deva Partisi İlçe Teşkilatında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kurucu İlçe Başkanı Güray Özcan’ın Milletvekilliği için başvuru yapması ve sıralamada yer alamaması ve ilçe Başkanlığını bırakması sonrası yerine Musa Gündoğan vekalet ediyor. İlçede bu gelişmeler yaşanırken, Güray Özcan’ın ağabeyi Eray Özcan’ın yaklaşık 4 sene önce istifa ettiği Ak Parti’ye birkaç gün önce yeniden üye olması ve Çankaya İlçe teşkilatında yer alması akıllarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına neden oldu. Şimdi kamuoyu dört gözle Güray Özcan’ın yeniden Deva Partisi ilçe Başkanlığına mı döneceğini, yoksa Ağabeyi gibi yıllar sonra yeniden AK Parti’ye mi geçeceğini merak ediyor” ifadelerine yer vermiştik.
Haberimiz sonrası Partinin Basın Mensuplarıyla haberleşilmesi için oluşturulan Whatsap grubunda bir açıklama yapıldı. Açıklamayı gazetemizin değişik sayfalarında okudunuz. Öyle tuhaf, öyle garip ifadelere yer verilmiş ki, kaş yapayım derken göz çıkartmışlar. Her başarısız konuda olduğu gibi bazı kelimelerin altına saklanılmak istenilen yazıda bir takım iddialarda bulunulmuş. Ne imiş Algı yapılıyormuş, ne imiş, karalama varmış, ne imiş, laf üretiliyormuş, mış miş,muş. Başka bir şey yok. O haberde, Deva Partisi İlçe Başkanı Güray Özcan’ın kardeşinin 4 yıl sonra Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı yönetiminde yer aldığı, birkaç gün önce yıllar önce Ak Parti’den istifa ettiğini, Babasının Belde Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, şuan Deva Partisinde olmaya çalışan Kardeşi Güray Özcan’ın İlçe Başkanı olmak için isminin geçtiği Ak Parti’ye yeniden döndüğünü ifade etmiş bunu da haber dili ile kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi soruyorum, bu yaılanlar yalan mı değil mi? Öyle lafı değiştirmekle olmuyor, olmaz da. Yalansa yalan deyin. Ve mümkünse yazdığınız kelimelerin biraz olsun anlamını araştırın. Bakın yazınızda sırf adres şaşırtmak için bazı kelimeler kullanmışsınız. Algı yönetimi, karalama, laf kalabalığı vs vs. Buraları iyi okuyun.
Algı yönetimi nedir? öncelikle Ondan başlayalım. İlk olarak ABD’de ortaya çıkan bir uygulama olan algı yönetimi, hedef kitlenin bir kişi veya kuruma yönelik duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin istenilen yönde değiştirilmesini amaçlayan sistemli bir iletişim faaliyeti demektir.
İkincisi Karalama, Bakın TDK’da karalamak ne demek? isim El alıştırmak için çok tekrarlanarak yazılan yazı. isim Üstünde düzeltmeler yapılan, temize çekilmemiş yazı taslağı, müsvedde. isim, mecaz Leke sürme, kötülük yükleme.
Ben hani anlamını bilmeden yazdığınızı düşündüğüm kelimeler var ya, ben size algı yönetimi yapmadım, karalamadım, gerçek olan bir şeyi kaleme aldım.
Ve yazınızın sonunda; “Algı operasyonu yapanlar gibi laf üretmeyeceğiz iş üreteceğiz. İlçemizin dertlerine DEVA olarak eksiklerini gidereceğiz. Umarız ki ilçemizin dertlerini görmezden gelerek karalama çabasında olanlar, bir gün ilçemiz yararına ve hayrına olan işler yaparlar” denilmiş. Hatırlatmakta fayda var. 2021 Şubat ayında kurulan İlçe teşkilatı, Yeni testinin suyu soğuk olur hesabı, 2021 yılı Ağustos ayının ilk haftalarında ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etmiş ve Partinizin Sosyal Medya hesabından aynen şu paylaşımı yapmıştınız. “Şereflikoçhisar’ın DEVA’sı çalışıyor. Deva Partisi çalışmalarına hızlı başladı. DEVA Partisi İlçe Başkanımız Güray Özcan, DEVA Partisi İl Başkanımız Ali Güven ve heyeti ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret ettiler. Şereflikoçhisar için hazırlanan dosyayı teslim ettiler. Atık su arıtma tesisini aktif hale getirme, TOKİ yolu bakım ve onarım çalışmaları ve Akseki mahallesi camii inşaatı desteklenmesi konularında Mansur Yavaş’tan söz aldılar. Demek ki İlçemiz için çalışınca oluyormuş. Şereflikoçhisar’a sözümüz var. Bu şehri en iyi konuma getirene kadar durmayacağız” demiştiniz.
Aradan 2,5 yıl geçti, TOKİ yolu yapılmadı, Akseki camiine de destek olunduğu bilgisi gelmedi, Atık Su Arıtmada çalışmalar devam ediyor ki ondada dahliniz olduğunu çok düşünmüyorum. Zaten ihalesi yapılmış, devam eden bir proje idi. Yani sizin vaatler pardon pardon aldığınızı düşündüğünüz sözler havada kalmış durumda. Sahi bu 2,5 yıllık ilçe Başkanlığı döneminde ilçemiz için ne yaptınız? Söyleyin de benimle birlikte ilçe halkıda öğrensin. En azından deyin ki, falanca yere 1 adet sade ama sade 1 adet ağaç diktik. Şapka çıkarayım. Şimdi kim algı operasyonu yapıyor, cevabı siz verin. Sahi, Ramazan ayında Genel Başkanınızın katıldığı iftar programına Vekil adayı olan eski İlçe Başkanınız neden katılmadı. Acep katıldı da ben mi görmedim.
O yüzden “üfürükten teyyare, selam söylen o yare” misale, biraz gerçekçi olun. Erdemli insanın en büyük özelliği bir işi yapamıyorsam yapamıyorum der. En azından o erdemde bulunun diyesim var ama, neyse….
Yazacak çok şey var ama, yazının uzun olmaması adına kısa kesiyorum. Hatta yine çok kıymetli Avni beyi kaleme alamadık. Gerçi bu ara Avni bey çok yoğun. Sağında Vekil adayı Ertuğrul bey, solunda Hüseyin bey. Yapmadığı şeyleri yapıp, halkla iç içe olmaya çalışıyor. Adam haklı ne yapsın. O iki kişide olmasa halk kendisini tanımayacak. Hiç olmazsa bu birkaç günde bu kişilerin varlığından, siyasi gücünden faydalanayım diye düşünüyor.
Daha yazacak çok şey var ama, dizgi yaptığım için yerim bana ayrılan köşe yerim az. O yüzden kalanı ilerleyen günlerde devam ederiz. Bakalım belki yine Dertlere deva olacağız deyip, tek ağaç dikmeyeler, bu kez mantıklı bir cevap verirler.
Her şeyin gönlünüzce olması, Yavuz Hırsız olmamanınız, güçten faydalanan değil, gücünüzden faydalanılan kişiler olmanız dilek temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat