Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

İlçemizde faaliyette olan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde düzenlenen programla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı. Özel öğrenciler tarafından hazırlanan programda sergilenen gösterileri, katılımcılar keyifle izledi. Velhasıl, program özeldi ama programı hazırlayanlar daha da çok özeldi.
Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde görevli öğretmenler, öğrenciler ve Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan programa; Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Cüneyd Özdemir, Yardımcısı Fatih Kocur, Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Levent Sarıkaya, Memleket Partisi İlçe Belediye Başkan Adayı Celal Ünsal, ilçemiz Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Mustafa Dernek, öğretmenler ve kurumun öğrencileri katıldı.
PROGRAM AKIŞI;
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Konuşmayı Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Mustafa Dernek yaptı. Dernek konuşmasında; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediğimiz programda sizleri görmekten mutlu olduk. Bilindiği gibi kurumumuz 2009 yılı itibariyle faaliyete başladı. Hali hazırda 58 bireye hizmet vermektedir. Bu engelli bireylerimiz 18 yaş üstü ve çoğunluğu ağır engelli olan gruptur. Ve erkek grubuna hizmet etmekteyiz. Dünyada engellik tarihi insanlık tarihiyle sürmekle beraber bununla ilgili hizmetler, politikalar, felsefeler, zaman içerisinde değişiklikler ve gelişimler göstermiştir. Ama günümüzde her geçen gün ileri düzeyde bir çalışma olmakla beraber tam anlamıyla yerine gelmedi. Ama yapılan çalışmalar, Sosyal Hizmetler Kurumu olarak, Bakanlık olarak 1998 yılı itibariyle resmi olarak hizmet vermeye başlanmış. O günden bugüne yapılan hizmetler gittikçe artmış ve Türkiye çapında hemen hemen her ilimizde her ilçemizde vatandaşımızın alabileceği hizmet modelleri geliştirilmiş ve değiştirilmiştir. Ve bunlar gittikçe gelişme sağlanmaktadır.
Sonuçta dünyadaki engelliye bağlı Türkiye’mizde de var olan gelişme ve değişmeler, temel olarak genelde çeşitli politikalarla gelmiş ama günümüzde artık nihayet hak temelli yani bireyin ihtiyaçlarına ve özelliğine ve ona özel birtakım hizmetler sunma noktasına gelmek üzere, çalışmalar yürütülmektedir. Bununlar yeterli midir? Hayır. Sürekli değişip, gelişecektir. Bu süreçte herkesin gerek kamu kurumların, gerek sivil toplum örgütlerinin, gerekse tüm vatandaşlarımızın katkı ve desteğiyle, tabiki bizler ailelerin yanında olarak ve aileler de bizlerin yanında olarak bu süreci hep beraber yürüteceğimize umuyorum”dedi.
Konuşmadan sonra Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinin öğrencileri Mustafa Öztürk ve Levent Binali tarafından zeybek gösterisi sergilendi.
Yenimahalle Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezinin öğrencileri tarafından katılımcılara sundukları müzik ziyafeti ile keyifli dakikalar yaşattı.
“Ben engelli değilim” isimli şiir Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencisi Oğuzcan Yücesoy tarafından okunmasına müteakip “Asker” konulu gösterisi yine Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri tarafından sergilendi.
“Mucizenin ismi ol” isimli şiirini Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencisi Levent Binder okudu.
Yine Şereflikoçhisar Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri tarafından horon gösterisi sergilendi.
Program, günün anlam ve önemine nedeniyle katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonra erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat