Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Belediye meclisi toplandı DÜĞÜN SALONU ÜCRETİ 65 BİN LİRA OLDU

Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında alınan karar sonrası geçtiğimiz yıl Uğur Işılak Kültür Merkezi düğün salonunda 20 ila 25 bin lira olan salon ücreti 65 bin lira olurken, Belediye Başkan Yardımcısı maaşı ise Belediye Başkanının maaşını 2/3 olmasına, günü birlik sosyal tesiste ise düğün ve nişan yapılmasına karar verildi.
Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısı Cuma günü yapıldı. 10 gündem maddesi ve gündem dışı maddelerinde görüşüldüğü meclis toplatışında en önemli karar Belediyeye ait olan Uğur Işılak Kültür Merkezinde buluna düğün salonu ücretine yapılan zam gündem oldu.
Saat 15:00’da başlayan ve yoklamanın yapılması sonrası Belediye Meclis Üyesi Adnan Danışkan’ın Ak Parti’den Belediye Meclis Üyesi olarak seçildiğini ancak seçim sonrası Ak Parti’den istifa ettiğini ve MHP Belediye Meclis Üyesi olarak göreve devam edeceğine dair vermiş olduğu dilekçe okundu.
Daha sonra gündem maddeleri okundu. Gündem maddelerinin okunması sonrası gündemde olmayıp gündeme alınması istenilen önergeler okunarak oylama yapıldı.
İlk gündem maddesinde “5393 Sayılı Belediye kanununun 18.maddesinin€ bendince vatandaşlara hisseli parsel vasfı taşımayan Belediye hissesinin satışı ve Mülkiyeti Şereflikoçhisar Belediyesine ait Yapı Kayıt Belgesi alarak müracaatta bulunan taleplere 3194 sayılı imar kanununun geçici 16.maddesi istinaden satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi” konusu görüşüldü, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde ise; “5393 Sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin (I) bendi gereğince kadro iptal-ihdası görüşüldü. Gündem maddesi hakkında değişmesi gereken kadro ve dereceler hakkında Belediye Başkanı derecesi değişmesi gereken kadroları açıkladı ve yapılan oylama sonrası gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde ise; “5393 sayılı Belediye kanununun 49.maddesi (g) maddesi gereğince Belediye Başkan Yardımcısının aylık maaşının belirlemesi hususunun görüşüldü. Gündem maddesi hakkında Belediye Başkanı, yasada Belediye Başkan Yardımcısının maaşının Belediye Başkanına ödenen maaşın 2/3’ü ödenmesi var. Be yasanı uygulanmasını istiyorum” dedi.
Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, her ne kadar yasa 2/3 olsa da keşke biraz fazla maaş olsa. Bu verilen maaş bir memur maaşı etmiyor, bizce de 2/3 uygundur” dedi. Oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde, “5393 Sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin (b) bendince 2023 yılına ait kesin hesabın plan ve bütçe komisyonuna sevki” konusu görüşüldü. Yapılan oylama sorası oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde; “Belediyemize ait Günübirlik tesiste vatandaşlara düğün, nişan hizmeti verilmesinin görüşüldü. Konu ile ilgili Belediye Başkanı Koçak, Belediyemizce buraya baya bir harcama yapılmış. Burası Şereflikoçhisar insanı tarafından çok az biline bir yer. Bu şekilde tanıtımı yapılırsa en azından çöp olmaz” dedi.
Gündem maddesi hakkında Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, burada sadece düğün nişan mı olacak yoksa, diğer zamanlarda da hizmet verecek mi? Sorusuna Başkan; “ tabii ki buraya neler yapabilirizi ilerleyen zamanlarda tartışacağız. Amacımız burasının tanıtımının yapılması” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesinde; “Şereflikoçhisar Belediyesi Uğur Işılak Kültür Merkezi düğün salonunun kullanım ücretinin görüşülmesi hususu” Gündem maddesi hakkında Belediye Başkanı Koçak, Fiyatlar araştırıldı. Ücret olarak 59 bin 250 lira gibi bir rakam çıktı. Maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum dedi ve daha sora Belediye Yazı İşleri Müdürü Eşref Pekmezci’nin ikazı ile “düzeltiyorum şöyle bir yanlış var. Bu verilen fiyatların ortalaması. Sanatçı 20 bin lira, kamera 8 bin lira, yaş ve kuru pasta 12.250 lira, su kola 9 bin lira, kuru yemiş 20 kg 10 bin lira. Masraf bu. Belediye 5 kuruş kar etmeden düğün yapsa bu para. 65 le 70 arasında bir fiyat belirleyelim” dedi.
Gündem maddesi hakkında söz alan Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, sosyal belediyecilik için burasının biraz daha uygun olması gerek. Biz Ak Parti gurubu olarak 65 bin liranın uygun olacağını düşünüyoruz” dedi. CHP Gurubunda Hakan Ataç ise 67 bin olsun dedi, yapılan oylama sorası 65 bin lira oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesinde “Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti üyelerinin belirlenmesi” konusu görüşüldü. Gündem maddesi hakkında Başka, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Belediyeyi temsilen OSB’de 5 asil 5 adet yedek üye boşalmıştır” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesinde ise, İlçemizin muhtelif mahallerinde ticari saha olarak plana işlenmiş ticari B-5 olan yerlerde Ticari+Konut olarak planda değerlendirilmesi hususundaki konunun İmar komisyonuna sevki görüşüldü. Konu hakkında Belediye Başkanı, bildiğiniz üzere Şereflikoçhisar’da imar planı 1984 yılında yapıldı. Kısmi imar değişiklikleri yapılmış, işlerin böyle çözüldüğü gözlemlenmiştir. Bu konunu İmar komisyonuna sevki gerekmektedir” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dokuzuncu maddesinde, “Tarım hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu raporu sunumu” görüşüldü. Rapor okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin onuncu maddesinde “Kültür Turizm ve Çevre Komisyonunun sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemde olmayıp gündeme alınan maddelere geçildi. İlk olarak Belediye Başkanı tarafından verilen 5393 sayılı Belediye kanununun 75.maddesinde bahse konu hizmetlerin ayni yardım kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesinden temin edilmesi yönünde Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra CHP Meclis üyeleri tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimden önce Şereflikoçhisar Belediyesinin 01 Ocak – 31 Mart 2024 tarihlerinde yapmış olduğu alımlar ile harcamaların araştırılması hususunda meclisten bir komisyonun kurulması görüşüldü. Gündem maddesi hakkında söz alan Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, gerek bu, gerekse bundan önceki beş yıllarda yapılan alımlarla ilgili Sayıştay tarafından denetlendiğini, ayrıca denetim komisyonu tarafından da her yıl denetlendiğini ifade etti. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Komisyonda kaç kişi olacağı konusunda ise 3 yada5 kişiden oluşması gerektiğini, yapılan oylama sonrası 3 kişiden oluşması gerektiği oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra komisyonda kimlerin yer alacağı belirlenmek üzere Meclis toplantısına 10 dakika ara verildi. Verilen ara sonrası komisyonda Ak Parti Gurubu üye vermedi. CHP’de ise Umut Alıcı, Yaşar Caner Dinçer ve Hakan Yıldız görev aldı.
Meclis toplantısı bu gündem maddeleri ile sona ererken gündem dışı konuşmalarında söz alan Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, Şereflikoçhisar Belediyesi KOÇBEL şirketinin işçi alımları ile ilgili bir ilan yayınlandığını, kendisini bir vatandaşın aradığını, Şereflikoçhisar Belediyesine bilgi amaçlı gittiğini ancak böyle bir şey olmadığını, personel alımının olmadığı söylenmiş” dedi. KOÇBEL’in şirket müdürünün Haydar Atak olduğunu onda bilgi alınması gerektiğini söyledi. Toplantı bu konuşmalarla sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat