Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’Lİ BİNGÖL; “ARTIK MUTFAKTA YANGIN DEĞİL, EVLERDE YANGIN VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sercan Çığgın ilçemize gelerek hem partililerle bir araya geldi hem de Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret ederek esnafların, nakliyecilerin ve çiftçilerin sorunlarını dinleyerek, tüm mesleklerin sorunlarının çözüm yolunun ; “CHP’nin iktidarı” olduğu ifade edildi. CHP İlçe binasında partililerle bir araya gelen Milletvekili Tekin Bingöl, yaptığı konuşmasında Türkiye’nin ekonomisine değinerek, iktidarın yaptığı çalışmaları eleştirdi.
İlk olarak konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı; “Milletvekilimiz Tekin Bingöl ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sercan Çığgın sizleri burada hem dinleyecekler hem de gerekli konular paylaşacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
ARTIK MUTFAKTA YANGIN DEĞİL, EVLERDE YANGIN VAR
Konuşma yapan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de; “Bu tür ziyaretleri zaman zaman yapıyoruz. Türkiye’nin tüm illerinde, ilçelerinde Genel Başkanımızla birlikte bir yıldır ziyaretler gerçekleştiriyoruz, toplantılar gerçekleştiriyoruz, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Parlamentonun açık olduğu günlerde çalışmalarımız sürüyor. Ekonomik kriz nedeniyle maalesef son dönemlerde parlamentonun hazırladığı bütçe, gerçekçi bir bütçe olmuyor. Siz de hatırlarsınız 2022 bütçesi parlamentodan geçti, daha 6 ay dolmadan bir ek bütçe yapma ihtiyacı doğdu. Yani yılbaşında Bakanlıkların, sarayın hazırlayıp parlamentoya gönderdiği bütçenin gerçek bir bütçe olmadığını, hayali bir bütçe olduğunu, somut gerekçelerle hazırlanmadığı hem bütçe komisyonunda hem de genel kurulda defalarca ifade etmemize rağmen bunun doğru olmadığını söyleyen iktidar mensupları, 6 ay sonra parlamentoya bu kez ek bir bütçeyle geldiler. Bütçe, şu anda 2.bütçede harcandı ve bitti. Çünkü, karşılığı olmayan kağıt üzerinde bütçeler hazırlandı.
Ve bugün Türkiye’nin ekonomisi adeta bir kara deliğe dönüşmüş ve böyle bir dönmeyen çarkın içerisinde hayal bütçe hazırlıyoruz, devletin maalesef kasası boşaltıldı ve bu durum Türkiye’nin yaşantısına da, vatandaşların hayat koşullarına da yansıyor. Hani geçmişle şöyle bir laf vardır; mutfakta yangın var diye. Bu tür enflasyon çok yüksek olduğunda, vatandaşların alım gücü ciddi anlamda azaldığında böyle klasik deyim kullanılırdı. Mutfakta yangın var diye. Ama şimdi artık mutfakta yangın değil, evlerde yangın var. O kadar zor durumda olan vatandaşlar varki bizim gittiğimiz yerlerde, çok iyi hatırlıyorum geçmiş yıllarda vatandaşlarla sohbete gittiğimizde köylere, kentlere, esnaf ziyaretlerine, biz sorunları anlattığımızda vatandaşlarımız sessizce dinlerdi. Şimdi seyahatlerimize gittiğimizde biz kendimizi tanıtıyoruz, bir konuyu açtığımızda, daha o konuyla ilgili düşüncelerimizi söylemeden vatandaşlarımız kendisi başlıyor o konunun içeriğini anlatmaya, sorunlarını, yaşadıklarını anlatmaya. Ve bu Türkiye’de çok sıkıntılı bir sürece doğru Ülkeyi götürüyor.
Önümüzde seçim var. Biz, bu tür çalışmalar sergiliyoruz ve bizim her sorunla ilgili kesin çözüm önerilerimiz var.
Bazen bize şu deniliyor. Tamam güzel konuşuyorsunuz, peki kaynak nerede? Bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Mesela çiftçinin girdi maliyetlerini nasıl çözeceksiniz? Esnafın aldığı kredileri geriye dönüşü olmayan bu kredileri nasıl halledeceksiniz? Gibi böyle çokça sorularla karşılaşıyoruz. En son soruda; Bunları nasıl çözeceksiniz? Kaynak nerede? Sorusunun çok net cevabı var. Kaynak var. Bu Ülkede çok ciddi kaynak var.
Nedir kaynak? 1-Kesinlikle israfın önüne geçeceğiz. 2-Şata-fata son vereceğiz. Bizim, 10 tane uçak olmayacak. Bir ülke neyimize yetmiyor? 3-Rantı önleyeceğiz, 4-planlama, 5-Vergide adalet, 6-Tarımı gerçek anlamda hayata geçireceğiz, 7-Türkiye’de hayvancılığı yeniden canlandıracağız, İşte biz bütün bunları ters düz edeceğiz.
Bizim muhtarlarla ilgili kanun teklifimiz var. Zaman zaman bunu parlamentoya da sunuyoruz. Biliyorsunuz biz gündeme getirdiğimizde iktidar, mecburen istemese de, kerhen onları hayata geçirmek zorunda kalıyor. Biz, muhtarların sorunları var, şunları şunları yapacağız deyince bize içlerinden küfür ediyorlar, kızıyorlar. Ama mecbur kalıyorlar yapıyorlar. Asgari ücret meselesinde, son seçimlerinde bizi şikayet ettiler. Bunlar asgari ücreti artırmak istiyorlar size yük getirmek istiyorlar diye, sonra mecbur kaldı artırdı. Emekli ikramiyelerini, dini bayramlarda emekliler çoluk çocuğuna biraz hediye alsın, biraz harçlık versin diye söyledik başta görmezlikten geldiler sonra baktılar ki biz samimi duygularla ifade ediyoruz, döndüler iki bayramda şimdi emekli ikramiyesi veriyorlar. Ne kadar? Verdikleri para pul oldu. O gün için verdikleri paranın bir anlamı vardı. Şimdi bu kadar büyük enflasyon karşısında bir anlamı kalmadı. Şimdi biz diyoruz ki; Her dini bayramda birer asgari ücret kadar ikramiye verilsin diyoruz. Yapamıyorlar. Niye? Para bırakmadılar ki. Müflis tüccar gibi. Hani hatırlar mısınız; Kasa tamtakır, bir tüccar iflas etmiş, kasanın önünde fareler dolaşıyor. Oda elini yüzüne koymuş bakıyor; yani peşin satan veresiye veren gibi. Şimdi Türkiye’nin bütçesi bu halde.
İnşallah Allah’ın izniyle biz iktidara geldiğimizde ki, bütün ışıklar bunu gösteriyor. Geleceğiz, bütün bunları yapacağız. Bir dahaki gelişimizde inşallah sizin karşınıza siyasetçiler çıktığında CHP’li siyasetçiler, alacaksınız seçim bildirgemizi, bizden hesap soracaksınız. Biz, kendinden utanan siyasetçileriz. İnşallah bunu birlikte sizin katkılarınızla birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye yeniden huzurlu bir Ülke olacak” şeklinde konuştu.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE ZİYARET
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sercan Çığgın ve beraberindekiler, Taşıyıcılar Kooperatifi’ni, Şoförler Odası’nı, Ziraat Odası’nı, Bakkal ve Bayii Odası’nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ederek; nakliyecilerin, çiftçilerin ve esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
CHP’nin nakliyeciler için, çiftçiler için ve esnafların sorunları için projeleri olduğunu belirten CHP Milletvekili Tekin Bingöl, sorunların tek çözüm yolunun “CHP’nin iktidara gelmesidir” diyerek destek istedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat