Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DERNEK SAHİPLERİ DİKKAT! DERBİS YENİLENEREK FAAİLİYETE GEÇİYOR

Bu yıl Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS), yenileniyor. 1 Ocak’ta başlanılan yenileme işlemlerinin sonuna doğru yaklaşırken bu süre zarfında da, dernek sahipleri de, DERBİS üzerinden beyanname verme sıkıntısı yaşıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren ve “dernek sahiplerine gönderilen şifrelerin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini” vurgulayan İlçemiz Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Gökhan Öztürk; “5253 Sayılı Dernekler Kanunun 19.maddesi gereğince beyannamelerinin yılın Ocak ayından Nisan ayının sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Ama şu anda DERBİS sisteminde sıfırdan bir çalışma yapılıyor, ara yüz değiştiği için sisteme beyanname girilemiyor, sıkıntı var.
Bu konuyla ilgili İl Sivil, Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tekrar bir açıklama yapacak. Yalnız herkese güvenlik açısından bir şifre gönderildi, bu şifrelerde kod gönderildi. O şifreler değiştirilecek. Bundan sonra her sisteme girildiğinde telefona mesajla kod gelecek. O kodla sisteme girilecek, güvenlik açısından.
Şu anda ne yapılan kongreler ne beyannameler, sisteme girilemiyor. Dernek yetkilileri talep ediyor, ne zaman giriş yapacağız, ne yapacağız?diye soruyorlar. Şifrelerini değiştirmek isteyenlere bize geldiklerinde yardımcı oluyoruz. O şifrelerin mutlaka değişmesi gerekiyor.”dedi.
Yeni nesil DERBİS’e en kısa zamanda geçileceğini belirten Gökhan Öztürk; “Yeni nesil DERBİS’te daha Güçlü Teknolojik Altyapı, Kullanıcı Dostu Arayüzü, Zaman ve Mekandan Bağımsız Kullanım, Etkin ve Gelişmiş Yetki Yönetimi, Sağlanan Entegrasyonlarla Etkin Veri Doğrulama, Yeni Dijitalleştirilmiş Süreçler, Mobil Kullanılabilirlik, Yüksek Performans ve Güvenli Kullanım mevcut olacak.
Zira, Yeni DERBİS ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Elektronik ortamdaki işlemleri daha kolay, daha Etkin ve daha Güvenli hale getirilmektedir.”şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat