Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Doğan’ın %50 İndirim Teklifi Reddedildi

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Meclis üyelerinden sadece izinli olan İYİ Parti Meclis Üyesi Halil Kılıç’ın katılmadı. Uzun zaman sonra CHP Belediye Meclis Üyesi Eyyüp Doğan’ın verdiği iki önergenin birinin yazıyla cevaplandırılacak, diğeri de oy çokluğuyla red edildi. 2023 mali yılı için uygulanacak ücret tarifesi de %20 artırıldı.
Belediye Başkanı Memiş Çelik Başkanlığında, Kasım Ayı Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, 8 gündem dışı önergeler ve 5 gündem maddesi olmak üzere toplam 13 gündem maddesi görüşüldü.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Buna göre;
*CHP Meclis Üyesi Eyyüp Doğan tarafından verilen; “24 Aralık 2020 Perşembe günü yayınlanan resmi gazetede, Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 14/A maddesinde “ilçe belediyelerinin sorumluluğuna bırakılan cadde, bulvar, meydan ve sokaklarda yapılacak tüm kazılardan elde edilecek gelirler bu yerlere izin veya ruhsat veren ilçe Belediyesince gelir olarak kaydedilir. Bu gelirler sadece cadde, bulvar, meydan ve sokaklardaki asfalt ve kaldırımların yapım, onarım ve bakımından kullanılır” denilmektedir. Bu maddeye göre, İlçe Belediyesi olarak alt yapı kurulşları ile;
-Protokol imzalanmış mıdır? İmzalanmış ise bir suretinin incelenmek üzere tarafıma verilmesi? (Belediyemizin kar/zarar durumunu görmek amacıyla),
-Protokole göre kazı ücretleri kaç tl olarak belirlenmiş ve kaç tl tahsil edilmiştir?
-Toplanan kazı bedelleri ile hangi sokaklarda asfalt ve kaldırım yapılmıştır? Sorularının cevabını yazılı olarak cevap verilmesini arz ederim”şeklindeki önerge, yazılı olarak cevaplandırılacak.
*”Özellikle kültür, miras ve turizmi birbirlerinin gelişimlerini destekleyerek, yeni turizm türleri içerisinde en hızlı gelişme gösteren turizm formlardır. Turizmle inanç arasında geçmişten günümüze yakın bir ilişki olmuştur. Çünkü erken dönemlerden beri inanç, seyahat için güçlü bir motivasyon kaynağı tanıtım programları hazırlanıp uygun platformlarda ilçe turizmi ve tanıtımında kullanılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizde İmar planında, planlı spor alanı olarak ayrılmış alanların, mahallelere göre dağılımı” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”Ekonomisi büyük ölçüde tarım, hayvancılık ve ticarete dayanan ilçemizdeki esnaflarımızın karşılaştıkları ve mücadele verdikleri sorunların araştırılıp, çözümü noktasında çalışmalar yapılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”İlçemizde ikamet eden bedensel engelli bireylerin toplumsal hayata katılım durumları, toplumsal kaynaklara erişebilme imkanlarının araştırılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*CHP Meclis üyesi Eyyüp Doğan tarafından verilen; ”Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sıkıntılar karşısında hemşehrilerimizin maddi olarak desteklenmesine katkı sunulması amacıyla Belediye Meclisimiz tarafından 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanununun, “ücrete tabi işler” başlıklı 97.maddesinde yer alan Belediyelerin bu kanunda harç veya katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edilecek her türlü hizmet için belediye meclislerince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir.’ Hükmüne istinaden alınan karar uyarınca 2022 yılında uygulanmakta olan tüm ücretlerde %50 indirim yapılması teklifimizi görüşülerek karara bağlanmasını arz ederim” şeklindeki, önerge, oy çokluğuyla red edildi.
*”5393 Sayılı Belediye kanununun 49.maddesine istinaden Belediye bünyesinde tam zamanlı sözleşmeli olarak işe başlatılan Mimar ve Harita Mühendisine verilecek olan aylık ücretin belirlenmesi”şeklindeki önergeye göre; ücretlerin en üst taban olan 13 bin lira olması oy birliğiyle kabul edildi.
*”Şereflikoçhisar’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan çiftçilerimize katkı amacı ile 5393 sayılı Belediye kanununun 75. Maddesinin C fıkrası gereğince Ziraat Odası Başkanlığı ile protokol yapılarak her çiftçimize 500 kg. tohumluk arpa desteğinin Belediyece yapılması, bu maliyetin karşılanabilmesi için İller Bankasından 15 milyon TL uzun vadeli kredinin alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi” şeklindeki önerge, oy birliğiyle kabul edildi.
*İlçenin Boğaziçi mahallesi 1313 ada 8 nolu parselin 3194 sayılı imar kanununun geçici 16.maddesine istinaden satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.
*5393 Sayılı Belediye kanununun ilgili maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan 2023 mali yılı için uygulanacak ücret tarifesinin %20 artırılması oy çokluğuyla kabul edildi.
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat