Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GERİ DÖNÜŞÜMDEN ŞAHASERLER YAPTILAR Abdubaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu Erasmus Projesi Sergisi Düzenledi

İlçemiz Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu’nun 2023 yılında hazırlamaya başladığı ve ulusal ajans tarafından kabul edilen Green Steam isimli Erasmus projesinin sergisinin açılışı yapıldı.
Cuma günü sabah saatlerinde yapılan sergi açılışına İlçeMilli Eğitim Müdürü Uğur Atılga,Şbe Müdürleri, İlçemiz de buluna okul Müdürleri veliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan sergi açılışında yapılan proje ve sergi hakkında konuşma yapan Okul Müdürü Faruk Bulat, Geçen yıl yazmış olduğumuz Green Steam isimli Erasmus projemiz bilindiği üzere ulusal ajans tarafından kabul edilmiş ve projenin uygulanma süreci başlamıştır diyerek; “ STEAM Eğitimi (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) disiplinler arası bir bakış açısıyla öğrencilere ileri düzey bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen ve tüm eğitim öğretim sürecini kapsayan, teknoloji tabanlı bir öğrenme yaklaşımıdır” dedi.
STEAM Eğitimi artık bütün dünya ülkeleri için bir zorunluluk haline gelmiştir diyen MüdürBulat; “Gelişmiş ülkeler sanayi devrimiyle ortaya çıkan eğitim sisteminden vazgeçip, eğitim sistemlerini STEAM eğitimine dayandırmayı hedeflemektedirler. Bunun nedeni son yıllarda bilgi toplumunda emek ve kas gücünden çok zihinsel süreçlerin ve üretim becerilerinin artırılmasının zorunluluk olarak görülmesidir.” Dedi.
STEAM eğitimi kapsamında öğretmenlerin rolü Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik derslerinde teorik bilgileri vermek yerine yol göstericilik yaparak öğrencileri üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve yenilik yapabilme seviyesine ulaştırmak olduğuna dikkat çeken Bulat; projemizin kısaca amacımdan bahsederek; “ Green Steam projemizle doğal yaşam alanlarının, insan eliyle ve doğal olmayan yollarla bozulması ve bunun neticesinde canlıların hayati aktivitelerinin olumsuz yönde etkilenmesi olarak tanımlanan çevre kirliliğini azaltmak, çevrenin kirlenmesine neden olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak, tasarruf sağlamak ve devletimizin yürüttüğü sıfır atık projesine çözüm üreterek destek vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğretmenlerimiz branşlarına yönelik eğitim faaliyetleri yürüterek geri dönüştürülebilecek malzemelerle, öğrenci-veli iş birliği içerisinde çeşitli ürünler ortaya çıkarmışlardır. Şimdi de ortaya çıkan bu ürünleri, bugün sizlerin beğenisine sunuyoruz” dedi.
Bulat son olarak; “Sorumluk alan fedakârlık gösteren bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize kalbi teşekkürlerimi arz ediyor, projenin boyunca destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve katılımlarınızda dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan Okul Müdürü Faruk Bulat ve katılımcılarla birlikte serginin açılış kurdelesi kesildi. Burada kısa bir konuşma yapa İlçe Mili Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, gerek projenin hazırlanması gerekse projede sergilenen eserlerde katkılarını esirgemeye başta okul idaresi olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti
Daha sonra sergi gezilerek sergide bulunan eserler hakkında öğrencilerden bilgiler alındı. Sergi Hacivat Karagöz gösterisi ve davetlilere çeşitli ikramlarla sona erdi.
Sabah saat:10:00’da açılan sergi akşam saatlerine kadar devam etti. Tamamı geri dönüşünden yapılan sergide sunulan eserler görenler tarafından tam not aldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat