Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mal Müdürlüğü’nün Sesini Duyan Var mı?

İlçemizde faaliyette olan kurumlar arasında personel bakımından en çok sıkıntı çeken kurum olan Mal Müdürlüğü’nün sesini kimse duymuyor.
Her ne kadar kurum personelleri,’ sesimizi duyan var mı?’ deseler de, kimseden ses çıkmıyor.
Özellikle son iki yıldır gerek müdür yönünden gerekse personel yönünden sıkıntı çeken Mal Müdürlüğü’nün bu sıkıntısına ne hikmettir bir türlü çözüm yolu bulunamadı.
Önce bir yıl her 15 güne bir müdür gelerek geçici idare edildi, şimdilerde de her bir aya iki personel gönderiliyor ki bu personellerde konudan anlamayan kişiler.
Hal böyle olunca işler aksıyor hatta işler yapılmayacak duruma geliyor.
Gazetemiz muhabirinin bizzat görüştüğü Mal Müdürlüğü’nün personelleri, sorunlarının artık ilgili yetkililer tarafından giderilmesini isteyerek; ‘sesimizi duyan var mı?’diye soruyor.
İlçemiz vatandaşları da keza bu durumdan muzdarip. İşlerinin yavaş yürüdüğünü ifade eden vatandaşlar da, ilçemiz yetkililerine seslenerek; ’Mal Müdürlüğü’nün bu durumuna bir çare bulunmasını’ istiyorlar.
Mal Müdürlüğü olmasa ne olur?
Malmüdürü, milli emlak işlemlerinin mevzuata uygun olarak yürütülmesini temin eder, görev alanındaki milli emlak işlemlerinden doğan hak ve alacaklarının zamanında tahakkuk ettirilmesini sağlamakla yükümlüdür.
Yani Mal Müdürlüğü;
Kamu giderlerini karşılayacak gelir kaynakları bulmak,
Bu gelirleri toplamak,
Yapılacak masrafların karşılığını sağlamak,
Para ve kredi işlerini, kamunun menfaatine uygun şekilde düzenlemek,
Devletle ilgili her türlü müesseseleri, mali bakımdan kontrol altında bulundurmakla yükümlüdür.
Ve kurumların personellerin maaşlarını ayarlar.
İşte Mal Müdürlüğü olmasa, personeller maaş alamaz, maaş alamayan personel de işini aksadır ve bu sefer de diğer kurumlar da işi yavaşlatır.
Tuzgölü Haber Gazetesi olarak Mal Müdürlüğü’nün personel sıkıntısının sürekli dile getirmiştik. Ancak söz konusu sıkıntı hala devam ediyor.
Bir kez daha gazetemiz sütunlarında yer verdiğimiz Mal Müdürlüğü’nün personel sıkıntısının ilgili yetkililere iletiyor ve söz konusu sıkıntının da artık giderilerek çözüme kavuşturulmasını diliyoruz.
Ve kurumun personellerini dediği gibi; Mal Müdürlüğü’nün sesini duyan var mı?

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat