Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Muhtara Yapılacak Yer Ortalığı Karıştırdı ÖNCE İSTEDİ SONRA VAZ GEÇTİ!

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ankara Valiliği tarafından desteklenen Bayan Muhtara yapılacak olan Muhtar evi siyaseti karıştırdı. İlçemizin tek bayan muhtarı olan Ekici Mahallesi Muhtarı Kahibe Güçlü Akar’a İlçemiz Atatürk Parkında yapılacak olan yere CHP İlçe Başkanı, Yönetimi ve bazı esnaflar karşı çıktı. Konu ile ilgili Atatürk Parkına gelen Belediye Başkanı Memiş Çelik ile CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı arasında çok sert tartışmalar yaşandı. CHP Bölgemiz Milletvekili Levent Gök’ün olayla ilgili ilçemize gelmesi sonrası yapılan görüşmeler neticesinde Ekici Mahallesi Muhtarı Kahibe Güçlü Akar’ın yer tahsisinden vazgeçmesi sonrası çalışmadan vazgeçildi.
İlçemizin tek bayan Muhtarı olan Kahibe Güçlü Akar’a İlçemiz Atatürk parkında yapılacak olan Muhtar Evi projesi siyasileri karşı karşıya getirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Bayan Muhtarlara “ Muhtar Evi” projesi kapsamında Ankara Valiliği destekli İlçemiz Belediyesi tarafından yapılan olan projeye CHP İlçe Başkanı, yönetimi ve bazı esnaflar karşı çıktı.
Çalışmalaya başlamak üzere Atatürk parkına gelen Belediye İş Makinalarının önüne geçen CHP İlçe Başkanı, Yönetimi ve bazı esnaflar çalışmalara izin vermedi.
SİYASİLER KARŞI KARŞIYA GELDİ!
Atatürk parkında yapılacak alana gelen CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Bayan muhtara yer yapılacağını, daha önceden Ekici Mahallesinde yer tahsisi yapıldığını ancak daha sonra buraya (Attaürk parkı) yapılacağını duyduk. Burasının park alanı olduğunu, şereflikoçhisarın çarşı merkezinin içerisinde tek park olduğunu yapılacak yerin burası için uygun olmadığını ifade ettik. Parka sahip çıkmak için buraya geldik” dedi. İş Makinalarının çalışmasına izin verilmemesi sonrası olay yerine gelen Belediye Başkanı Memiş Çelik ile CHP İlçe Başkanı ve yönetimi arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
PARK YIKILMAYACAK AMA GÖRÜŞMELER YAPILMAYA DEVAM EDECEK
Atatürk parkına gelen Millervekili Levent Gök, parkta bulunan CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’dan bilgi aldı.
Daha sonra konuyla ilgili Kaymakam Zafer Engin’le görüşme gerçekleştiren Gök, görüşmeden sonra tekrar Atatürk parkına gelerek, konunun muhattabı olan Ekici Mahallesi Muhtarı Kahibe Akar ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ile birlikte son durumu açıkladı.
Açıklamasında parkın şimdilik yıkılmayacağını belirten Levent Gök; “Fay Hattı üzerinde bulunan Koçhisar’ımızda bugün sabah Koçhisarlı hemşehrilerimiz uyandıklarında yegane parkı olan Atatürk parkının, bir kısmının yıkılmak istendiğini ve bu şekilde iş makinelerinin geldiğini gördüler. Koçhisar’în hayat alanı ve antalya escort nefes alanı olan bu park asla yıkılamaz. 1 Cm2’si dahi yıkılmasına Koçhisarlılar izin vermiyorlar. Bütün esnaf bu parkın yıkılmasına karşı, muhtarımız karşı. Az önce Şereflikoçhisar’ımızın değerli Kaymakamıyla görüştüm, sorunu anlattım; Koçhisarlılar karşı, muhtar karşı diye. Şimdi Kaymakamımızın da ifadesiyle kendisine bilgi verdik, o da bizi bilgilendirdi. Şu an bu parkla ilgili herhangi bir yıkım çalışması yapılmayacaktır. Sonunda bu parkımızın Koçhisarlılarımıza hizmet eden, nefes alanı olarak sağlanmasında devam edilmesini sağlayacağız. Parkınızı sahip çıktığınız için, kendinizi sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ederim”dedi.
MUHTAR BASKI GELİNCE “BİLGİM YOK” DEDİ!
Belediye Başkanı memiş Çelik konu ile alakalı yaptığı açıklamasıda “Bugün ilçemizde istenmeyen bir olay olmuştur. Bununla ilgili basın açıklaması yapma gereği duydum halkımızı bilinçlendirmek adına.
Sesleri gür çıktığından, olayı provoke etmeleri nedeniyle fazla bir iletişim kuramadık. Ben şunu gördüm orada; planlı, projeli bir şekilde vatandaşı toplayarak şahsımıza bir algı yürüteceğini tahmin ettiğim için fazla olayı üstelemeden oradan ayrıldım.
Daha sonra kendilerinin CHP’li Milletvekilinin aradıklarını, onun bu konuya müdahale olduklarını gördük. Sosyal medya üzerinden onun da açıklamasını dinledim.
Sayın Levent Gök’ün de olaydan bihaber olduğunu, duyumlarla, algılarla şahsıma ait birtakım sorular yönelttiğini sosyal medyada üzülerek dinleyerek gördük.”dedi.
Olayın nasıl ve neden geldiğini açıklayan Çelik, Türkiye genelinde kadın muhtarlara jest olsun diye bir muhtar evi projesini başlattığını belirterek; “Valilik bizi arayarak Ekici mahallesinde muhtar evi yapacağımız bir alan tahsis edin dedi. Biz bir yıldır bunun çalışmasını da yapıyorduk. İş hanında bir yeri geçici olarak kendisine kiraladık. Atatürk parkı içerisinde Belediyemize ait 40 m2 alana prefabrik muhtarlık evi ve Atatürk parkının peyzaj çalışmasını projelendirdik. Muhtar hanımın da bununla ilgili bilgisi vardı. Bizler istişare ettik. Bu olayın provokasyona dönüşeceğini daha bugün anladım.
Bu durumdan muhtar hanım da bilgisi var, herkesin de bilgisi vardı. Bugün öyle bir algı yaratıldı ki Şereflikoçhisar Belediyesi Atatürk parkını yıkacak, ağaçları kesecek, orayı kaldıracak. Böyle bir yalan haberle halkı galyana getirmeye çalıştılar.
Bizler, yeşil alana karşı değiliz. Bizim dönemimizde 4 yıl içerisinde tüm Şereflikoçhisar halkımız şahittir. 33 bin m2 yeri yeşil alan yaptık, Emek mahallesinde 7 bin m2 alanı yeşil alan yaptık. Biz, görevimiz süresince yeşil alanları çoğaltmaya çalışıyoruz. Biz burada yeşil alanı niye uçuralım? Yani şu algıyı, Milletvekilimiz bile diyor ki; burayı komple kaldıracaklar. Böyle bir yalan bilgiyle nasıl açıklama yapıyor? Bunu da şaşkınlıkla izlemekteyiz.
Biz Atatürk parkını kaldırmayacaktık. Biz, Atatürk parkına güzel bir peyzaj çalışması yaparak orayı daha güzel, daha yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyorduk. Ama seçimler yaklaşırken bu işi provoke etmek kolay.
Vatandaşımız da net bir bilgi almadan bunlara itibar etmek üzereyken biz de bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bu olaylar olduktan sonra Ekici Mahallesi muhtarı Kahibe hanımı aradık. Dedik ki; “sizin bu olaydan haberiniz var. Bilginiz dahilinde yapılıyor. Biz burada parti ayrımı da yapmadık. Ve 4 yıldır ilçemizde parti ayrımı yapmadan, elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama siz de görüyorsunuz ki bunu bizim ayrım yapmamamıza rağmen bunu siyasi provokatöre dönüştürerek şahsımıza algı yapıyorlar. Biz hiçbir zaman Kahibe hanımın partisine bakmadan bu projeyi gerçekleştirmek istedim. Ve çalışmalarımız yürüdü. Ama şu anda CHP’den yoğun bir baskı gelince Kahibe Hanım, “bilgim yok” diye bir beyanda bulundu.
Sabah da çağırdım. Ben dedim ki, “bu proje size bir jest olsun, tek bayan muhtarımızsınız. Şayet istemiyorum dediğiniz zaman ben bu projeden vazgeçeceğim diye kendisine söyledim.
Sayın Milletvekili Levent Gök’ün yanında, “benim bilgim yok, ben burayı istemiyorum” dediği için de, madem istemiyor, biz de bu projeden vazgeçeriz dedik ve vazgeçtik.
Ve CHP İlçe Başkanının açıklamaları, diğer yanındaki arkadaşlarının açıklamaları, sanki Belediye Başkanı yeşile karşı, burada parkı kaldıracak diye beyan verdiler. Tamamen yalandır, aslı yoktur. Bu işler siyasi propaganda amaçlı yapılmıştır. Ben bunu kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat