Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Alıcı;“HALKIN İKTİDARINDA HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ KADERİNE TERK EDİLMEYECEK!”

CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı yapmış olduğu açıklamasında gündeme dair bilgiler verdi. Ak Parti İktidarını sert bir dille eleştiren Alıcı, Esnafın, Çiftçinin, Hayvancılık sektörünün, İşçi Emekli ve Memurların zor günler yaşadığını ifade ederek; “ HALKIN İKTİDARINDA HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ KADERİNE TERK EDİLMEYECEK” dedi.
Uzunca bir süredir sessizliğini koruyan CHP İlçe başkanı Mustafa Alıcı yazılı basın açıklaması yaptı. Yerel siyasetten çok Ülke siyasetinden bahseden İlçe Başkanı Alıcı yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Bütün dünyanın ve Ülkemizin derinden etkilendiği covid 19 illetinden bütün yaşam alanları gibi ilçemiz insanları da derinden etkilenmiş bir durumdadır. Son yılların en büyük olaylarından olan covid 19 virüsünden İlçemiz esnafı, çiftçisi, sanayicisi, hayvancısı olumsuz ekonomik yaralar alarak geleceğe dair endişeler taşır duruma gelmiştir.
Arkadaşlarımızla her gün alanda çalışmalar yaparak bir gerçekle karşılaşmış durumdayız. Bu salgında sınıfta kalan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Nedenini soracak olursanız tek tek açıklayalım.
ESNAFLARIMIZ
Covid 19 tedbirleri kapsamında aylarca kapalı olan esnafımızı kaderine terk ederek evine ekmek dahi götüremeyecek duruma getirdiniz. Sürekli destek paketleri açıklamış ama bu destekler esnafımızın hiçbir derdine derman olmamış ve esnafımızı kepenk kapatma durumuna getirmiştir. Öte yandan esnafımız sattığı ürünün yerine yenisini alamayarak ekonomik krizi en derinden hissedir duruma gelmiştir. Bunun yanında yerel esnafımızı derinden sarsacak bir başka gelişme ise ilçemizin her noktasında ağını genişleten marketler zincirlerinin yenilerinin açılacak olmasıdır. Bu sürecin sonunda Şereflikoçhisar esnafı ciddi kan kaybına uğramış ve iktidar tarafından KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.
ÇİFTÇİLERİMİZ
İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından olan çiftçilik mesleğinde ise durumlar esnaflarımızdan farklı değildir.’’ Gübresi ithal, ilacı ithal, tohumu ithal olan’’ ama iktidarın Yerli ve milli olan tarım politikaları !!! Çiftçilerimizi bankalara borçlu duruma getirerek, traktörlerine mazot, tarlalarına gübre alamayacak duruma getirmiştir. Tarım ülkesi olan ülkemizde yanlış tarım politikaları ile çiftçilerimiz ithalata boyun eğdirilerek iktidar tarafından KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.
HAYVANCILIK SEKTÖRÜ
İlçemizin diğer gelir kaynağı olan hayvancılık ise maalesef diğer sektörler gibi aynın kaderi yaşıyor. Artan yem fiyatlarıydı iğneydi, ilaçtı derken üreticilerimizi borç batağına sürüklemiş ve işin içinden çıkılmaz bir bir duruma gelmiştir. İlçemizin kırsal kesimlerinde birkaç yıl öncesine kadar meralar sürülen hayvanlardan eser kalmamıştır. Besi çiftliği olan ilçemizdeki üreticiler ise neredeyse iki katına çıkan maliyetlerle çarkı dönderme derdine düşmüşler, Aksaray ilindeki birkaç kesimcinin eline düşürülmüştür. Artan yem fiyatlarıyla hayvan üreticilerimiz iktidar tarafından KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.
İŞÇİ, EMEKÇİ VE MEMUR KARDEŞLERİMİZ
Fiyatı en az %30 artan tüketim malzemeleri karşısında vatandaşlarımız ay sonunu getiremeyerek zor b yaşam koşulları ile karşı karşıya gelmiştir. Evine ekmek dahi alamayacak olan tespit ettiğimiz ailelerimizin olduğu ilçemizde insanlarımızın zor durumda olduğu artık herkes tarafından bilinir duruma gelmiştir. Geçen yıl 30/35 lira olan Ayçiçek yağının bu günün koşullarında 70/75 lira olmasıyla yağın bardak bazında satılır duruma gelmesi iktidarın artık bir şey üretemediğinin apaçık göstergesidir. Temel tüketim ürünlerindeki fahiş fiyat artışı ülkemizdeki her insanı etkilediği gibi ilçemizdeki bütün vatandaşlarımızı da etkilemiş ve bütün vatandaşlarımız iktidar tarafından KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.
YÜK TAŞIYICILARI VE SERVİSCİLERİMİZ

İlçemizin uzun yıllardır büyük bir ekonomik girdisini sağlayan nakliyeciler ise birkaç yıldır ilçemizde faaliyet gösteren tuz işletmelerinin ton bazında belirlediği ücrete tabii tutulmuş ve bu ücret birkaç defa nakliyecilerin tırlarının kontaklarını kapatmasına neden olmuştur. Artan mazot fiyatları, araçlarının bakım ücreti, lastik ücretleri derken günü kurtarama derdine düşmüşlerdir. Servisçilerimiz ise daha zor durumdalar. Covid 19 nedeniyle okulların kapalı olması servisçilerimizi tabiri yerindeyse yiyecek ekmeğe muhtaç duruma getirmiş ve kontak dahi çevirmemişlerdir. Nakliyecilerimiz ve servisçilerimiz iktidar tarafından KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR.
Ülkemiz bu ekonomik çıkmazla mücadele ederken bir yandan da terörle mücadele etmektedir. İktidarın tutarsız terörle mücadele yönetimi sonrasında 16 vatan evladımız şehit olmuştur. Bu vatan evlatlarımızın kaç yıldır rehin olduklarını hepimiz biliyoruz. Evlatlarımızın beş yıldır rehin edilmesine sessiz kalanlar, şehit olmalarında da sessizliğini bozmamış bu olayın suçlusu olarak muhalefeti hedef göstermişlerdir. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun iktidara sorduğu;
1.Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?
2. Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?
3. Yıllarca “dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz; neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?
4. Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum Der gibi ulusal insan hakları örgütleri ile Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerinden terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi? 13 vatandaşımıza neden sahip çıkmadınız?
5. Dün Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek?”
Bu beş sorunun cevabını soruların muhatabından alamadığımız gibi muhattaplar kirli siyasi sözlerle suç bastırmaktadırlar. Hepimiz biliyoruz ki bu vatan evlatlarımızın canı bütün siyasi söylemlerin ve hesapların üzerindedir. Şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.
Peki bu sorunları sıraladıktan sonra bu sorunların çözümlerini söylememek olmaz. Bu sıkıntıların tek çözümü Halkını, vatandaşını düşünen bir iktidar anlayışı. Bu iktidar anlayışımızı Cumhuriyet Halk Partili Bütün belediyelerimiz fazlasıyla göstermiş A’dan Z’ye bürün sektörlerde çalışan vatandaşlarımızın yanında olmuşlardır. Sıra yereldeki iktidarımızı genele taşımak ve bütün vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında, HALKIN İKTİDARINDA HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ KADERİNE TERK EDİLMEYECEK,’’BEY DE BU MİLLET OLACAKTIR PAŞA DA.’’ Şereflikoçhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa ALICI

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat