Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MUSTAFA KOÇAK’IN 2019’A KADAR AK PARTİ ÜYESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI “OYUMU GERİ İSTİYORUM!”

Belediye Başkanı Mustafa Koçak’ın 2016-2019 yılları arasında Ak Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı. Üyelik belgesini paylaşan CHP eski yönetim Kurulu üyesi “oyumu geri istiyorum” diyerek “Hatta AKP’ye üye olduğunu bilsem oy vermezdim” dedi.
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden aday gösterilen ve Belediye Başkanı seçilen Mustafa Koçak’ın 2016 – 2019 yılları arasında Ak Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı. CHP eski Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Yalman sosyal medya hesabından Mustafa Koçak’ın Ak Parti’ye üye olduğuna dair üyelik evrakı paylaştı. Üyelik evrakı ile ilgili açıklama yapan 2019-2023 yılları arasında CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapan CHP eski yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Yalman; “Bana soruyorlar, sevdiğim parti büyüklerim partililiğine inandığım abilerim sen neden bu kadar kızgınsın diye…! Bu evrak yüzünden bu kadar kızgınım işte…! Bu evrakta (akp ) üyelik evrağıdır…! Bende diyom bu Akp’liler niye meclis üyeliği için yarışa girdiler. Biz oyu Mustafaya verecez diye can siparane çalıştılar, sahada Akp seçmenleri biz Mustafa’ya verecez oyu diye çırpındılar. Adamların işi gücü kandırmak bizim işimiz gücümüz kandırılmak oldu anasına yanım..! Ha şimdi niye paylaştın bunu diyenler olacaktır? Namusuma şerefime evrak elime yeni geçti. Söylentileri vardı ama itibar etmedim…! Şaşırdım, üzüldüm hatta verdiğim oyu geri istiyorum desem yeridir…! Bunun üstüne bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak bu evrakla alakalı ve yanında getirdiğin Akp’li meclis üyeleriyle beraber mal varlıklarınızı açıklamakla yükümlüsünüz. Artık evrakla alakalı açıklamanı da şimdiye kadar neden yapmadın ona da şaşırdım gerçekten. Rızaaa ben her şeyi bilmem evrakla anlatırım siz koşun peşinden böyle” dedi.
YORUMLAR ARDARDA GELDİ
Tayfun Yalman tarafından yapılan ve kamuoyu tarafından bilinmeye paylaşım sorası birçok kişi Yalman’ın paylaşımını altına yorum yaptı. Kimisi bu olayın üzerinden 5 yıl geçtiğini ifade etmesi üzere Yalman; “ sıkıntı olan bunun kendinden başka kimsenin haberinin olmayışı Lütfi kardeşim… ŞEFFAFLIK adayın kendinden başlar mesela ben akp ye üyeliği olduğunu bilsem oy vermezdim anladın”
OY VERDİĞİM İÇİME SİNMEDİ’
Sayın hemserim ona kalırsa Mansur Başkan Gölbaşı Bel Bşk Polatlı Bld Bşk. geçmişleri MHP den belediye başkanlıkları yaptığı biliniyor ve daha niceleri bunlara bakınca bunun bir önemi yok bence. Bize düşen kendi adıma deyim Mustafa başkanın başarısı beklemek bir köylüsü olarak” yorumuna ise Yalman; “sevgili hemşerim seçim öncesinde Gölbaşı’nında Polatlı’nın da Mansur başkanında MHP den yada AKP den geldiğini biliyor muydun biliyordun gidip oyunu ona göre kullandın mı kullandın ama bizim burada durum farklı. Biz Mustafa başkanı dededen babadan kendinden CHP li diye biliyorduk ve bize öyle lans edildi saklanan bişey olmasa haklısın ama burada saklanmış ve benim verdiğim oy içime sinmedi” dedi.
CHP Belediye Başkan adayı olan ve Belediye Başkanı seçilen Mustafa Koçak Ak Parti’ye adaylık hakkında her hangi bir açıklama yapmadı. Koçak’ın konu ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat