Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

50 METRE YOL İSYAN ETTİRİYOR

İlçemiz Akseki Mahallesi Dağ sokakta bulunan ve yıllardır yapılmayan 50 metre yol hem sürücüleri hem de mahalle sakinlerini isyan ettiriyor. TOKİ sakinleri başta olmak üzere, servis araçlarının, öğretmen ve birçok esnafın kullandığı ve günde en az bin aracın geçtiği yol sürücüleri canından bezdirdi. Aylardır bu şekilde duran ve yetkililerin dikkatini çekmeyen yolun ne zaman yapılacağı ise merak konusu.
İlçemiz Akseki Mahallesinde bulunan ve yaklaşık iki yıldan bu yana her hangi bir çalışma yapılmayan yol araç sürücülerini isyan ettiriyor. Çok değil 50 metre uzunluğunda olan ve yolun artasında koca koca çukurlar bulunan yol sürücüleri adeta canından bezdirdi. Büyükşehir Belediyesine ait olduğu iddia edilen ve iki yıldan bu yana her hangi bir çalışma yapılmayan yolla ilgi sürücüler en kısa zamanda çözüm yolu bulunmasını istiyor.
SERVİŞÇİLER PERİŞAN!
Şehir Merkezi ile TOKİ’yi birbirine bağlayan ve her gün okul servisçilerin kullandığı yol, servisçileri canından bezdirdi. Hemen hemen her gün bu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden okul servisi sürücüleri; “adeta canımızdan bezdik. Hadi kış ayı asfalt atılmaz dedik ama artık havalar ısındı. Artık asfalt sezonu açıldı. Çok değil bu yol topu topu 50 metre uzunluğunda. Kimse buraya gelip te bu yolu görmüyor mu?
GÜNDEN EN AZ 1000 ARAÇ GEÇİYOR!
TOKİ sakinlerinin de kullandığı yoldan günde en az 1000 araç geçiyor. Gerek TOKİ sakinleri gerekse Okulda görevli Öğretmen ve memurların kullandığı yol tepkilere neden oluyor. Yetkililere seslenen araç sahipleri konuya bir an önce çözüm yolu bulunmasını istiyor.
Günde yaklaşık 1000 aracın geçtiği ve koca koca çukurların olduğu yolla ilgili her hangi bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.
KALDIRIMLAR SÖKÜLDÜ YAPILMADI!
Öte yandan yine aynı yolu devamında TOKİ sakinlerinin kullanmış olduğu yolda bulunan ve yayaları kullandığı kaldırımlar geçtiğimiz sene Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafında söküldü. Sökülen kaldırımda yine Büyükşehir Belediyesi tarafından bariyer taşları konuldu. O gün bugün her hangi bir çalışma yapılmayan adeta kaderine terk edilen yolda yayalar yürüyecek kaldırım olmadığı için araçların kullandığı yoldan geçmek zorunda kalıyor.
YAPILMAYACAKTI NEDEN SÖKÜLDÜ?
Gazetemiz görevlisinin konuyla ilgili görüntü almak için gittiği TOKİ yolunda fotoğraf çektiği esnada gerek araçlarıyla yolda seyir halinde olan gerekse oradan geçen vatandaşlarımız yetkililere sitem ettiler. Kaldırımların geçtiğimiz sene söküldüğünü, ancak aylar geçmesine rağmen her hangi bir çalışma yapılmadığına dikkat çekerek; “ bakın burada koca koca ağaçlar var. Bu ağaçlar eskiden kaldırımın kenarında idi. Zaman zaman sulama yapılır, kuruması istenmezdi. Sağ olsun Büyükşehir yetkilileri geldi, burada çalışma yaptı. Kaldırımı söktü, koca koca bariyer taşları koydu. Zannettik kidaha güzel olacak, maalesef olan kaldırımı da söktüler. Ağaçlar tepeden kayan toprak yığınının altında kaldı. Buradan kadın, çocuk birçok aile yürüyerek gidiyor. Kaldırımda yok, yolun ortasında yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bir an önce burayı yapsınlar. Yapmayacaklardı neden söktüler” şeklinde tepki gösterdiler.
Büyükşehir yetkililerin gerek bozuk yolla gerekse söküle ve yerine yapılmayan kaldırımla ilgili her hangi bir çalışma yapıp yapmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat