Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BAĞIMSIZ DİYANET-SEN ÜYELERİ İLE PİKNİKTE BULUŞTU

Bağımsız Diyanet-Sen Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliğinin düzenlediği Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Cumartesi günü din görevlileri arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek için yoğun katılımla piknik gerçekleşti. Şereflikoçhisar İlçe Temsilcisi Haydar Aksu’nun ev sahipliğinde düzenlenen pikniğe; Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, Genel Başkan Yardımcıları, Ankara İl Yönetimi, İlçe Müftülüğü personeli ve üyelerimiz aileleri ile birlikte katıldı.
Farklı Sendika üyeleri ve ailelerinin de katıldığı pikniğin birlikteliği tanışmayı kaynaşmayı artırdığını ifade eden Genel Başkanı Faruk Çetin; “Ülkemizde bir süre önce meydana gelen orman yangınları ve sel felaketlerinin birlik ve kardeşlik ruhu ile dayanışma ve yardımlaşma bilinci ile atlatıldığını ve yaraların sarılmaya çalışıldığına dikkati çekerek “Hem güzel Dinimiz hem medeniyetimiz bize yardımlaşma ve dayanışmanın önemini öğretmiştir. Bu tür felaketler ülke olarak birbirimize destek olmamız, düşenin elinden tutmamız gereken zamanlardır. Şükürler olsun gerek orman yangınlarında gerekse Sinop, Giresun ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde Devlet-Millet dayanışmasının en güzel örneklerini gördük. Yaralar hep birlikte sarıldı ve sarılmaya da devam ediyor. Sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”. Bugün Sendikalar toplumu birleştirici, bir araya getirme görevlerini de üstlenmişlerdir, Bizlerde bugün bu görevimizi yerine getirmek için tüm üyelerimizi burada bir araya getirmeye çalıştık, Bağımsız Diyanet-Sen olarak hukukun üstünlüğünü esas alan daha etkili bir sendikal çalışma içerisinde Üyelerine ve tüm Camiaya hizmet etmek için bu kutlu, onurlu ve bağımsız yolculukta; gücünü siyasi ve ideolojik çevrelerden değil, ilkelerinden ve üyelerinden alarak asla taviz vermeden hizmet sendikacılığı yapmaktayız şeklinde konuştu. Ayrıca Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliği olarak daha çok çalışıp hep birlikte daha güçlü olmaya çalışacağız. Çalışmalarından dolayı ilçe temsilcisi Sayın Haydar Aksu Hocama teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
Bağımsız Diyanet-Sen, ilçe temsilcisi Haydar Aksu yaptığı konuşmada: “Diyanet İşleri Başkanlığımız, 129 bin mensubuyla 81 vilayetimizin tamamının yanı sıra Asya’dan Avrupa’ya dünyanın farklı köşelerinde ilim ve irşat çalışmaları yürüten gözbebeğimizdir. Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, mineralleri ezansız bırakmayan tüm hocalarımızdan Allah razı olsun. Camiler ve Din Görevlileri Haftası sizlerin bu çalışmalarının bilinmesi, toplumun farklı kesimlerine ulaştırılması açısından da bir fırsat teşkil ediyor. Maalesef toplumun belli bir kesimi Diyanet İşleri Başkanlığımızın özellikle görev alanının sadece cami ile sınırlı olduğunu düşünüyor. Oysa Diyanet camiamız insanî yardım çalışmalarında, eğitim ve irşat faaliyetlerinde, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde milli bünyemize yabancı sapkınlıklarla mücadelede çok önemli roller üstleniyor. Yaşadığımız onca provokasyona rağmen milletimizin birlik ve beraberliğini korumasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın katkısı göz ardı edilemez. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı gönülden tebrik ediyorum. Bu anlamlı hafta vesilesiyle bizleri bir araya getiren Sayın Genel Başkanımız ve ekibine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Bağımsız Diyanet-Sen Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliğinin düzenlediği piknik’ten dolayı Tüm katılımcılar emeği geçenlere teşekkür etti.
Birlik beraberlik ve din görevlilerinin kaynaşması amacıyla yapılan piknikte din görevlileri stres atarak yeni çalışmalar için motivasyon sağladıklarını belirttiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat