Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BEDAŞ’tan İlçemize 20 Milyon TL’lik Yatırım, Artık Şebekeden Kaynaklı Elektrik Kesintileri Olmayacak

Başkent EDAŞ tarafından ilçemize 20 Milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Yatırım hakkında gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’ye bilgi veren BEDAŞ Müdürü Kadir Ceyhan, söz konusu yatırımın bitiminden sonra ilçemizde büyük çaplı elektrik kesintilerinin yaşanmayacağını belirtti. Çarşamba günü ilçe genelinde yaşanan elektrik kesintisi de bu yatırımın çalışmaları nedeniyle mecburen kesilmesi zorunda kalındı.
İlçemize 2 yıldır görevde bulunan ve 2 yılda ilçemiz ve Evren ilçesi dahil toplam 80 milyona yakın yatırım yapılmasını ekibiyle birlikte sağlayan İlçemiz BEDAŞ Müdürü Kadir Ceyhan, Çarşamba günü ilçemize yapılan 20 milyon TL’lik yatırım çalışması hakkında bilgi verdi.
Çarşamba günü şehir merkezinde elektrik kesintisinin nedeni de, 20 milyon TL’lik yatırım olan alternatif enerji besleme hattının şehir merkezine çekilmesinden kaynaklandı.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü ile sahaya giden Kadir Ceyhan, hem yapılan çalışmaları yerinde inceledi hem de gazetemize söz konusu çalışma hakkında bilgi verdi.
“ÇALIŞANLARIMIZIN ÇARPILMASINI ENGELLEMEK İÇİN ELEKTİĞİ KESMEMİZ GEREKİYORDU”
“Çekeceğimiz hatla şehir merkezimizde bundan sonra büyük çaplı kesintilerin önüne geçecektir. Hem de alternatif bir enerji beslemesi olacaktır” diyen Kadir Ceyhan; “Şehir Merkezi’ne alternatif bir enerji besleme hattı çekiyoruz. Bu enerji besleme hattı, 3 km civarında bir hat. Şereflikoçhisar trafo merkezinden direk şehrimizin ana beslemesi olan dağıtım merkezi 702 kodlu dağıtım binamıza kadar çekiyoruz.
Bu kabloyu çekmekteki amacımız şu; Şehri besleyen ana hatlar yıllardır burada, yapılan kazılarda hasar görmüştür. Bundan dolayı Şereflikoçhisar’ımızda birçok kesinti yaşanmaktaydı. Çünkü kablonun üzerinde oluşan eklerden kaynaklı alan su vb. durumlarda kesintiler olabilmekteydi. Bunu önlemek amaçlı yoğun çabalarımızla aldığımız 20 Milyon TL’lik bütçeyle şehir merkezimize bu hattı çekiyoruz. Ve bu çekeceğimiz hatla şehir merkezimizde bundan sonra büyük çaplı kesintilerin önüne geçecektir. Hem de alternatif bir enerji beslemesi olacaktır.
Çarşamba günü yaptığımız kesintinin amacı, şehrimizin ana kabini olan dağıtım merkezi 702’ye, bu kabloların bağlantısı yapılabilmesi için oraya koyduğumuz hücreleri, barajlara bağlamak amaçlı enerjiyi kesmemiz gerekiyor. Çünkü, enerji bildiğiniz üzere tehlikeli. Elektrik tehlikeli bir hattır. 34.5 kw’lık hat, 1 metreden çalışanlarımızın çarpılmasına yol açabileceği için mecburen şehrimizin elektriğini kesmemiz gerekiyordu.”dedi.
“BÜYÜK KESİNTİLER ARTIK YAŞANMAYACAK”
Şebekeden kaynaklı büyük kesintilerin olamayacağını belirten Kadir Ceyhan; “Yıl sonuna kalmasının sebebi şu; normal şartlarda yatırımlar tamamlanmıştı. Bizlerin yoğun çabalarıyla son anda yatırım programına, Şereflikoçhisar’a diğer ilçelerden artan bütçeden aldığımız 20 milyon TL ile bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle yıl sonuna kaldı. Ve bütçeyle Çarşamba günkü ilk kesinti ile bu bağlantının ilk aşaması tamamlanacak. Yıl sonuna doğru yapacağımız 2-3 saatlik kesinti ile tamamen enerjilendirilmiş olunacak.
Bu çalışmadan sonra bizden kaynaklı artık şehir merkezinde kesinti olmayacaktır. Ama kepçe geliyor haberimiz olmadan yer altında bir kablo koparır veya bir kamyon bir diğere çarparsa elektrik kesintileri olur. Bunun dışında şebekemizden kaynaklı bir kesinti olmayacaktır. Bu envanterlerin hepsi bir mekanik aksama olduğu için periyodik bakımlarımıza da devam edeceğiz. Ama bu kadar uzun süreçli şehrin merkezini etkileyecek büyük kesintiler artık yaşanmayacak.
2 yılda yaklaşık 80 milyona yakın bir yatırım yaptık. Şereflikoçhisar’ın daha öncesinden hiç alternatif hattı yoktu. Alternatif hatları oluşturduk. Şimdi şehir merkezinde alternatif hattı yoktu, onu oluşturduk. 2023’de de hem Şereflikoçhisar’ın hem de Evren’in alternatif hattını tamamıyla alternatif hattını oluşturmuş olacağız. Bu sayede bu elektrik ağıyla artık hem hızlı bir şekilde ve kaliteli şekilde enerji vermeye devam edeceğiz. Tabii ki de arızalarımız olabilir, tabii ki de afet vb. olaylardan kaynaklı elektrik kesintileri olabilir ama artık şebekeden kaynaklı kesintiler minimuma inmiş olacak. Şu anda Şehrimizde iki ilçemizde artık bundan sonra yaşanabilecek kesintiler, şimdilik tarımsal hatlar kaldı. Tarımsal hatlar bize ait değil, 3.şahıslara ait. Onları da uyarıyoruz, bilgilendiriyoruz bakım yapmaları konusunda. Onlarda bakımlarını yaptığında artık kırsalda da kesintiler azalacaktır. Şu anda şehir merkezinde 2-3 aydır hemen hemen hiç kesinti yaşamıyoruz. Tabi yaptığımız çalışmanın ve bakımların bir meyvesidir. Bundan sonraki süreçte bu kabloyla birlikte artık bizim hatlarımızdan kaynaklı kışın yağmurdan, kardan kaynaklı büyük kesintiler olmayacaktır”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat