Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BELEDİYEDEN ESNAFA KİRA MÜJDESİ

İlçemiz Belediyesi Mecliste alınan karar ile Koronavirüs salgını nedeniyle işleri olumsuz etkilenen esnafların kira bedellerini 6 ay erteleme kararı aldı. Esnafın talebi doğrultusunda yapılacak olan kira ertelemesi, ileri tarihte eşit taksitlerle ödenebilecek.
Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3.birleşimi Perşembe günü yapıldı. Toplantıda Belediye’ye ait işyerlerinin kirası 6 ay ertelendi.
Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3.birleşimi geçtiğimiz hafta Perşembe günün yapıldı ve gündem maddelerinin son 6 maddesi de görüşerek bitirilirken Belediye’ye ait taşınmazlarda kiracı olarak bulunan esnafların pandemi nedeniyle kirasını ödemekle güçlük çeken işletme ile faaliyeti durdurulan veya yavaşlatılan esnafların kira ücretleri 6 ay antalya eskort ertelendi.
Şubat ayı meclis toplantısı 3. birleşiminde;
*Sarıkaya Mahallesi 83 ada 7 nolu parselin 5393 sayılı Belediye kanununun 18.maddesinin (g) bendince Sultan Alaaddin (Kurşunlu) camiinin çevre düzenlemesinde değerlendirilmek üzere şartlı bağışın kabul edilmesi oy birliğiyle karar alındı.
*Mülkiyeti Belediye’ye ait taşınmazlarda kiracı olarak bulunan esnafların pandemi nedeniyle kirasını ödemekte güçlük çeken işletme ile faaliyeti durdurulan veya yavaşlatılan esnafların kira ücretlerinin, 6 ay ertelenmesi konusu görüşüldü.
Başkan Çelik, Pandemi nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını belirterek; “ ticari faaliyeti duran ya da işlerin azlığından dolayı zor günler yaşayan Belediye kiracısı olan iş yeri sahiplerinin kiralarının 6öay ertelenmesini, 6ay sonrada belirli taksitlerle geri ödenmesini düşündük. Devlet kurumu ise sıkıntı yoksa ödemesine devam edecek. Ancak esnafsa ve talebi varsa biz bu kiraları 6 ay erteleyeceğiz” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
*Plan ve bütçe komisyonuna sevki yapılan yol tahrip bedellerinin belirlenmesine ait komisyon raporu, oybirliğiyle kabul edildi.
*Tarım, Hayvancılık, Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
*Kadın, Aile, Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
*Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
GÜNDEME ALINAN ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının 4. Ve son birleşimi Cuma Günün yapıldı. Toplantıda, gündem maddesi olarak görüşülmesine karar verilen 2 önerge karara bağlandı. Buna göre;
*Devekovan Mahallesinde 3194 sayılı İmar Kanununun 15.ve16.maddesine göre yapılan ihdas işlemi sonucunda Belediyemiz adına tescil olan 277 Ada 1 Parsel ve 278 Ada 1 Parselin 2886 Sayılı devlet ihale kanununun 45.maddesine göre satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesine oybirliğiyle karar verildi.
*Yine Devekovan Mahallesi 223 ada 1 parsel, 224 ada 1 parsel, 225 ada 9 parsel, 225 ada 12 parsel, 225 ada 13 parsel, 226 ada 3 parsel, 227 ada 1 parsel, 228 ada 1 parsel, 228 ada 2 parsel, 228 ada 3 parsel, 228 ada 4 parsel ve 228 ada 5 parselin şahıs parselleri olduğu tespit edilmiş olup kurumumuz tarafından yapılması düşünülen sosyal tesis alanı, park alanı ve camii alanı olarak düzenlenmesi için belirtilen parsellerin kamulaştırılmasına, oybirliğiyle karar verildi.
*Boğaziçi mahallesinin enerji ihtiyacının kesintisiz giderilmesi yönünde 997 adanın doğusunda bulunan park alanından emniyet mesafesi 20×30=600 m2’lik alandan 3194 sayılı imar kanununun ilgili maddeleri gereğince plan tadilat talebine ait İmar Komisyonun raporu, oybirliğiyle kabul edildi.
*Boğaziçi mahallesi 181008,181009, 181011,181013,181015 ada alanlarında imar plan tadilatı talebi imar komisyon raporu, oybirliğiyle kabul edildi.
Başkan Çelik, gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdirdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat