Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DOKTORLAR EYLEM YAPTI KORiDORLAR BOŞ KALDI

Hekim-Sen, Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları, 17-18 Şubat tarihleri olmak üzere iki gün süreyle iş bırakma eylemi düzenledi. Sendikanın eylemine Acil Servis ve Poliklinikleri, COVID, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışanları hariç tüm sağlık çalışanları katıldı. İlçemiz Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar arasından söz konusu sendikalara üye olan bazı doktorlar da, iki gün boyunca iş bırakma eylemi yaptı.
Hekim-Sen, Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları, 17-18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle iş bırakma eylemi düzenledi.
İlçemiz Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlardan sadece söz konusu sendikalara üye olan bazı doktorlar da, iki gün boyunca iş bırakma eylemi yaptı.
HASTANE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPMADI
İki gün içinde hastaneye muayene olmak için giden ancak muayene olmak istedikleri birim doktorlarının eylemde olmaları nedeniyle muayene olamayan vatandaşlar, gazetemizi telefonla arayarak; Hastaneye muayene olmak için gittiklerini, ancak doktorların eylemde olmaları nedeniyle muayene olamadan tekrar evlerine döndüklerini dile getirerek mağdur olduklarını söylediler.
Konuyla ilgili görüşmek için hastaneye giden gazetemiz muhabirine de, hastane yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.
HASTALAR MAĞDUR EDİLMEDİ
Ancak hastaneyi gezen muhabirimizin edindiği bilgilere göre; Hastaneye muayene amacıyla giden hastalar için, acil servisin 7/24 saat hizmet vermeye devam ettiği, hastaların muayeneleri sırasında eğer gerekli ise eylemde olan doktorların çağırılarak bizzat muayene ettiği, şayet hastaların tedavileri acil servisinde halledilmesi gerekiliyorsa acilde muayene edildiği, böylece hastaların iki gün boyunca mağdur edilmediği öğrenildi.
Ayrıca, ilçemiz Devlet Hastanesinde uygulanan söz konusu “İşi Bırakma” eylemine, sendikaya üye olan bazı doktorların dışında diğer doktorlar ve sağlık çalışanları katılmadı.
İNTERNETTE YAPILAN HABERE GÖRE;
Söz konusu eylemle ilgili internet sitelerinde paylaşılan haberlerde şöyle denildi;
“Hekim-Sen (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası), Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları olmak üzere toplam üç hekim sendikasının ortak eylemine, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) de destek verdi.
Dört ana problemin; özlük haklarının verilmemesi, haksız ve adaletsiz malpraktis cezaları, sağlıkta şiddet ve buna karşı önlem alınmaması ile sistem ve mevzuat hataları olduğunu ifade eden Hekim-Sen, taleplerin yerine getirilmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi kararı alındığını ifade etti.
Sendikanın eylemine Acil Servis ve Poliklinikleri, COVID, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışanları hariç tüm sağlık çalışanları katıldı.
Hekim-Sen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün ve yarın yapılacak olan “Hekim Eylemleri”nde, hekim sendikalarımızla birlikte hekimlerimizin haklarını almak için iş bırakıyoruz. Hak ettiğimizi alacağız. Hekimler insani koşullarda çalışmadığı için eylemde!” ifadelerini kullandı.
Tabip-Sen ise açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Hekime yönelik şiddete son vermek için, iade-i itibar için, özlük haklarımız için, iyi hekimlik için, uygun ve güvenli bir çalışma ortamı için, serbest çalışma imkanının yeniden sağlanması ve SGK ile anlaşma hakkının tanınması için, kaliteli hizmet gerçekçi bir ücret için, hekimliğin icrasında hekimin lider olması için, hekim adayları için, asistan hekimler için, aile hekimleri için, uzman hekimler için, emekli hekimler için iş bırakıyoruz.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat