Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Esnaf; “ Zararımızı Kim Karşılayacak?”

Hafta sonu yağan yağmur sonrası İlçemiz yeni Sanayi Sitesi F Blokta bulunan birçok işyerini su bastı. Milyonlarca lira zarara uğrayan Esnaf Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçemiz yetkililerine sitem ederken, meydana gelen zararı kimin karşılayacağını sordu. Hemen hemen her aşırı yağış sonrası iş yerlerini su bastığını ifade eden sanayi esnafı, önümüzden gelen kış ayı, bir an önce çözüm yolu bulunmalı” çağrısında bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olan İlçemiz Yeni Sanayi Sitesinin yıllardır sorunu olan ve bir türlü çözüm yolu bulunmayan alt yapı sorunu son yağan yağmur sonrası yine esnafın canını yaktı. Hafta sonu bir anda bastıran yağmur sonrası rögarlar taştı, pis su esnafı işyerine doldu. Çoğu marangoz olmak üzere yaklaşık 5 esnafın işyerinde milyonlarca zarar meydana geldi.
YAĞMUR YAĞACAK DİYE UYUYAMAZ OLDUK!
Geçtiğimiz yıllarda da benzer sorunları yaşadığını, yine yağan yağmur sonrası İşyerine su dolduğunu ifade eden Mustafa Atak isimli Mobilyacı; “ ne zaman hava bulutlu olsa korkar olduk. Acaba yağmur yağacak mı? İş yerimizi su basacak mı? Diye. Hafta sonu yağan yağmur sonrası yine işyerimizi su bastı. Sebebi rögarları yağan yağmur suyunu almaması. Her yağmur sonrası aynı sorunu yaşıyoruz. İş yerimizi su basıyor, malzemeler zarar görüyor, birileri gelip geçmiş olsun deyip, iş yerimizdeki suyu çekip gidiyor” dedi.
İLLA DUVAR MI ÖRELİM!
Yaşamış olduğu talihsiz olay sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sitem eden Atak; “Sayın yetkililer gelsinler, halimizi görsünler. Bu perişanlığı her yağan yağmur sonrası yaşamaktan bıktık. Yapılacak bir şey varsa yapsınlar, yapmayacaklarsa; bize dükkanınıza duvar örün desinler duvar örelim. Arabamız girip çıkmasın. Burada 3-5 dükkan zarar gördü. Esnaf işi aldı, kaporasını aldı, malı hazırladı, ama yağan yağmur hazırlanan ürünlere zarar verdi. Bu esnaf ne yapacak? Yalan çıkacak, adı sahtekar olacak. Burada meydana gelen zararı kim karşılayacak? Allah aşkına şu rögarlara bir baksınlar. Su gitmiyor. Her taraf tıkalı. Kimse gelip te halimizi merak etmiyor. Bu su baskını ilk değil, bu gidişle sonda olmayacak. Buna kalıcı bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olan alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarında önümüzdeki günler her hangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat