Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Hafta sonunda vatandaşlar iki gün sokağa çıkmadı

Hafta sonunda uygulanan Sokağa Çıkma Kısıtlaması nedeniyle Cuma günü manav ve alışveriş merkezlerinin önünde yoğun kalabalıklar oluşurken Fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün zorunlu ihtiyaçlar haricinde vatandaşlar sokağa çıkmadı,  çoğu iş yerleri de kapalı olurken cadde ve sokaklar boş kaldı.

 

Ülke genelinde hafta sonu Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayan ve Pazartesi günü saat 05.00’de sona eren sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

İlçemizde de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar yasağa uyarak iki gün sokağa çıkmazken çoğu işyeri kapalı kaldı.

EKMEK ALMAK İÇİN FIRINLARIN ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Hafta sonunda sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle bir gün önceden yani Cuma günü özellikle akşam üzeri fırınların önünde ekmek almak için uzun kuyruklar oluştu.

KISITLAMADAN MUAF TUTULAN İŞYERLERİ AÇIKTI

Hafta sonu uygulanan kısıtlamadan muaf tutulan bazı işyerleri açıktı. Buna göre;

*Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterdi.

*Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gitti.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yaptılar.

*Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan seks hikaye bayileri açıktı.

*Lokanta ve restoran tarzı seks hikayeleri işyerleri, yine 10.00-­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sundu.

EMNİYET VE JANDARMA GÖREVLİLERİ DENETİM YAPTI

İlçe Emniyet görevlileri ile İlçe Jandarma görevlileri, hafta istanbul escort sonunda gerek ilçe merkezinde gerekse çevre mahallelerde denetim yaparak asayiş güvenliğini sağladılar.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat