Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Hirfanlı Baraj Gölü sahilinde temizlik çalışması yapıldı KAYMAKAM DA ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

Evren Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Temiz Evren” projesi kapsamında Hirfanlı Baraj Gölü sahilinde temizlik çalışması yapıldı.

Bu yıl ilk defa başlatılan söz konusu proje kapsamında Evren ilçesi Hirfanlı Baraj Gölü sahilinde ve mesire alanında yapılan temizlik çalışmasına, Evren Kaymakamı Murat Demirbilek de katılarak bölgenin atıklardan temizlenmesi ve doğal yaşamın korunması adına farkındalık oluşmak için öğrencilerle ve öğretmenlerle çöp topladı.

Kaymakam Murat Demirbilek, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında da: “Bugün bir farkındalık oluşturmak adına Evren’imizin en güzel yerinde, sahilde çevreyi kirleten insanlara bir mesaj vermek için bu etkinlikte buluştuk. Ankara’nın sahil yüzü Evren’in doğasını ve sahilini korumak adına başlatmış olduğumuz bu çalışma ile sahip olduğumuz güzellikleri gözden kaçıran insanlarımıza bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kirletilmiş bir doğayı temizlemekten ziyade çevremizi kirletmemeye özen göstermeliyiz. Özellikle pandemi sürecinde kullandığımız maskeleri ve eldivenleri ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan atık kutularına atmalıyız. Çevre temizliği çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan temizlik çalışmalarının ardından toplanan çöpler, Evren Belediyesi’nin çöp araçlarıyla alınarak katı atık toplama alanına götürüldü.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat