Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizde Sağlık Haftası Kutlandı

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası, bu yıl da tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlanmaktadır. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çarşı merkezine kurulan stantta; Sağlıklı yaşam, kanser taramaların önemi, diyabet, ana çocuk sağlığı, aşının önemi, bulaşıcı hastalıklar, sigaranın zararları, tansiyon ölçümleri yapıldığı gibi çocuklara diş sağlığın hakkında bilgi vererek diş fırçası ve macunu hediye edildi.
Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası, bu yıl da tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de kutlandı.
Toplumun sağlık bilincinin artırılması, hastalıklar meydana gelmeden önlenebilmesi, koruyucu hekimliğin daha etkin sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi konusunda halkı bilgilendirme – bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Halk Sağlı haftası nedeniyle ilçemizde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından çarşı merkezine stant kuruldu.
Stantta vatandaşlara; “sağlıklı beslenme, obezite, diyabet, ana ve çocuk sağlığı, kalp sağlığı, inme, prostat kanseri, fiziksel aktivite ve intiharı önleme” konuları hakkında bilgi verildi, broşür dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlara şeker ve tansiyon ölçümü, kemik ölçümü ve şeker ölçümü, obezite taraması ve yağ ölçümü ile tansiyon ölçümü ve hipertansiyon taraması da yapıldı, sigaranın zararları anlatıldı.
Standı ziyaret eden çocuklara da diş sağlığı hakkında bilgi verilerek diş macunu ve fırçası hediye edildi.
İlçe Sağlık Müdür Vekili Uzm.Dr.Murat Özcan koordinatörlüğünde ilçe Sağlık personelleri tarafından açılan standı; Kaymakam Zafer Engin ve Belediye Başkanı Memiş Çelik’te ziyaret ederek hafta nedeniyle yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat