Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi İlçemizde de Uygulandı – İLÇEMİZDE 386 ÖĞRENCİ PROJEDE YER ALDI

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarıyla finanse edilen ve Pikolo Derneği’nin uygulama ortağı olduğu “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Projesi, ilçemizdeki Sosyal Destek Merkezlerinde (SDM) uygulandı. İlçemizde 386 öğrencinin yer aldığı projenin kapanış etkinliği gününde de tören düzenlendi. Törene, ilçemiz protokolü de katıldı.
“Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Projesi, Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de uygulandı. Proje kapsamında, dersler verildi ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlendi.
Proje sayesinde, “Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı” kapsamında, mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte göçe katılan çocukların işten el çektirilerek eğitime kazandırılmalarının amaçlandığı belirtildi.
Söz konusu projede ilçemizde, Evren ilçesinde ve Şekerköyü mahallesinde bulunan işçiler olmak üzere toplam 386 öğrenci yer aldı.
1 Temmuz 2022 tarihinde başlayan söz konusu projenin kapanış etkinliği 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü Kadıncık Sosyal Destek Merkezi alanında gerçekleştirilirken 4 Eylül 2022 Pazar günü de sona erdi.
Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü düzenlenen kapanış etkinliğinin ardından da 3 gün boyunca TRT Belgesel çekimleri yaptı.
TRT ekibi tarafından Resim Öğretmeni Şükriye Kantaroğlu’nun ders anlatırken hem görsel sanatlar dersi işleyişi hem de öğrencileri hatta çadırda yaşayan öğrencilerin yaşamları çekildi.
Bu çekimin bir ayağının da Urfa’da çekileceği belirtildi çünkü, çocukların ev yaşamları ile okul yaşamları belgesele konu olacağa söylendi. Belgeselin de, Aralık-Ocak ayları gibi TRT Belgeselde yayınlanacağa ifade edildi.
KAPANIŞ ETKİNLİĞİ
31 Ağustos 2022 Çarşamba günü Kadıncık Sosyal Destek Merkezi alanında gerçekleştirilen söz konusu projenin kapanış etkinliğinde, 2 ay süren eğitimde yapılanlar katılımcılara aktarıldı.
Düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkan Vekili Halil Albay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Şube Müdürleri Murat Turan, Murat Özbek ile Mehmet Aydın ve proje ortakları katıldı.
Törende, açılış konuşmaları yapıldı. Ve söz konusu projenin;
“2021 yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamındaki yapılan çalışmalarda aktivitenin yürütüldüğü yere ve zamana göre iki farklı metodoloji uygulanmaktadır. Bu metodolojiler yaygın ve örgün eğitim dönemlerini kapsamaktadır.
Sosyal Destek Merkezlerinde çocuklar için 08:00’den 16:00’ya kadar akademik, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlendi. Akademik faaliyetler için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan modüller kullanılırken, sosyal ve kültürel faaliyetler için hazırlanan PSS, Sağlık ve Güvenlik Kültürü ve bölgesel geziler gibi farklı eğitsel araçlar kullanıldı.
Düzenlenen etkinliğe katılım gösteren ve sundukları katkılar için Kaymakam Zafer Engin’e, Belediye Başkan Vekili Halil Albay’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan’a teşekkür ederiz” denildi.
Törenin sonunda projede emekleri olanlara plaket verilirken resim öğretmeni Şükriye Kantaroğlu da kendi yaptığı Atatürk resmini proje ortaklarından Pikolo Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ömer Dede’ye hediye etti.
Daha sonra projenin uygulanması sırasında 2 ay boyunca resim öğretmeni Şükriye Kantaroğlu’nun öğrencilerle birlikte yaptığı resimler hazırlanan serginin gezilmesinden sonra sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat