Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

KULİSLERİ HAREKETLENDİREN İDDİALAR, İLÇE SİYASETİ HAREKETLENİYOR MU?

2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere aylar kala ilçe siyaseti hareketleniyor. Ak Parti tarafında şuan 4 kişinin isminin geçtiği aday adaylığı konusunda, CHP tarafında ise Mustafa Koçak’ın Aday olacağı, Ak Parti ile ittifak halinde olan MHP’nin İse bu seçimde ilçemizin Belediye Başkanlığının kendilerine verilmesi için beklentilerin olduğu, İYİ Parti’de ise İlçe Başkanlığı konusunda bir takım sıkıntıların yaşandığı, 1 kişinin ise Bağımsız aday olarak seçime gireceği konuşulmaya başlandı.
2024 Mart ayında yapılaması planlanan yerel seçimleri daha 7 ay gibi bir süre olmasına rağmen ilçe siyaseti son günlerde bir takın iddialar ile çalkalanmaya başladı. En çok konuşulan konuların başında kurulduğu günden bu yana İlçemizi kazanan ve İktidar partisi olan Ak Parti konuşuluyor.
Ak Parti tarafından mevcut Belediye Başkanı Memiş Çelik’in yanı sıra mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan’la birlikte eski İlçe Başkanı Sait Başaran ve bir daha önceden Belediye Başkanlığı yapmış olan Ferda Polat’ın isimleri zikrediliyor.
ZORLU SÜREÇ BAŞLIYOR!
Son günlerde kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında Ak Parti’nin ilçemiz Belediye Başkan adayı ve İlçe Başkanlığı konuşuluyor. Mevcut İlçe Başkanı Erkan Seyhan’ın görevini bırakacağı önümüzdeki seçimde Belediye Başkan Aday Adayı olacağı, bunun yanı sıra yine Ak Parti eski ilçe Başkanı Sait Başaran’ında Adaylık yarışına katıldığı, yine bir dönem Ak Parti Belediye Başkanlığı yapan ve o dönem hakkında FETÖ ile ilgili bazı iddialar olan Ferda Polat’ın da aday adaylığı için kulis çalışmaları yaptığı kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.
İlçe siyasetini yakından takip eden kişiler ise farklı farklı yorumlar yapmaya başladılar. Kimileri Ak Parti’de bu güne kadar aynı kişinin ikinci kez aday olarak gösterilmediğini, ancak yaptığı olumlu çalışmalar sonrası istisnaların kaideyi bozacağını, Ak Partide bu güne kadar tercihlerde geçmişte yapılan çalışmalara bakılarak, kamuoyu tarafından sevilip sevilmediği, hakkında olumsuz düşüncelerin olup olmadığı, aday adaylığı konusunda bu kriterlerin çok önemli olduğu, öte yandan gerek Genel Merkezin, gerek il Başkanlığının gerekse Cumhurbaşkanının “en iyi adayı bulmak için Tüm Türkiye’yi tarıyoruz” açıklamasındaki en iyi aday kriterinin ne olduğu ise merak konusu.
Ak Parti tarafından genellikle Ankara’da siyasi lobisi güçlü olan kişinin adaylığı biraz ağır bastığı iddia edilse de, bu yönde zaman zaman tüm Türkiye ile birlikte ilçemizde zaman zaman anket ve kamuoyu araştırmaları yapıldığı, telefonla yapılan anketlerde; “ Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?, Belediye Başkanından Memnun musunuz? Kimi aday olarak görmek istersiniz? Gibi bir çok farklı soruların sorulduğu ve bu yönde çeşitli saha çalışmalarının yapılarak en doğru kişinin aday yapıldığı göz ardı edilmezken, Ak Parti’de kimin aday olacağı ise merak konusu.
CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE İBRE DEĞİŞİYOR MU?
Öte yandan iktidar partisinin karşısında en güçlü parti olan Cumhuriyet Halk Partisinde de benzer gelişmeler yaşanıyor. Uzunca bir süredir Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’nın 2024 Mart ayında yapılacak olan seçimlerde CHP’den Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulsa da birkaç ay önce yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda beklenilen başarının elde edilememesi ve ilçemizde beklenilenin desteğin bulunamaması sonrası adaylık konusunda çekimser kaldığı, bunun yanı sıra yine aynı partide görev alan ve halen Şereflikoçhisar Kırsal Kalkınma Hizmetler Şefi Mustafa Koçak’ın adaylık için isminin geçtiğini siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı.
MHP’DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR!
Yine Cumhur İttifakının ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisinde ise belirsizlik ve beklenti sessizliğini koruyor. Cumhur İttifakının kurulması sonrası Belediye Başkan adaylığının Ak Parti’ye verilmesi, MHP tarafından rahatsızlıkları artıyor. Bu güne kadar ittifakta kendilerine Belediye Başkan adaylığı verilmeyen MHP tarafı 2024’te yapılacak olan seçimlerde Başkan adaylığının kendilerine verilmesi gerektiğini ifade ettikleri ve bu yönde beklentiler içerisinde oldukları öğrenildi. Her ne kadar oy oranına bakılırsa arada uçurum denecek kadar oy farkı olan Ak Parti ve MHP arasında her sonuca rağmen bu seçimlerde İlçemiz Belediye Başkan adaylığının kendilerine verilmesini gerektiği ve bu yönde bir takım çalışmalar yapıldığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.
İLÇE BAŞKANI MI ARANIYOR?
Öte yandan yine İlçemiz Milliyetçi Hareket Partisinde İlçe Başkanlığı için bir takım girişimlerin yapıldığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Mevcut Başkan Yaşar Şahin’in sağlık sorunları nedeni ile görevi bırakmayı düşündüğü, bunun yanı sıra bazı kişilerin ise İlçe Başkalığı için ismini telaffuz edildiği öğrenildi. Şua için MHP eski İlçe Başkanı Ayhan Çetin ile birlikte Savaş Demirez’in de ismi kamuoyu tarafından sık sık telaffuz ediliyor.
İYİ PARTİ’DE ORTAM KARIŞIK
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile İttifak halinde olan İYİ Parti’de ise seçimlerin kaybedilmesi sonrası adeta ortalık karıştı. Genel Başkanların bir birlerini karşı sarf etmiş oldukları ağır eleştiriler sonrası ittifak koptu. Yukarıda yaşanılan tartışma ilçemizde de yaşanılınca, İYİ Parti ve CHP arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Şuan anda İYİ Parti İlçe teşkilatı sessizliğini korurken, ilçe Başkanlığında bir takın çatlakların oluştuğu, bazı kişilerin İlçe Başkanının değişmesi gerektiği yönünde sıkıntılarını dile getirmeye başladığı iddialar arasında yer aldı.
ŞEREFLİKOÇHİSAR’DA BİR İLK Mİ YAŞANACAK?
Siyaset tarihinde İlçemizde bir ilk yaşanacak gibi. 2024 Yerel seçimlerinde Millet İttifakından Belediye Başkan adayı olan Ercan Ertürk Alıcıoğlu’nun önümüzdeki seçimlerde bağımsız aday olacağı ve seçime gireceği siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı. Bu yönde Alıcıoğlu her ne kadar bir açıklama yapmasa da ilerleyen günlerde bu yönde açıklama yapması bekleniyor.
DEVA’DA İLÇE BAŞKANI RESMEN DEĞİŞTİ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masaya ortak olarak seçime giren DEVA Partisinde ise İlçe Başkanı resmen değişti. Kurucu İlçe Başkanı Güray Özcan’ın Milletvekilliğine aday aday olması ve umduğunu bulamaması sonrası yeniden partiye dönüş yapmadı. O dönem İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Musa Gündoğan’ın vekillik yaptığı İlçe Başkanlığında, yaklaşık 15-20 gün önce kongre yapılmadan İlçe Başkanı olarak atandığı öğrenildi.
GELECEK VE MEMLEKET PARTİSİ SESSİZ!
Siyasette en sessiz olan Parti ise Gelecek ve Memleket Partisinde yaşanıyor. Her iki partide şuan sessizlik hakim. 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde Memleket Partisi İl Başkanı Mahmut Celal Ünsal’ın ilçemiz Belediye Başkanlığı için aday olacağı konuşulmaya başlandı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat