Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongresi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin toplantı salonunda yapıldı. Blok listeyle seçime gidilen kongre, Salı günü saat 11.00’da yapıldı. Kongre sonunda gerçekleşen seçim sonucunda da Mustafa Alıcı, güven tazeleyerek tekrar Başkan seçildi.
Kongreye; CHP Bölge Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, daha önce 3 dönem Milletvekilliği yapan Levent Gök, eski il Başkanı Adnan Keskin, CHP Evren ilçe Başkanı Aysel Alpaslan katıldı.
Kongrede ilk olarak Divan Başkanı CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün Doğan, Katip üyesi Hüseyin Güçlü ve divan üyesi de Dilek Karacan oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede, 21.12.2019-06.08.2023 dönemi Yönetim Kurulu çalışma ve hesap raporları, Dilek Karacan ve Mustafa Koçak tarafından okundu. Daha sonra raporların ibrazı yapılarak oy birliğiyle kabul edildi.
KONUŞMALAR;
İlk konuşmayı eski il Başkanı Adnan Keskin yaptı. Keskin konuşmasında; “Çok önemli bir seçim geçirdik. Bu seçimde, seçim konjektörü olarak söyleyeceksek seçimi kaybettik. Ama seçim Türkiye’de eşit şartlar altında yapılmıyor. Çok yoğun bir baskı var. İllegal kara para piyasada cirit atıyor. Satın almalar, insanlara çeşitli yönleriyle baskı yapmalar, sahte bilbordlar, Kılıçdaroğlu PKK’yla işbirliği yapıyor, PKK gelecek, o gelecek, bu gelecek.. Sonuç Türkiye çok büyük bir ekonomi dar boğaza girdi. Türkiye’de satılmayan hiçbir şey kalmamıştı, bugünlerde son günlerde aldığımız istihbaratlarda, THY’dan tutunda Ziraat bankası, Halk bankasına kadar satışlar için araplarla görüşmeler devam etti ve bu görüşmeler neticesinde artık kendi Ülkemizde yabancı olarak yaşayacağız. Bu ülkenin gerçek sahipleri Suriyeliler, Afganlılar ve Türkiye’nin en kıymetli yerlerini satan alan Katarlar, Sudi Arabistanlılar bu Ülkeye hükmedecekler.
Yerel seçimlere çok az kaldı. Şereflikoçhisar İlçe Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi adayı dışında konacak herhangi bir adayı asla ve asla kabul etmeyin. Buranın Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili olmalı.”dedi.
*Bölgemiz CHP Milletvekili Gamze Taşcıer; “Bir seçim süreci yaşadık, istediğimiz sonucu elde edemedik. Hepimizin çok ciddi hayat tecrübesi oldu. Çünkü ilk defa belki CHP’nin siyasi tarihi içinde çok partili sisteme geçtiğimiz günden bu yana ilk defa iktidar olacağımıza bu kadar inanmış, bu kadar yaklaşmıştık. Dolaysıyla bu hayalin gerçeğe dönüşmemesi her birimizde çok ciddi hayal kırıklığına sebep oldu.
Parti içinde farklı görüş ayrılıklarının olduğu ve bunların dile getirildiği süreçten geçiyoruz. Fakat hiçbir arkadaşımızın görüşlerinden dolayı kendi gibi düşünmediği için farklı bir pozisyona konumlandırmasını ben partinin gençlik kollarından gelmiş biri olarak kabul etmiyorum. Zaten bir avuç insanız. Zaten bir arada daha da çok dayanarak durmamız gereken bir süreçte lütfen birbirimizi kırmadan, incitmeden bu süreci, hatalardan ders çıkarak partimizi yerelde iktidara taşıyacak boyuta hep birlikte getirelim.
Cumhuriyet Halk Partisi devrimlerin partisidir. Bu devrimin yapılacağa yerler bu kongrelerdir. Güzel günlere olan umudumuzu hiçbir zaman kaybetmiyoruz. CHPLi olmak en zor zamanı umudu hiçbir zaman kaybetmemek demektir”dedi.
*Parti Meclis üyesi Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıalaka; “Ben 3 dönem Milletvekilliği yaptım. Defalarca Şereflikoçhisarımızın sorunlarını gündeme getirdim. Ama bugün bakıyorum ki bir arpa boyu kadar yol kat edilmiş değil. Bunun yolu, sorunları dile getirmek, çözüm önerilerini sunmaktan değil, yerelde iktidara gelmekten geçiyor. Yerel iktidara gelecek olan güçlü kadroyu da bugün bu salonda görüyorum. Yani Şereflikoçhisarımıza da, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikecek bu iktidarın kadrolarını bu salonda görüyorum. Biliyorum ki bu kongremiz bu irademizi daha da güçlendirmeye vesile olur.” Dedi ve iktidar partisini de eleştiren konuşmasının ardından konuşmasını sonlandırdı.
*Daha önce Milletvekili olan Levent Gök; “Koçhisar benim için özel bir ilçe. Daha önceki görevlerimizde ilişkilerimiz sürdü, devam etti. Koçhisarın sorunlarını meclise taşımaya gayret ettik. Soru önergeleri ve Bakanlara verdiğimiz önergelerle elimizden gelen çabaları göstermeye çalıştık. Dilerim Milletvekilliğimiz boyunca sizleri memnun etmişizdir.
Önemli bir seçi sonucunu yaşadık hep beraber. Herkes çok çalıştı. Hepimiz iktidarı yakaladığımızı düşündük. Artık iktidar olabileceğimizi hepimiz içimizde iyice yerleştirdik ama olmadı. Tabi hayal kırıklığını hepimiz yaşadık. Ne yapmalıyız? Benim size naçizane tavsiyelerim var. Siyaset bir iddia işidir. CHP’nin aldığı seçim sonuçlarından sonra toplumda iktidara yakın medya kuruluşları da CHP’ye yönelik ağır saldırılar, ağır değerlendirmeler olarak büyük bir itibar suikastı yapılıyor CHP’ye karşı. 6-7 ay sonra yerel seçimlerin olacağını bilen iktidar bu sayende CHP’nin içindeki tartışmaları körüklemeye, bunlardan kendine bir sonuç çıkarmaya çalışıyor. Cumhuriyet Halk Partisinin kendisine düşen görev; bu tartışmaların iktidarın tuzağına düşmemektir.
Seçim kaybettiğimiz hiçbir parti bugün ayakta yoktur Cumhuriyet Halk Partisi ise dimdik ayaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde umutsuzluğa asla yer yoktur. Umutsuz olan buradan çıksın eve gitsin. Bizim işimiz umutla.
Bugüne kadar ilçe Başkanımızın yaptıklarının birinci derece ben tanıyım. Çok çabaladı, halen çabalıyor. Bundan sonrada aynı gayreti göstereceğine eminim. Bugünde aday kendisi. Artı bir parayla ilçe Başkanlığını görevini sürdürmekle her ilçede nasip olmaz. Kendisini ve yönetimini kutluyorum. Herkes burada bir çıkar beklemeden. Sadece Koçhisar’ın ve Ankara’nın güzelleşmesi için Türkiye’nin menfaati için çaba gösterdi. Hepinizi ülkenizi ve partinizi seviyorsunuz o yüzden buradasınız. Koçhisar’ımızı sahip çıkmak hepimizin görevidir. CHP’nin çok değerli birikimli isimleri vardır. CHP büyük bir ailedir. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. “şeklinde konuştu.
*Tekrar Başkanlığa aday olan Mustafa Alıcı; “Ulusal bağımsızlığı kazandıran, modern Türkiye’yi yaratan, Ülkemizi demokrasiyle tanıştıran bir partidir CHP. CHP Milli mücadeledir, bağımsızlıktır, bilim ve eğitim reformudur. Kadın, erkek eşitlidir. Demokrasidir, sosyal adalettir. Kısaca CHP’nin kökleri Türkiye’nin temelleridir.
Evet, biz yola çıkarken; “bir umut var” dedik. Bu umut Şereflikoçhisar’da, CHP’liler olarak halkın devrimcisi olarak siyasete nüfuz edecek. Çünkü, halk için çalışacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Namuslu, kul hakkı yemeyen, yolsuzluk yapmayan, devleti soymayan insanların ülkemizi yönetmesini istiyoruz. Onun için bir umut var diyoruz.
İlçemizde, Ülkemizin içinde merkeziyetçi, halktan kopuk ve otoriter yönetim anlayışına karşı, demokratik ve katılımcı yerel yönetim anlayışı esas olacaktır. Bizim yerel yönetim anlayışımız ilçemiz sınırlarındaki Hirfanlı barajındaki suyun Konya ovasını sulama Projesi yoktur. Çiftçilerin yararlanması Projesi vardır. ABB’nin CHP Şereflikoçhisar Kırsal Kalkınma Ekibinin Acıkuyu, Şanlıkışla çiftçilerine tarlalarını sulamak için kapalı devre borulama sistemiyle gerçekleştirdiği su getirme projesidir. Ve bu proje daha da genişletilecektir. Şereflikoçhisar sınırlarında olan Hirfanlı barajına yakın tüm tarlaların kapalı devre su sistemi ile sulanması için mücadele edeceğiz. Şereflikoçhisar’ın sorunlarına, hemşerilerimizin politika yapım süreçlerine katılımı sağlanarak birlikte çözüm üreteceğiz. Katılım, uzlaşı ve işbirliği temel yönetim anlayışımızdır.
Şereflikoçhisar’ın geleceğini etkileyecek önemli projeleri tüm paydaşların ve yöre halkının karar süreçlerine katılımını sağlayarak gerçekleştireceğiz. Hassas durumlarda projeleri meslek odalarının sivil toplum örgütlerinin ve yöre halkının onayından geçerek hayata geçmesini sağlayacağız.
Biz şunu yapmayacağız mevcut Belediye Başkanın yaptığı gibi çimlerin üzerine beton atıp onu da yeşile boyamayacağız. Belediye Başkanı en son olarak 9 martta ilçenin tek nefes alma noktası olan Atatürk parkına Muhtarlık bürosu açmak için iş makinaları ile parka girmeye çalıştı. CHP İlçe başkanı ve yöneticilerinin yerinde müdahalesi, Ankara Milletvekilimiz Levent Gök’ün Kaymakam ve İçişleri Bakan yardımcısını devreye sokmasıyla proje iptal ettirilmiş, iş makinaları parkı terk etmiş ve Atatürk Parkı Betonlaşmadan Kurtulmuştur. Sayın vekilimize teşekkürlerimizi ilçem adına sunarım.
Şereflikoçhisar CHP olarak olarak biz Her zaman umut vardır derken Umudun yeşili, insanı, doğayı sevmek ve haksızın karşısında haklıyı savunmaktır.
Şereflikoçhisar ilçe örgütü ve gönüldaşlarımın ilkeli duruşu başarıya giden yolun en temel taşı olacak, yaşasın bağımsız Türkiye.”dedi.
SEÇİM YAPILDI
Konuşmalardan sonra seçim yapıldı. Seçim sonucunda, 63 Oy alan Mustafa Alıcı tekrar Başkan seçildi. Yönetim kurulu da; Süleyman Açıkel, Osman Alıcı, Kahibe Akar, Ercan Coşar, İbrahim Güzel, Ramazan İlgili, Anıl Egemen Kale, Mustafa Koçak, Can Karacan, Gülçin Oymak, Ayşe Sezginer ve Hilmi Yalım.
İl Delegeleri de; Mustafa Alıcı, Taner Akkaya, Faruk Eskici, Eray Küçük ve Ramazan Yılmaz seçildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat