İlçe Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Şereflikoçhisarlılar Dayanışma ve Kültür Derneğiin (ŞEDER) organizesiyle düzenlenen kahvaltılı toplantıda, hemşehrilerimiz bir araya geldi. Toplantıda derneğin gelişmesi için neler yapılır konusu tartışıldı.
“Şereflikoçhisar için neler yapılabilir?” konusu üzerinde istişare edildiği toplantıya; Belediye Başkanı Memiş Çelik, ŞEDER Başkanı Okan Çağan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım, Memleket Partisi İlçe Başkanı Bayram Görkem, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hakan Ataç, Oda Başkanları, Muhtar Derneği Başkanı Öztekin Kacar, Mahalle Muhtarları ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
AÇILIŞ KONUŞMALARI;
Toplantıda ilk olarak açılış konuşması yapan ŞEDER Başkanı Okan Çağan; “Aramıza katıldığınız için ayrıca bu toplantıyı düzenleyen Belediye Başkanımız Memiş Beye, oda başkanlarımıza, muhtarlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, katılan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu toplantının benzerini Ankara’da yaptık. Amacımız, hemşehrilerimizi bir araya getirerek kaynaşmasıdır. Bu anlamda çok büyük önem teşkil ediyor. Bundan da olumlu görüşler aldık. Buna ihtiyaç olduğunu gördük, Dernek olarak şunu söylüyoruz; Koçhisar’da bir siyasetin içinde olabilir ama Koçhisar dışına çıktığımız zaman ortak paydamız Şereflikoçhisarlı olmamız. Onun içinde birlikteliğimizi pekiştirmek, dışarda güçlü olduğumuzu göstermektir.
Derneğimizden de kısaca bahsetmek istiyorum; Derneği devraldığımızda 2 ay pandemi vardı. Böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Kaynaşma toplantısı düzenleyecektik, düzenleyemedik. Pandemiden dolayı insanlar zor durumda kaldı. Kumanda dağıttık. Koçhisar’ın içinde de 500-600 koli dağıttık. İlçe Başkanlarına liste gönderdik. Cevap verende oldu, vermeyende oldu. Sayın Turgut Beye teşekkür ediyorum, buraya da gönderdi. Bunun dışında İlçemizde Güneş enerjisi ile ilgili bir panel düzenlemek istiyorduk ama maalesef olmadı inşallah yeni yönetimimizde elimizden geleni yapacağız. Yazın iftar yemeği yaptık. Gece düzenlemeyi düşünüyoruz. 10 bin bilet bastırmayı düşünüyoruz. Bunun için özellikle Belediye Başkanımızdan, oda başkanlarımızdan, siyasi başkanlarımızdan desteklerini bekliyoruz. Sizin de bizden beklentiniz, sıkıntınız varsa söyleyin” dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik’te; “Dernek Başkanımız bizi ziyaret etti. Biz, Şereflikoçhisarlılar olarak Ankara’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İlçede de siyasi parti başkanlarının, oda başkanlarının, muhtarların olduğu bir toplantı yapmak istiyoruz dediler. Biz de kendilerine, bizim ev sahipliğinde sizleri ağırlayalım dedik. Kendisi sizleri davet etti. Dernek olarak hep beraber istişare kaynaşma toplantısı yapalım dedik. Sizler de söz alacak, talepleri söyleyeceksiniz” şeklinde konuştu.
TOPLANTIYA KATILANLAR SÖZ ALDI
Kısa bir kahvaltı molasından sonra toplantıya katılanlar söz alarak, “Şereflikoçhisar olarak ne yapılmalı?” konusunda fikirlerini söylediler.
ŞEDER Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Celal Ünsal; “Şereflikoçhisarlı olarak tabiiki derneğimizin binası yok. Bu tür hemşehri dernekler Ankara’da bir mekana sahip. Şereflikoçhisarlı hemşehrilerimizin Ankara’da cenazesi oluyor, düğünü oluyor, nişanları oluyor ama yer yokluğundan bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunları gidermek adına bir yer alınması gerekiyor. İlçeden Ankara’ya gelen bazı hemşehrilerimiz barınma sorunu yaşıyor, yurt sorunu yaşıyorlar. En azından o mekanda bir sekretarya kurup bilgileri toplamak, yardımcı olacak arkadaşlara yönlendirmek adına, bu tür şeylere ihtiyacımız var. Bunu Okan beyin karşılaması mümkün değil. Kendisi çok ağır bir yükün altına girdiği için tebrik ederim. Bunları da zaman içinde çözebileceğine inanıyorum. Ancak Şereflikoçhisarlı olarak bizler, Şereflikoçhisar’daki yönetim kadrosunun önemli derecede katkılar sağlayacağına inanarak bunu gerçekleştireceğine inanıyorum”dedi.
Dernek Başkanı Okan Çağan; “Evet dernek olarak Ankara’da bir yerimiz yok. Büyükşehir’den istediğimizde ya da başka ilçe Belediyelerden istediğimizde il derneklerine, il federasyonlarına veriyoruz diyorlar. Büyükşehir’e gittiğimde 6 bin metre yer gösterdi. Ben de kendilerine, “Ben Şereflikoçhisarlıları 6-7 bin metreye sığdıramam dedim ve onlara teşekkür ettim. Yani bir dernek olarak yer sahibi olması gerekiyor. Aslında zor bir olay değil. Önemli olan herkese ulaşmak gerekiyor. Çok kişiye ulaşırsak hedefimize ulaşmamız biraz daha sağlam olur. Başkanımız siyaseten ve ben çalışırsak hızlı bir şekilde ilerleriz. Oda Başkanlarımızdan özellikle muhtarlarımızdan istiyoruz. Katılımda önemli. İftara gelmeyenler oldu. Geceye farklı iftardan. Eğer bize katkı sağlar, destek sağlarsanız bütün Şereflikoçhisarlılar adına mutlu olurum. Bir daha geleceğiz, görüşmelerimiz olacak. Bu anlamda destek bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik de; “Şereflikoçhisar’ımızın derneğinin düzenlediği birçok toplantılarına katıldım. 25 yıl önce Ankara’da bir toplantıda derneğe bir yer alınması gündeme geldi. Ama 25 sene hiçbir ivmede kazanılmadı. Benim bir tavsiyem olacak dernek başkanımıza. Biz dernek binasından önce Şereflikoçhisar derneğinde öncelikle güveni tesis etmemiz lazım. Derneklere genellikle şu gözle bakılıyor; Siyaseten belli bir yerlere gelmek için kullanılan sivil toplum örgütleri. Mesela dernek başkanı olan insanlar, belli bir ideolojiye sahip oluyor. Kendi etrafındaki partilileri toplayarak burada bir girişimde bulunuyor. Yani tamamen siyasi poz vermiş oluyor. Ve 25 yıldır Şereflikoçhisarlılar derneği bir adım yol alamadı. Bu sadece size nasır değil. Sizden önceki hangi partiden olursa olsun bir dernek Başkanı görev aldı, faaliyetlerini sürdürdü ama hiçbir başarıyı sağlayamadı. Benim sizden özellikle iştiramım şu; eğer bu dernekte 4 bine yakın üye var. Bina yerine öncelikle birlikteliği tesis etmektir. Mesela, Yönetim kurulu üyelerini her partiden bir kişi, kendini Şereflikoçhisar’a adamış kişilerden akil insanlardan olmalı. Birinci hedefimiz Şereflikoçhisar. Siyaset memlekete hizmet etmek için yapılır. Şereflikoçhisar’ın gelmişini, kültürünü, eğitimiyle, ekonomisiyle her yönüyle geliştirmek için mücadele etmek lazım. Biz ancak böyle başarırız. Dernek hiçbir siyasi partinin menfaatine çalışmaması lazım. Biz bunu tesis edersek öncelikle buradan başlayacağız, sonrası kendiliğinden gelir. Elimden gelen her türlü imkanı hem Belediye olarak hem şahsım olarak destek vermeye hazırım. O konuda sıkıntı olmaz. En önemli mesele, Şereflikoçhiar’da birliği, beraberliği nasıl sağlarız? Siyaseti dışarda yapalım ama Şereflikoçhisar menfaati olduğu zaman bütün siyasetçi bir araya gelsin, önceliğimiz Şereflikoçhisar’ın menfaati olsun. Biz bunu başarırsak ondan sonraki süreç kendiliğinden gelecek” şeklinde konuştu.
Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan; “Son dönemlerde sosyal medyada il olma konusunda bazı paylaşımlar var. Bununla ilgili talepte mi bulunalım, önergemi sunarım veyahut siyasi partilerimiz milletvekilleri aracıyla meclise ulaştırsalar. Bizde burdayız desek olmaz mı? Bizim oda olarak böyle bir görüşmemiz var. 18 Ocakta yaptığımız kent konseyinde bu konuyu konuştuk. İlçemizin tanıtımını yapalım. İl olmamız içi Aksaray’a kaybettiklerimizi, Ankara’ya kazandırdıklarımızın hepsini ortaya koysak” dedi.
Başkan Çelik de; “Bu konu gündeme gelirse, bir Milletvekilinin kanun teklifi vermesi yeterli. Bu konu bugünkü toplantının konusu da değil. Yalnız böyle bir konu gündemde yok. Sosyal medyada her gün bir laf atıyor ortaya, o lafın üzerinde geveleyip duruyoruz. Gündemde öyle bir konuda yok. Bugünkü toplantıda, dernek adına neler yapılabilir? Konusu hakkında istişare yapmak için toplandık. Mesela, ilçemizin birinci gündemi OSB’si var. Sen de Yönetim kurulu üyesisin ben de. Biz dernekle ilgili iş adamlarını bir araya getireceğiz, siyasetçileri bir araya getireceğiz, bürokratları bir araya getireceğiz ve buralarla ilgili neler yapılabilir? Onu görüşeceğiz. Yakında bir seçim var. Bugün eğer güç bizdeyse Ankara’da 94 bin nüfusumuz var diyoruz. Her siyasi partiye bir tane Milletvekili adayı çıkaralım onu destekleyelim. Mesela, bir tane İYİ Partiden bir tane Ak partiden milletvekili adayı çıkaralım. CHP’den, Memleket partisinden.. Bir sürü siyasi parti var. Bizim bir milletvekilini çıkarmak için mücadele etmediğimiz bir alanda, biz il olacağız diye zıplarsak hepsini kaybedersin. Mesele şu; seçim yaklaşıyor. Milletvekili listelerine kaç tane Koçhisarlı girecek? bunun çalışmasını yapacağız. Biz birer tane milletvekili çıkarmak için uğraşalım” dedi.
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Ahmet Sarıtaş; “Şimdi gerçekçi olmak lazım. 30 bin nüfuslu bir ilçe il olmaz. Ama il olması durumunda bir rapor hazırlanması lazım. Bu rapor dernek vasıtasıyla olabilir, Ticaret Odası vasıtasıyla da olabilir, biz Üniversite olarak böyle bir rapor hazırlarız. Şereflikoçhisar’ın il olma ihtimali durumunda ne olur? Nasıl gelişir? Sanayisi nasıl artar? Bölgeden göç alır mı? Kamu kurumlarının yatırımları ne olur? Bunlarla ilgili bir stratejik rapor hazırlanabilir.” şeklinde konuştu.
Ekici Mahallesi Muhtarı Kahibe Güçlü; “Hepimiz Koçhisar için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Maalesef ilçe için bir şey yapılmıyor. Her şeyden önemlisi gençlerin çalışması için iş sahaları olması gerekiyor. Gençlerimizin dışarı gitmemesi için. Yardım konusunda ihtiyaç alanda oldu, ihtiyaç olamayan insanlarda oldu. Yardım konusunda dernekler muhtarlara gönderse daha iyi olur”dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tecelli Bozkır;”Bizi temsil edecek bir siyasetçi yetiştirmemiz lazım. Ayrıca, bizim geçmişi bırakıp geleceğe bakmamız lazım. Biz lider olalımı kazanmamız lazım. Biz kimden olalım demeyelim, bir lider olalım.” dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Öztekin Kacar da; “Bu toplantı çok gecikmiş bir toplantı. En azından tür toplantıları ayda bir kere ya da iki kere yaparsak Şereflikoçhisar’da birlik ve beraberliğin olduğunu herkesin görmesi lazım. Birde Şereflikoçhisarlıların derneğe giderek ben Şereflikoçhisarlıyım demesi lazım. Amacımız sadece Şereflikoçhisar. Şereflikoçhisar’a kim bir şey yaparsa, kim taş üstüne taş koyarsa her zaman yanındayız. Bizim için siyasi parti önemli değil” şeklinde konuştu.
Katılımcıların konuşmalarından sonra toplantı sona erdi.
DİĞER HABERLER
İki körün hikayesi ve havlayan köpekler!
HİÇBİR HEMŞERİM KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN DERKEN! “Makamına alınmayan yaşlı amcamız yalnız, oy karşılığında iş sözü verilen gençler üzgün”
Büyükbaş yüklü tır devrildi birçok hayvan telef oldu