Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

HAYIRLI UĞURLU OLSUN!

Koca çınarım, yürek sızım, her şeyim babamın gerek rahatsızlığı gerekse vefatı nedeniyle birkaç hafta yazı yazamadım. Rabbim böyle bir acıyı kimseye vermesin inşallah, zor demek hafif kalır. Toparlandım mı derseniz nefes alıyorum. Ama geride kalanlar, emanetler ve yükümlülüklerim gereği dik durmam gerektiğinin farkındayım. O yüzden siz okurlarımızdan özür dileyerek yazıma başlamak istiyorum.
İyisiyle, kötüsüyle, kimsenin beklemediği (oy farkı) şekilde çıkan sonuçlara rağmen bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimin sonucu az çok belli gibiydi. Seçmen iktidara bir ders vermek istedi. Gerekeni de yaptı. Her ne ise, önemli olan bundan sonrası.
30 sene önce İlçemiz Belediyesini kaybeden ve 30 senedir muhalefet görevini yürüten CHP, yıllar sonra seçim kazanmanın mutluluğunu yaşıyor, yaşamakta da haksız değil. En doğal hakları. Ancak gerek sonuçların açıklandığı ilk gün gerekse aradan günler geçmesine rağmen yaşanılanlar ya da yaşatılmak istenilenler biraz tuhaf geliyor insana.
Öncelikle yeni seçilen Belediye Başkanı Mustafa beye hayırlı uğurlu olsun. İşi biraz zor gibi. Seçim artık bundan sonra başlıyor. İşi zor diyorum, çünkü gerek meclis üyelerinin ilk defa görev alıyor olması, gerek siyasete uzak olmaları birazda heyecan olunca bir takım sorun ve sıkıntılar beraberinde gelecektir. Ve en önemlisi ekip olayı. Belediyecilik ekiple yapılacak bir iş. Kim aksini iddia eder “ben tek başıma yaparım” derse kocaman bir yalan söylemiş olur. İşçisinden memuruna, şoföründen çay ocağındaki kişiye kadar belediye ekiple yönetilir.
İşi zor. Çünkü az buz oy almadı. Binlerce insan vermiş olduğu oyun karşılığını bekliyor, hatta çok büyük beklentiler içerisine girmiş durumdalar. Öte yandan Büyükşehir Belediyesinin de aynı partiden olması nedeniyle iş yoğunluğu bir kez daha artıyor. Geçmiş dönemde olduğu gibi birçok iş Büyükşehir’in deme şansı da yok.
Ve yaşanılanlar. İşin aslı seçim sonrası yaşanılanlar her ne kadar bir gurup insanın hoşuna gitse, hatta gaz verip daha fazlasının yapılmasını bekleseler de artık seçim bitti. Bundan sonra ne yapabiliriz? düşünülmeli. Hatta kimse kızıp gücenmesin ama CHP artık ilçemizde muhalefet partisi değil, iktidar partisi konumuna geçti. Bir an önce bu muhalefet zihniyetinden çıkılıp, belediyecilik ruhuna sarılmak gerek. En önemlisi ise artık parti rozetini bir yana bırakıp, kucaklayıcı, ötekileştirmeyici bir tavır sergilenmeli. Atalarımızın da dediği gibi acer testinin suyu soğuk olur, hesabı bu suyun soğukluğu her daim sabit tutulmaya çalışılmalı.
Daha düne kadar yanlış görüldüğü için eleştirilen birçok konunun bir benzerinin yapılmasından kaçınılmalı. Öfke, hırs, kin nefret duyguları 5 yıl boyunca rafa kaldırıp, tüm ilçe haklı, tüm ilçe esnafı kucaklanmalı. Ve sözler! Sözler kılıç gibi keskin olup, üst perdeden konuşmak yerine mütevazı kişilikler gün yüzüne çıkarılmalı. Ali kıran baş kesenden ziyade, gerekirse empati yapılmalı. Ve en önemlisi bu koltuğun kendimize ait olmadığını bilmeli, ona göre çalışmalar safr etmeliyiz.
Ve arzu ve istekler. Birçok kişinin, birçok kurumun ya da hem yanımızda görev alan kişilerin birtakım arzu ve istekleri olacaktır. Her şeye evet, her şeye Hayır! Demekten ziyade iyi düşünüp en doğru karar verilmeli. Ve ayrımcılık. İşte burası çok önemli. Ayrımcılık olacak mıdır? Derseniz illaki olacaktır. Önemli olan bu ayrımcılığı minimize etmektir. Ve şeffaf olunmalı. Şeffaflıkla ifşa karıştırılmamalı. Şeffaflık başka, ifşa etmek başkadır.
İnşallah yeni dönem adı gibi yeni olur. Kazanan şahıslardan ziyade ilçemiz olur. Beklenti çok fazla. Elde olan imkanlar belli. İmkanlar ihtiyaçlara göre kullanılmalı. Bakalım ilerleyen günlerde İlçemiz Belediyesinde ne gibi değişiklikler yaşanacak, bunu da hep birlikte göreceğiz.
Her şeyi gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat